Web Site Kurma!

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün itibariyle site kurmaya karar verdim.Bu konuda tebrübeli veya bilgili olanların tavsiyelerini almak isterim.Hangi hosting&domain firmasını tercih etmeliyim,ne tür bir site kurarsam hit alırım bu konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.isteyenler özel mesajdan ulaşıp msn aracılığıyla konuşabiliriz :yes:

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
web sistemi ile ilgili daha önceden bir bilginiz varmı?
yoksa bildiğim kadarını anlatayım.tabi ynlşım olrsa diğer arkadaşlarımız düzeltirse sevinirim.
Öncelikle bir hosting firmasnda domain ve host alman gerekiyo.
Bunları aldıktan sonra Ne yapman gerektiğini oluşturman gerek ilk baş bi kağıda filan çiz =)
php,asp,html gibi web kodlarını bilyiosan işin daha kolay ki nasıl kurcağını soruyosan bilmiyosun kanımca =)
şimdi eğer bir blog kurcaksan wordpress sistemini internetten hazır indirip kurabilirsin.kurulum için gerekli bilgiler wordpress türkiye sitesinde yazılıdır.
Portal sistemi oluşturmak istiyorsan bana göre en iyi sistem Joomla'dır.
Onunda aynı şekil Joomla Türkiye sitesinden nasıl kurulduğunu videolu anlatim şeklinde veya normal birşekilde bulabilirisn.
Forum sistemi tercih edersen vBulletin en iyilerindendir.Ama lisanslı olduğu için satın alman gerekiyo.Onun için sana SMF sistemini tavsiye ederim.Ücretsiz ve kullanışlı.
Tabi bunları kurmakla bitmyio geliştirmen gerek.Gerekli bilgiyi google amcaya sorarsan yardımcı olur.
Bunların dışında Photoshop,Flash,Azbucukta Dreamwaver bilsen orta seviye bi site yapman için yeterli diye düşünüyorum.
Tabi işin ustaları sana daha ayrıntılı ve gerekli bilgiyi verirler.Ben bildiğim kadaryla paylaşmak istedim.
Şimdiden kolay gelsin

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aklımdan forum sitesi geçiyor genel bir forum yerine belli bir konu üzerinde yoğunlaşan forum kurma planım var.benm isteğim hosting ve domain alabileceğim güvenilir bir yer ve üstadlardan site kurma konusundaki tavsiyeleri.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
hosting firma ismi vermiyelim şimdi reklam olabilir sen internetten araştır kendine göre en uygununu bul bence.Yeni başlıyacaksan SMF sistemini öneririm ben sana.Ben onunla başlamıştım.Onunla uğraşırken az çok kapıyorsunuz siteler hakkında birkaç şey.Hem ücretsiz hemde kullanımı kolay.Kolay gelsin iyi geceler

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hosting firma ismi vermiyelim şimdi reklam olabilir sen internetten araştır kendine göre en uygununu bul bence.Yeni başlıyacaksan SMF sistemini öneririm ben sana.Ben onunla başlamıştım.Onunla uğraşırken az çok kapıyorsunuz siteler hakkında birkaç şey.Hem ücretsiz hemde kullanımı kolay.Kolay gelsin iyi geceler
smf ve vbulletin kurmuşluğum var yani bilgim var o konuda bence host reklama girmez bazı konularda isim verilmiş

TwoFaced

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye içi hosting hizmetini en iyi sunan firma bence ihs.
Yurtdışı içinse godaddy, ayrıca bu ikisi domain hizmetide vermekte.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Hosting ismi verebilirsiniz arkadaşlar sorun yok..

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
izin aldığımıza göre hosting isimlerini yığabilirsiniz :D

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Türkiye içi hosting hizmetini en iyi sunan firma bence ihs.
Yurtdışı içinse godaddy, ayrıca bu ikisi domain hizmetide vermekte.
ihs gerçekten iyi firmadır
fakat domain fiyatlarını yükseltmişler :)

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bi tane buldum sizinde fikirlerinizi alıyım.

Turhost

sizce nasıl?

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşım Turhost mükemmel. taviye ederim. ben de kullanıyorum.

bovocox

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben godady kulanıyorum gayet basarılı ayrıca 50 dolarlık facebook reklamı ve 20 dolarlıkda google adwords reklamı veriyor.Konusu acılmışken benimde bir sitem var ve malesef google bi türlü indexlemiyor.Sizce sebebi ne olabilir.adresi bigkinggame.com.

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
natro.com u tavsiye ederim kurmak istediğin smf joomla wordpress vs. siteleri bir tıklama ile kurabiliyorsunuz.kullanıcı panel baya gelişmiş..

emnimax

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benimde onerdiğim hep bi kişi var suana kadar onerdıgım kısılerın hıc bırı bı kere bıle sorun yasadık demedıler ve senın gosterdıgın host paketı cok pahallı 1000 GB yıllık 49 TL sen su msnı ekle bı fıyatları gorus bakalım.

msn@ulutasbilisim.com msn adresimi ekleyiniz.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
şuan sayfa.net ücretsiz host veriyor 100mb alan 5 gb trafik bence smf kurmak için ideal zaten smf boşken 16 mb harcıyor :D

saffak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
turhostu bende tavsiye ederim arkadaşlar.
şuanda web tasarım ve yazılım üzerine bir firmada çalışıyorum.
Firma olarak turhostun bayi paketlerini kullanıyoruz.
Hızlı ve serverlar Türkiye de.

ilhanseven1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün itibariyle site kurmaya karar verdim.Bu konuda tebrübeli veya bilgili olanların tavsiyelerini almak isterim.Hangi hosting&domain firmasını tercih etmeliyim,ne tür bir site kurarsam hit alırım bu konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.isteyenler özel mesajdan ulaşıp msn aracılığıyla konuşabiliriz :yes:
Alan adı alacaksan godaddy firmasını tavsiye ederim. Şu anda alan adları 1.99$.
Hosting ise araştırman gereken bir konu. İhs gerçekten kaliteli fakat yeni başlayan biri için fiyatlar biraz yüksek. Eğer istersen 2-3 ay hostingini sağlayabilirim. ( Tamamını kullanamadığım reseller hesabım var. ) 2-3 ayda belirli hite ulaşırsın ona göre hosting tercihlerini yaparsın. Pm ile iletişime geçebilirsin.
Site olarak wordpress tavsiye ederim. Google uyumu en iyi cms lerden biri. Şu anda yeterinden fazla forum olduğu için forumu tavsiye etmem. Her yer forum kaynıyor. Ayrıca forumları tutturmak gerçekten zordur.

emnimax

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alan adı alacaksan godaddy firmasını tavsiye ederim. Şu anda alan adları 1.99$.
Hosting ise araştırman gereken bir konu. İhs gerçekten kaliteli fakat yeni başlayan biri için fiyatlar biraz yüksek. Eğer istersen 2-3 ay hostingini sağlayabilirim. ( Tamamını kullanamadığım reseller hesabım var. ) 2-3 ayda belirli hite ulaşırsın ona göre hosting tercihlerini yaparsın. Pm ile iletişime geçebilirsin.
Site olarak wordpress tavsiye ederim. Google uyumu en iyi cms lerden biri. Şu anda yeterinden fazla forum olduğu için forumu tavsiye etmem. Her yer forum kaynıyor. Ayrıca forumları tutturmak gerçekten zordur.

alan adı nasıl 1.9 $ ben baktım yıne sımdı dustu sandım ama 9.99 $ eger oyleyse alak bı kac tene dursun kenarda :D

ilhanseven1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alan adı nasıl 1.9 $ ben baktım yıne sımdı dustu sandım ama 9.99 $ eger oyleyse alak bı kac tene dursun kenarda :D
godady.png

Anasayfada yukarıdaki resim hala duruyor. Demekki kampanya bitmemiş. Böyle düşünen binlerde kişi olduğu için 1 kredi kartı ve 1 hesaba 1 domain limiti var. Eğer daha önce aldıysanız bu kampanyayı tekrar kullanamıyorsunuz.
Yeni domain kaydedecekseniz de godaddy promosyon kodları var. Promosyon kodları ile büyük oranda indirim yapıyorlar. Promosyon kodları için googleda arama yapın.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
godady deki host olayı nedir ya:mellow:
1 yıllık host 6.69$ :mellow: yoksa aylıkmıymış:mrgreen:
Öyle küçük host paketleride yokki anam hepsi uçuk:mrgreen:

Bide arkadaşlar kendi pc mizi host olarak kullansak 1gb ram ve 3ghz işlemci çok mu az dayanır:mrgreen:

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
godady deki host olayı nedir ya:mellow:
1 yıllık host 6.69$ :mellow: yoksa aylıkmıymış:mrgreen:
Öyle küçük host paketleride yokki anam hepsi uçuk:mrgreen:

Bide arkadaşlar kendi pc mizi host olarak kullansak 1gb ram ve 3ghz işlemci çok mu az dayanır:mrgreen:

Bilgisayarınız dayansa bile kullandığımız internetin upload hızı belli.Bir site yayınlamaya yetmez maalesef.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hit diosan ki...
Şu anda Günümüzde en çok tutulan yani en işe yarayan en güncel siteler Forum siteleridir..karar senin ;)

ProJest

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yıllar önce ilk domain adresimi turkticaret.net ten aldım. Zamanla çok pişman oldum. Çünkü; hostingi başka siteden alacaksan ayrıca para istiyorlar. Hostingde de sınırsız alan adı verdiklerini söylüyorlar ama bant genişliği çok az, bundan bahsetmiyorlar. Hosting almaya kriweb le başladım. Daha sonra çok pahalı olduğunu anladım. Çok kaliteli hizmet veriyorlar ama çok pahalı hizmet satıyorlar. Şu anda 5 yıllık bir tecrübem var diyebilirim. Domain konusunda; Natro, ihs, vit.com.tr, com.tr veya gen.tr için nic.tr adreslerini tavsiye ederim. Hosting konusunda; Bende vit.com.tr nin linux bayi paketim mevcut. Çok memnunum. Ayrıca, natro, ihs, sadecehosting, doruk.net.tr de kaliteli firmalardır. Bu konuda referans olarak Geçtiğimiz ayın en iyi web hosting firmaları - Hostbul.net adresine bakabilirsin. iyi çalışmalar. :) Muhabbetle...