Web tasarım-Yazılım-Grafik-Animasyon???

karakule_66

Asistan
Katılım
18 Aralık 2008
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
merhaba arkadaşlar.ben forumda yeniyim web tasarım yazılımla ilgili siz değerli abilerimden,kardeşlerimden bilgi almak istiyorum.ben lise3 e gidiyorum.hayalim lise bitince bilişim teknolojileri kurslarında eğitim almak istiyorum.herkesin hayali olduğu gibi benimde bu.kurs olarak bilgeadam a gitmeyi düşünüyorum.başka bildiğiniz kurs varmı.bu kurslar bana ne kadar yardımcı olur.kurslar bitince sertifikamı aldıktan sonra bir hosting vb.. şirketlerde iş bulabilirmiyim.yoksa kendimi daha çok geliştirmem gerekirmi?tam anlamda kendime profesyonel bir web tasarımcı-yazılımcıyım demek için kaç yıl kendimi geliştirmem lazım:).yada üniversite olarak böyle br bölüm varmı.mesela ben 4 yıl üniversite okuyup sevmediğim bir mesleği seçmektense 6-7 yıl web tasarım-yazılım yeteneğimi geliştirip sevdiğim bir iş de çalışmak daha ii olur diye düşünüyorum.siz değerli üyelerden görüşleriniz bekliyorum.şimdide teşekkürler



TONCE NOT: Lütfen forum kurallarına dikkat ederek başlıklar açalım.

FORUM KURALLARI
 

FarukAslan

Öğrenci
Katılım
14 Aralık 2008
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Aynen arkadaşım. Ben lise 2 öğrencisiyim bilişim teknolojileri okuyorum. Okuldan mezun oldugumda bilgisayar öğretmenliği yada teknisyenliği okıyacagım fakat ben kendimi Werb programlama (ASP) alanında geliştiriyorum.Şimdilik ortanın üstünde bilgim var inşallah gittikçe daha da fazlalaşacak... Şunu unutma ki, hangi okula gidersen git, hangi kursa gidersen git hiç kimse sana senin kendine öğreteceğin kadar bilgi öğretemez.Bu nedenle en iyisi araştırmak & uygulamaktır.
 

Rom.

Rektör
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
243
Konum
Ankara
HAyallerin güzel kardeş ama hayat her zaman izin vermio hayallere..
Ama azmini sakın kırma...
biz de istiyoruz bişeyler ama hayat bize güldükçe savaşabiliyoruz,elimizden geldikçe...
ama sen kendini geliştrebileceğine eminsen dewam et kim tutar seni.. :mrgreen::mrgreen:
Ama dikkat et ALIRIM ANAHTARINI :icon_::icon_:;)
 

kaberdey

Profesör
Katılım
22 Aralık 2008
Mesajlar
4,262
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
bu konularda ne kadar yenisin, neler biliyosun, bunları söylersen önünde ne kadar yol olduğunu daha rahat görebilir ve söyleyebiliriz sanırım.
 

donjun

Öğrenci
Katılım
16 Ocak 2009
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu egıtımı alabılecegın yer bılısım egıtım merkezı ıns hayalını gerceklestırırsın ama bu konuda cok arastırmacı olmalısın.
 

by_luke

Öğrenci
Katılım
18 Aralık 2008
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
web yazılım eğitimi demek bilişim eğitime nedersin bence bir git derim sana hiç bir olumsuz birşey duymak mümkün değildir.
 

ErkanPur

Asistan
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
121
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
merhaba arkadaşlar bende bilişim teknlojileri 4.sınıftayım. bende şuan kendimi PHP üzeerinde geliştimrye çalışıyorum. Sen öğrenmek istiyorsan heryere öğrenirsin yani işin diğerlerine göre daha kolay
 

BatuhanICOZ

Öğrenci
Katılım
15 Ocak 2009
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
şimdi tutarsız şeyler yazmışsın.
web tasarım, web programlama ve yazılımcılık farklı şeyler.
bir hosting şirketinde (alan sağlayıcı) iş bulmak için kendini yazılımlar hakkında geliştirmelisin ve donanımlar tabiyki. az bir donanım bilgisi (kime göre az olduğu tartışma konusudur.) iyi bir yazılım bilgisi yazılım geliştirme uzmanlık belgesi gibi belgeler yeterli olabilir. ama ben kodlama ve tasarım yapacağım göz önünde olmak bir sayfanın altına imzamı atıp benim tasarımım demek istiyorsan kendini geliştirmeye bakar. ama yinede oku, benim düşüncem Hukuk okumak ama zaten şuandada bir çok programlamacıdan daha fazla bilgim var. gelecekte iyi bir diplomam şimdiden kazanmaya başladığım paranın kat kat üstü param olacak. çalışırsam. çalışırsan.
 

Nisanci93

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şunu unutma ki, hangi okula gidersen git, hangi kursa gidersen git hiç kimse sana senin kendine öğreteceğin kadar bilgi öğretemez.Bu nedenle en iyisi araştırmak & uygulamaktır.
KAtılıyorum.Bu kurslar tamam etkili olabilir.Fakat sen içinde öğrenme isteği olmadıkça asla bir işe yaramaz.Lise 3 iyi sayılır.Ben şuan Lise 2 Bilişim Teknoloji Bölümünde okuyorum PHP üzerine en azından elimden geldiğince birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Ve 1 seneden az bir sürede az çok çözdüm.Kodladım.Ve Wordpress Modifikasyon Yarışmasında 3. Oldum :)
herşey kendinde biter.
Kendini geliştir...
 

mtoprak

Öğrenci
Katılım
15 Ekim 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hülya Telli
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni


Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.
 

yavuz_4106

Dekan
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
6,118
Reaksiyon puanı
51
Puanları
228
Bilge adam kursu eminim sana çok faydalı olur fiyatı yuksektir ama iyidir.
iş garantiside vardır
 

Dehcik*

Doçent
Katılım
27 Ağustos 2009
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Bilgeadam demişsin bende 4 aydır yazılıma gidiyorum oranın gayetde memnunum çok iyiler.

Birde yazılımcımı olucaksın tasarım mı çünkü bilgeadam daki yazılım uzmalığı tasarıma giriyo ama çok fazla değil onun için web grafik kursu var.
 

sdelta

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,233
Reaksiyon puanı
145
Puanları
243
Sadece bilgeadam' a gidersen boş biri olarak çıkarsın... Önce kendi başına öğrenmeye çalışacaksın (internet yeterli + bir kaç kitap alabilirsin güncel olanlardan). Bu işin temelini öğreneceksin, kursa gittiğin zaman sana ne öğretileceğini beklemek yerine sen kendin ne öğrenmen gerektiğini bileceksin.

Bu aşamaya geldiğinde bilişim kurslarına gidebilirsin.

Bilgeadam'ın kariyer eğitimi toplamda 7000-8000 tl civarı indirim yapıyordur mutlaka ama gerçekten çok para... Tek kurs alırsan sadece tasarım 4000 tl, kodlama 4000 tl... pahalıya geliyor. Toptan almak daha mantıklı ancak 2 yıl gibi bir süre sürüyor bu kursların tamamı. Zamanını iyi ayarlaman gerekiyor. 3-4 hafta gitmedin mi 2 yıl içinde sertifika alamıyorsun.
 

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Katılım
20 Eylül 2008
Mesajlar
1,042
Reaksiyon puanı
11
Puanları
218
Yaş
33
Bilgeadamın web&grafik tasarım bölümünden geçen sene mezun oldum.. Bilgeadam sana temel eğitim verir neyi nasıl yapıcağını gösterir.. Ama kurs bittikten sonra fazla birşey yapamazsın tek başına.. Bir iş yerine girip tecrübe edinmen lazım.. Kendini geliştirmen lazım. Ben dün başladım işe.. İşe başladıktan sonra ilk söylediğim şey "ben hiç bir şey bilmiyormuşum" Oldu.Kısaca bilgeadam bittikten sonra hemen bir staj yapman lazım. Kesinlikle iş yeri ortamını görmen lazım. Ve Son olarak ne kadar erken başlarsan senin için o kadar iyi olur.

Bilge adam kursu eminim sana çok faydalı olur fiyatı yuksektir ama iyidir.
iş garantiside vardır

İş garantisi eğer yüksek başarı alırsan var. Tabi bunu kayıt olurken söylemiyorlar ben bitirdikten sonra anladım :)
 

hell_anngell

Öğrenci
Katılım
6 Mart 2010
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
karakule -faruk aslan .... arkadaslar bnde lıse 3 oğrencısıyım teknık lıse web okuyorum bn bu bolume gıtmek hıc ısdemıyordum fakat sınıfım da 5-6 tane web masder arkadaslar var onların sayesınde bu bolumu cok sevdımm o arkadaslarım kesınlıkle kendılerını gelısdırerek bu kadar ıyı oldular . sımdı lıse okudukları halde sırketlelrle anlasmalılar hostıng vs... yanı işin onemlı kısmı kendın gelısdırmek ve bırazda cevren olmak yanı ıyı bır ıs buluabılmen ıcın
 

spacebar

Öğrenci
Katılım
13 Mart 2012
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
web tasarım eğitimi konusunda bilişim eğitim merkezinin iyi olduğunu duymuştum.Bence bir şeyi dogru düzgün uygulamanın tek yolu o konuda iyi bir eğitim almak ve uygulamaya gecirmektir.Benden tavsiye :)
 
Üst