Soru Web sitesi işlemciyi zorlar mı?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Dün akşam bir tane web sitesinden film izliyordum. Yarım kalan film olduğu için 45 dk izledim. 45 dk da başka sekme açılmadı fakat %25 e yakın şarj gitti ve telefonu ilk defa ısınmış gördüm. İphone 13 pro cihaz. Pil kısmına baktım tarayıcı güç harcamış gözüküyor. Telefonu kapat aç yaptım sorun varsa düzelsin diye. Neden böyle bir şey olmuş olabilir??

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Dün akşam bir tane web sitesinden film izliyordum. Yarım kalan film olduğu için 45 dk izledim. 45 dk da başka sekme açılmadı fakat %25 e yakın şarj gitti ve telefonu ilk defa ısınmış gördüm. İphone 13 pro cihaz. Pil kısmına baktım tarayıcı güç harcamış gözüküyor. Telefonu kapat aç yaptım sorun varsa düzelsin diye. Neden böyle bir şey olmuş olabilir??
İnternetten izlediğiniz filmler tüm yükü cpu ya yükler. Her sahne cpu üzerinden oynatılır bu yüzden 45 dakika izlemeye ısınmış olması ve ısındığı içinde şarjın hızlı bitmesi olağan bir durum.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
İnternetten izlediğiniz filmler tüm yükü cpu ya yükler. Her sahne cpu üzerinden oynatılır bu yüzden 45 dakika izlemeye ısınmış olması ve ısındığı içinde şarjın hızlı bitmesi olağan bir durum.
Diğer web sitelerinde problem olmuyordu belki o siteye özel olabilir mi bu durum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer web sitelerinde problem olmuyordu belki o siteye özel olabilir mi bu durum

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer korsan bir siteyse arkaya koydukları reklam yüzünden olma olasılığı çok yüksek.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
CPU'yu yüke net sokar, GPU'yu ise sekmedeki içeriğe göre yüke sokar.

osmanfurkansahin

Teknolojisever.
SDN
Reaksiyon puanı
201
Ekranda çizilen her bir görüntü normal şartlarda GPU tarafından oluşturulur. Ancak bu senaryoda GPU ekrana görüntü çizmiyor. CPU internette bir kaynağa ulaşıyor, oradan veri alıyor, aldığı veriyi gerekirse RAM'de depoluyor(Filmin önden yüklenmesi), tüm bu verileri ekrana yansıtıyor. Bu sebeple internetten video izlemek gibi aktiviteler yoğun işlemci yükü oluşturur. Bu video önceden indirilmiş olsa bu kadar yük olmazdı.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
İzlediğiniz siteden kaynaklı olabilir orada ne kadar içerik, reklam vesaire bir şeyler varsa aynı bilgisayar gibi telefon da bunu arka planda bir şekilde işlemeye çalışıyor. Ne kadar yoğunsa o kadar da yoruyor ve tüketiyor.