Wen ve dns server sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan H4rl3Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

H4rl3Y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar açmak istediğim konu ile ilgili bir başlık göremediğim yada dikkatimden kaçtığı için buraya açma gereği duydum. Beni yönlendirebilecek birileri varsa konu altına yazarsa sevinirim. Sorunumu yazıyım;

Server 2012 Hyper-V kullanıyorum. 4 adet sanal makine açtım.

1- Web Server ( 192.168.1.100 ) ve DNS Server ( 192.168.1.101)
2- Router ( 192.168.1.254 ) ( 100.100.100.1 )
3- Router 2 ( 100.100.100.2) ( 192.168.2.254 )
4- Client ( 192.168.2.100 )

açtığım 5 makine yukarıdaki IP lere ve özelliklere sahiptir. Routerlarda Server 2008 diğerlerinde server 2012 kuruludur. Yapmak istediğim şey ise şudur. DNS ve Web server aynı private IP içinde ve Router-1'de NAT yapısı açık durumdadır. Clientten Web serverından açtığım bir web serverına bağlanmak istiyorum. Routerda Port olarak : 53-80 portlarını açtım. Ping attığımda gerekli koşulları sağlıyorum. Fakat web serverına ping atmak istediğimde yanıt alamıyorum. DNS de forward ve A Host açık durumda. Bütün heryere baktım ve gerekli araştırmaları yaptım fakat bir türlü neden web serverına ping atamadığımı bulamadım. DNS serverını web ile aynı network ID sinden çıkardığımda bir problem yok. Fakat aynı Network ID'ye girdiklerinde bu sorun ile karşılaşıyorum. Bununla karşılaşan ve çözen veya bana yardımcı olabilecek arkadaşların ayrıntılı yada ufak bir ipucu verebilirlerse çok sevinirim.

Not : Web ve DNS server aynı makinada.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Şimdi tam anlayamadım kusura bakma :)
Router ve router 2 de server üzerinden yönlendirme yapıyorsun anladığım kadarıyla.Şimdi yaptığın ve yapmaya çalıştığın olayı ben sanal makina değil ama bilgisayarlarla yapmıştım.Roututerler nat açık demişsin.Nat Birdge durumuna getirilmesi lazım hepsinin.NAT yaparsan kendi içinde kilitli kalır dışarı ile iletişime geçemez.Ben böyle biliyorum ve doğruda olduğunu eminim.Çünkü çok uğraştım nat ve bridge olayı ile.Birde web ve dns server kurulumunda yada senkronizasyonunda sorun olmasın ?

H4rl3Y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://m1310.hizliresim.com/1g/d/tj1qt.jpg

Şimdi topoloji bu şekilde böyle daha kolay anlatırım sanırım. Client ile Web serverında bulunan adresime ulaşmak istiyorum. NAT sadece router-1 de açık durumda. Pingleri attım yani birbirleri arasında iletişim sorunu yok. Router-1 deki NAT'ta 53 ve 80 portları açık. Dynamic Routing yaptım ama bununla bir alakası yoktur. DNS ve Web serverlarında bir problemim olduğunu düşünüyorum. DNS serverını 192.168.1.0 Networkundan çıkarıp LAN-2 ye bağladığımda herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Yani DNS çeviriyi yapıp webe aktarıyor ve bende ping atınca TTL değerini alıyorum. Fakat bu şekilde yapınca TTL değeri alamıyorum. Daha doğrusu ping bile atmıyor. Bir hata veriyordu fakat unuttum bulursam onuda yazarım. IP'lerde veya DNS Web arasındaki bir uyuşmazlıktan olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü bulamadım ne olduğunu ve en sonunda yardım almak için konu açmayı uygun gördüm.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
2 router araya girince bir sorun çıkıyor gibi.Lan 2 işi bozuyor sanki.Uzaktan denemeden birşey yapılamıyor ki.Statik routing dene birde.