Web Server'ı kuracağım Önerilerinizi bekliyorum

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
MCSE kursuna yazıldım. Hem öğrendiklerimi unutmamak için hemde birkaç kişisel web sitemi barındırmak için evime sunucu kurmak istiyorum.

Elimde eski bir kasa var donanımlarımı da aşağıya yazdım.

MS Server 2008 yada 2003 kurmak istiyorum. Ancak web sitelerimde kullandığım scriptler PHP Tabanlı.

Hem donanımsal hemde yazılım olarak önerilerinizi söylermisiniz. Ayrıca daha önceden böyle birşey yaptıysanız nasıl yaptığınızı anlatırsanız benim için çok faydalı olur.

Sunucu içi kullanıcağım Donanımlar;
İşlemci:
Celeron 4301.8 Ghz Soket 775
Anakart: ECS P4M900T-M2
Bellek: 1 GB DDR2-667
Sabit disk: 10 Gb (1 ay sonra 68 YTL'ye 80 Gb'lık bir hard disk alıcam)
Kasa: P4 300 Watt

ozcsoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hımm ;
Bence Pc Değiştir... Hem Web Sitelerini Barındırma Değilde Öğrenmek için server 2003 kur bide sabit IP al çalışmalarını dener durursun Serverda Bulunması gereken programlar Lisanslıdır...
Server-U gibi ftp Yöneticisi vs...
Sanırım Adsl2 internetin

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. mcse tamamladım bende.donanımlar yeterli sadece web server olarak kullanacaksan baglantın hakkında da bilgi verirmisin? iis yi kurduktan sonra php yi kurman gerek böylece php scriptleri calıstırabilirsin.php yi php.net ten kurabilirsin.takıldıgın yerde yazarsan bende cvplamaya calısırım. ayrıca dns forwarding hizmeti veren bi host firmasından domaini almanı tavsiye ederim. yonlendirme icin telekoma ns lerini kaydettirmen icin basvuru yapman gerekebilir. sabit ip mi kullanıosun?

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Upload hızım 1024 Mbps. Asıl amacım öğrenmek. Domainimi aldığım firmanın DNS Forwarding hizmeti var. Sabit IP'ye sahibim.

Yönlendirme için Telekom'un NameServerlarına kayıt yaptırmam şart mı?
Yardımların içimde şimdiden teşekkürler Musty :)

Ayrıca bu pc 24 saat açık kalıcak. Ses'den rahatsız olmamak için kendisine kilerde uygun bir yer ayarladım :D

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tamam dns yonlendirme hizmeti varsa ns kayit şart degil. host firmasına söylersin dnsleri sana yonlendirmelerini onlar da ilgilenir.ben 4096 hıza sahip bi baglantı ile denemistim download hızı 80 kb civarında idi. fena degil yani.tamam bi ethernet kablosu bir de elektrik kablosu yeterli zaten :) rica ederim bilgi paylasmak icin vardır