Soru Web uygulamaları için hangi JavaScript framework?

Hasan72_83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Web uygulamaları yapmak istiyorum. Size örnekleri şöyle söyleyeyim:
Todo list - tıklamalı oyunlar- dijital saat gibi gibi.
Bunun için hangi JavaScript frameworku daha uygun olur acaba?

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
957
Freamwork olmadan da dediklerin mümkün ama işinin kolaylaşması açısından React,Vue.js veya AngularJS kullanabilirsin daha bir sürü freamwork var ama en popülerleri bunlar benim tercihim React olurdu.

Hasan72_83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Freamwork olmadan da dediklerin mümkün ama işinin kolaylaşması açısından React,Vue.js veya AngularJS kullanabilirsin daha bir sürü freamwork var ama en popülerleri bunlar benim tercihim React olurdu.
Ya react hakkında Ben baya bir araştırma yaptım ama çoğu yerde sadece CSS gibi ön yüzü ayarlamak için olduğunu duydum. Birde senin bahsettiğin react mi react native mi? (Farkını hala bilemiyorum.)

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
957
Ya react hakkında Ben baya bir araştırma yaptım ama çoğu yerde sadece CSS gibi ön yüzü ayarlamak için olduğunu duydum. Birde senin bahsettiğin react mi react native mi? (Farkını hala bilemiyorum.)
Dediğiniz doğru React ile önyüz tasarlanıyor sizin konuda yazdıklarınız içinde gayet yeterli bir dil eğer verileri bir veritabanı gibi bir yerde depolamak isterseniz Rest API hakkında araştırma yapabilirsiniz.

Hasan72_83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Dediğiniz doğru React ile önyüz tasarlanıyor sizin konuda yazdıklarınız içinde gayet yeterli bir dil eğer verileri bir veritabanı gibi bir yerde depolamak isterseniz Rest API hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Peki ben react ile yapacaklarimi JavaScript ilede yapabilir miyim? React bize ekstra özelikler mi sağlıyor yoksa sadece kolaylık mi sağlıyor?

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
957
Peki ben react ile yapacaklarimi JavaScript ilede yapabilir miyim? React bize ekstra özelikler mi sağlıyor yoksa sadece kolaylık mi sağlıyor?
Bir kısmını evet yaparsın ama React ile state oluştururak kod fazlalıklarından kurtuluyorsunuz sitenizin açılış hızı büyük oranda yükseliyor yani kullanmasını bilirseniz sadece React değil birçok freamwork hem kolaylık hem ekstra özellik sağlar.

Hasan72_83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
zaten reacti kullanıyor fakat ek olarak backend işlerini kullanmanızı sağlıyor
Yani hem back end işlerimizi sunucu, server işlerimizi hallediyor ve react ile birlikte kullanılıyor yani next.js indirdiğimizde hem sunucu işlerimi hallediyor ve reactda hazır olarak geliyor mu next.js ile yoksa reacti indirmek mi lazım? Next.js iyiymiş.

efhmedia34

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Yani hem back end işlerimizi sunucu, server işlerimizi hallediyor ve react ile birlikte kullanılıyor yani next.js indirdiğimizde hem sunucu işlerimi hallediyor ve reactda hazır olarak geliyor mu next.js ile yoksa reacti indirmek mi lazım? Next.js iyiymiş.
hazır geliyor hem de next.js ile yaptığınız siteyi yayimlamak için hostinge ihtiyacınız yok netilify aracılığıyla ücretsiz bir şekilde yayimlayabilirsiniz