Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yani görünüş belki ana sayfada tek resim vardır ama sitenin konusu ve içerigi kötü olsa bile tek bi arka plan çok guzelse gerisini hiç düşünmeden o siteye girerim yani şahsen
sadelik,içerik ve sadece işini yapması.Mesela google anasayfada sadece arama formu var.Ve ben zaten oraya arama için giriyorum.Yahoo ise panayır yeri gibi.o yüzden tercih etmiyorum.Sitenin amacı neyse onu yapsın ve farklı servisler için sadece bağlantı koysun.
Şaka tabi. Ben en çok tasarımın modern olup olmadığına, standartlara uygunluğuna ve değişik tarayıcılarda aynı şekilde çıktı üretmesine bakarım. Web tasarımı ve uygulamaları geliştirmekle de uğraştığım için, ilk bu dikkatimi çeker.
ilk olarak hız.
sonra görsel açıdan zengin ve özgün bir tasarım dikkatimi çeker. ne çok cafcaflı, ne aşırı sade olmalı. sadeliğe biraz daha yakın olabilir ancak içeriğe göre renkler kullanılmalı.. örneğin gençlik portalı vs bir sitede cansız soluk renkler yerine dikkat çeken pastel renkler kullanılıp renk zıtlığı sağlanmalı..
reklam da çok fazla kullanılmamalı.. her ne kadar birçok sitenin geliri sadece reklamlar da olsa, ziyaretçiyi bunaltabiliyor.. hiç kullanılmaması en iyisi ancak ille de kullanılacaksa, mantıklı düşünerek en iyi yerler seçilmeli..
ayrıca kullanılan yazı tipi de önemli.. bilimsel makale vs değilse, times new roman kullanan bir site benim gözümde çok basittir..
aradığımı kolayca bulmam da önemlidir. mesela google'dan arattığımda çıktıysa aradığımı kolayca bulabilmeliyim..
kırık link vs de olmamalı..
en son olarak ise içerik.. çünkü ilk başta sitenin içeriğinin tam anlamıyla özgün olup olmadığını bilemeyiz.. sıkça güncellenmesi de önemli.. mesela sdn bu konuda oldukça başarılı..
Selamın aleyküm, aslına bakarsanır, internet kullanıcısı için en önemlisi içeriktir.
Çünkü aradığını bulmak ister, aradığını buldugu site, basit ve sade olmalıdır, sadeliğiyle beraber hızlı olmalıdır ve göze hoş gelmesi için, reklam minimum [imkansız ama] olmadır.
En basit örnek facebooktur
heryerden fışkıran reklamlar insanı uyuz etsede girdiğim sitede gözü rahatsız etmeyen biir iki reklam yoksa bu siteye pek giren yok heralde diye olumsuz bir izlenim edinebilirim