WD 320 Gb Harddisk Sorunu !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YuXeXeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YuXeXeS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell marka laptop da kullandıgım WD 320 gb'lık harddiski bilgisayarım şuan hiç görmüyor!

Forumda ve diğer forumlarda araştırma yaptım ama yetersiz.. Sorun ne olabilir ?

Denediğim yöntemler :
Laptop bios ayarlarını kontrol ettim
Bios pilini çıkarıp takmayı denedim
Harddiski masaüstü bilgisayarımda denedim
farklı laptopda denedim
Xp Cd si ile kur ekranında biçimlendirmeyi denedim ( laptop ve masaüstünde )

Tamamı olumsuz Harddisk görünmüyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Diski taktığınız zaman diskin döndüğüne emin misiniz ? Veya DELL marka laptobunuzdan çıkardığınız zaman çalışıyor muydu ?

YuXeXeS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diski taktığınız zaman diskin döndüğüne emin misiniz ? Veya DELL marka laptobunuzdan çıkardığınız zaman çalışıyor muydu ?

Evet harddisk çalışır durumda en azından döngü var, çıkardığımda çalışmıyordu pc yi kapattım 5 dk sonra açamadım

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Evet harddisk çalışır durumda en azından döngü var, çıkardığımda çalışmıyordu pc yi kapattım 5 dk sonra açamadım

DELL laptobunuza geri taktığınızda aynı sorunu mu yaşıyorsunuz ? Eğer disk dönüp disk biosta gözükmüyorsa kartında problem olabilir. Harici bağlayıp denemek lazım

YuXeXeS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptoba taktığımda aynı sorunu yaşıyorum. format atmayı denedim orada gözükmüyor. harici olarak masaüstü pc de denedim disk dönüyor ama pc görmüyor. yine aynı şekilde ne format ekranında nede bilgisayarım da görünmüyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Laptoba taktığımda aynı sorunu yaşıyorum. format atmayı denedim orada gözükmüyor. harici olarak masaüstü pc de denedim disk dönüyor ama pc görmüyor. yine aynı şekilde ne format ekranında nede bilgisayarım da görünmüyor.

Harddiskin kartı arızalanmış olabilir. İçerisindeki veriler önemliyse tecrübeli teknik servise göstermende fayda var. Okuyucu kafa bazen yerine sabitlenip tepe noktasında yani yazma diskinin üzerinde değilken belirli bir konumu vardır orta yerinde seker tık tık oynar ama okuyucu kafa diske doğru ilerlemez. Harddiski çalışmıyor halde iken 4 köşesine normal halli vurun sorun çözülebilir çok disk kurtarmışlığım var öyle.

YuXeXeS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddiskin kartı arızalanmış olabilir. İçerisindeki veriler önemliyse tecrübeli teknik servise göstermende fayda var. Okuyucu kafa bazen yerine sabitlenip tepe noktasında yani yazma diskinin üzerinde değilken belirli bir konumu vardır orta yerinde seker tık tık oynar ama okuyucu kafa diske doğru ilerlemez. Harddiski çalışmıyor halde iken 4 köşesine normal halli vurun sorun çözülebilir çok disk kurtarmışlığım var öyle.

:thumbup: Sorun Çözüldü Seyhoo çok teşekkürler. Söylediğin gibi tık sesi geliyordu harddiski çıkarıp dövdüm :hammer: :) sorun şimdilik çözüldü. Hemen yedek alıp Diğer arızalı HDD'lerin yanına yolluyorum arkadaşı.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
:thumbup: Sorun Çözüldü Seyhoo çok teşekkürler. Söylediğin gibi tık sesi geliyordu harddiski çıkarıp dövdüm :hammer: :) sorun şimdilik çözüldü. Hemen yedek alıp Diğer arızalı HDD'lerin yanına yolluyorum arkadaşı.

Bu yöntem gerçekten hayat kurtarıyor çözüldüğüne sevindim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaslar garip bi sorunum var windows 8 pro format atamiyorum format dvdsi bilgisayarla gelen orjinal dvdsi. Takioyurum format ekranina gewliyor saat/bolge ayarliyorum sozlesmeyi kabul ediyorum hdd secme bolumune geldiginde butun hddler gorunuyor ama hicbirini secip devam edemiyorum uzerine tikliyorum ama next butonu aktiflesmiyor acil yardimlarini bekliyorum