Web Videolarındaki Baş Belası Reklamlardan Kurtulmak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar; bazı internet sayfalarında oynata tıklandığında video ekranında beliren reklamları engellemek için bir çare yok mu? Mozilla'da Adblockplus eklentisini kullanıyorum ama o da kâr etmiyor. Bütün engelleme seçeneklerini denememe rağmen yine de çıkıyor bu baş belaları.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Sorumun cevabını buldum. Çözüm Mozilla içindir. Öncelikle videonun hangi tür player türü olduğunu üzerine gelip sağ tıklayarak öğreniyoruz. Ardından Adblockplus eklentisinde engellenebilecek ögelerden playerın olduğu adresteki "...crossdomain.xml" adlı adresi engelle diyoruz. Sayfayı yenilediğinizde video doğrudan açılacaktır.

akilli55

Asistan
Reaksiyon puanı
41
eyvallah ciğerim aynı senin gibi uyuz oluyordum bu reklamlara. özellikle büyük gazete ve tv kanallarının webtv bölümlerinde aldı başını gidiyor bu reklamlar. Artık yeni bir uyuz sistem çıkarana kadar kurtuldum reklamlardan :)

crossdomain yazarsanız arama bölümüne ve videonun gösterildiği bölümde hangi player olduğunu öğrenip çıkan arama sonucunda crossdomain ile karşılaştırırsanız neyi engelleyeceğinizi ve neyi engellemeyeceğinizi öğrenir ve sonuca daha rahat ulaşırsınız. Ben bir kaç deneme yaptığımda videolar hiç açılmıyordu. biraz kurcalayınca anlıyorsunuz ve videolardaki reklamlardan kurtuluyorsunuz

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben de adblockla engellemeyi denemiştim ama bu sefer videolar yüklenmemeye başlamıştı. belki de yanlış şekilde yapmışımdır denemek lazım bir daha.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Gerçekten de o reklamlar baş belasi :) ben chrome da AdBlock eklentisi var onunla yapıyorum.reklamlarin %90 ini kapatiyor.çok kullanışlı.işinize yarayabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adblock programında engellenebilecek ögeleri göster deyip bu önekteki adrese benzer olan satırın üzerine tıklayıp engelle diyoruz. ÖRN : h t t p : // [site ismi burada bulunuyor] / crossdomain . xml

hangon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
heryer reklam dolu zorla gözüne sokuolar