Wave s8500 & s8530

hilmifatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar wave 8500 alacaktım ama şimdi wave 2 cıkmış acaba kullanan varmı arasındaki farkları söyleyebilecek

efekan258

Asistan
Reaksiyon puanı
1
wave 2 nin tek farkı ekranının biraz büyük ve tft olması. wave'in süper amoled ekranı daha kaliteli ve parlak olmasına karşın üretimi daha zorlu olduğu için tft ekrana geçilmiş aradaki farkı da ekranı büyüterek kapatmak istemişler.Ancak 100tl daha ucuz o da bu sebepten diye biliyorum. Wave 1 in üretimi durdurulacak ve fiyatında düşe olmayacak uzun bi süre diye biliyorum. Diğer hiçbir özelliğinde fark yok wave 2 daha güncel bir işletim sistemiyle geliyor o yazılımda bu ay içinde wave 1 için gelecek. Wave 1 in ekran kalitesini hiçbiri tutmaz ama bana sorarsan wave 8500 derim..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yani Süper AMOLED fos mu çıktı ? Ben de hayal ediyordum ki ilerde benim de bir tane olur :)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
8500 kullanıyorum.Gayet memnunum.Telefonu tanıdık bir telefoncudan aldım.Ekranını bir kaç telefonla karşılaştırınca ekran super amoled kendini belli ediyor.Wave 2'ye de baktım.Telefon 8500 e göre biraz daha büyük ve kalın.Benim düşünceme göre 8500 varken 8530 alınası bir telefon değil.Bu videoda anlatmış ama ben bişiy anlamadım sadece izledim:D
[video=youtube;wUe8Z7SAJBI]http://www.youtube.com/watch?v=wUe8Z7SAJBI[/video]

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
8530 bada yerıne android kullansalarmıs keşke.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Yanlışınız var ya da bu site yanlış söylüyo :) Bakınız

8530 da da süper amoled kullanılmış. birde 850 da HD video sertifikası vardı bunda da var mı acaba ?
maalesf vatandaki özellikler yanlış wave 2 de samoled değil super lcd ekran var ayrıca bu android fanlarına kıl olmaya başladım nerdeyse sakıza bile android yüklemeye çalışacaklar her şeyin bir oluru var illa her telefona buna android yüklenseymiş tarzı mesaj atmanıza gerek yok

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
valla wave 525 kullanıcısıyım. yeni aldım. BADA gerçekten çok kullanıilı bi işletim sistemi. symbian kadar ayrıntılı değil belki ama son derece sade ve areayüzü çok kullanışlı. aynızamanda hızlı.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
öncelikle şu uslubumuzu düzeltirsek sevinirim daha sonra bada yeni gelişen bir sitem olarak andoridden daha verimli çalışmakta andoride göre eksiği ise yazılım desteğidir andoridde bir programdan 100 lercesi varken buda andrroid sistemde market uygulamasını çok göstermekte daha sistemsel sorunlara gelmedik bile en basiti google da ali ye yaz veliye gitsin diye aratırsak görürüz sorunlarını

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
uslubumuz derken kendinide katarsan sevinirim ilk önce senın yorumun yanlıştı. neyse bu konulara girmek istemiyorum.
android destegı bol olan bir yazılım nedenıyle android tercih sebebıdır samsung badaa yı başkasına yatırdıgı gibi daha oncede samsung lima adlı yazılmı yaptırmış ve oldugu yerde saymaktadır badaa nında wave den sonra baska telefonlara konulmayacağı kesin gibidir.
şimdi bir tel almak istersen hızlı gelişen ve destekcileri bol olan bir yazılımmı tercih edersin yoksa bir versiyondan sonra başka versiyon cıkmıyacak olan ve ardından app destegide kalkacagını düşünürsek badaa para verilecek bir yazılım değil.
android 3.0 dan sonraa android oldukca gelişecek. istedimki ios olsun ama olmayınca en yakın olan android kalıyor geriye.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
seninde dediğin gibi androidin yazılım desteği bol fakat sıradan bir kullanıcıda her daim kullandığı programlar taş catlasın 20 tane yi ya bulur ya bulmaz işte asıl sorunda burda andorid marketteki yüzlerce uygulamda bu 20 tane programın muadilleri aynı iş yapan farklı isimlerdeki uygulamalardır o yüzden işini bilen bir kullanıcı için uygulamaların çokluğundan ziyade işe yarar olup olmaması daha önemlidir .ama görünen o ki bada wave serisinde oldukca sorunsuz çalışan bir sistem farklı bir sistem koymak için samsung da dahil hiç gerek duymamış andoridde wm gibi standart bir donanımda çalışmak üzere yazılmadığı için hız ve stabilite konusunda ios ve bada ile boy ölçüşemez boy ölcüşüp gecebileceği konularsa yazılım ve kişileştirilebilirlikleridir

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bada sistemi bence yeterli. Hem Samsung App. store da iyi uygulamalar da var Bada için. Android kadar da güzel çalışıyor. Wave 2 nin bence tek eksiği Süper Amoled olmaması. Süper Amoled in görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. İnsanı HD video seyretmeye teşvik ediyor :D

Reaksiyon puanı
10,315
arkadaşlar, size bişey sormak istiyorum... bilgilendirirseniz çok sevinirim.
bir wave2 aldık ya, klavyesi qwerty, yani türkçe karakter barındırmıyor.
bende bunu sevmiyorum, yani isim yahut bir mesaj yazmak istediğimde mutlaka türkçe karakkter gerektiğinde onu olduğu gibi yazmak istiyorum.
bu sorunu çözmek için yüklenebilecek bir program veya telefonun kendi içinde bunu sağlayacak bir yöntem var mı?

sanırım bu sorunun aynısı galaksilerde ve hatta son sistem diğer telefonlarda da söz konusu...

ekinda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel kullanışlı bir telefon. 6 aydır kullanıyorum. Sağlam ve kaliteli. Ancak gps donanımı zayıf.

adnan066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ArkadaŞlar wave ii ve samsung ace arasinda kaldim.
Telefon Özellİklerİne baktiĞimizda hİÇ dÜŞÜnmeden wave ii dİyorum ama gelİn gÖrÜnkÜ İŞletİm sİstemİ kafami kariŞtiriyor. Bada'nin androİd'İ gerİden takİp etmesİ ve gÜncel versİyonlarinin tÜrkİyeye daha geÇ geleceĞİnİ dÜŞÜnÜyorum. DÜŞÜncelerİnİz neler acaba ? Son olarak huaweİ İdeos x5 telefon ÇikacakmiŞ 600 tl e Özellİklerİ fena deĞİl. Kisaca bu 3 telefon kafami Çok kariŞtiriyor ne dersİnİz.
WAVE 2 = 730
SAMSUNG ACE = 660
İDEOS X5 = 600 TL

C-4

Asistan
Reaksiyon puanı
4
wave 2 yi tavsiye ederim 2 hafta önce ben de ace ve wave 2 arasında kaldım ve en son wave 2 aldım hiç bir pişmanlığım yok gayet memnunum

baym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla ben bir süre kullandım wave 2 yazılım olarak zayıf adam akıllı bir msn veya facebook yazılımı yok (adam akıllı yok sözde var) yazılım önemliyse alma derim

kralstorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben şu anda wave 2 kullanıyorum. büyük ihtimal benim kullanmamdan kaynaklanıyor ama donmalar yaşamaktayım. stabil ama abartılacak kadar değil. facebook da açılmıyor bu günlerde. 10-15 gün kulanabildim sonra kullanamadım. ama bir daha telefon alırsam şimdi tekrar wave 2 alırım. ayrıca takıntılı olanlar almasın derim. yoksa garantiden kullanmaya fırsat bulamazsınız. mesela telefonu elime alınca alt kapak dışarıdaymış gibi hissediyorum. ya da ekran biraz daha aşağıdaymış bir tarafı gibi hissediyorumama ben takmıyorum.

---------- Post added at 15:28 ---------- Previous post was at 15:27 ----------

bu arada birçok eğlenceli uygulama var:) samsung apps da ki uygulamalar az değil benim gibi normal kullanıcılar için gayet yeterli bence. bir de bada 2. yi bekliyorum. çıksın tadından yenmez o zaman :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
evet al gitsin :) tama superamoled daha kaliteli ama yani o kadar da fark gorunecegini sanmiyorum bu iki ekran arasinda.. kaldi ki 4 inch ekran cok cok guzel :D

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
seninde dediğin gibi androidin yazılım desteği bol fakat sıradan bir kullanıcıda her daim kullandığı programlar taş catlasın 20 tane yi ya bulur ya bulmaz işte asıl sorunda burda andorid marketteki yüzlerce uygulamda bu 20 tane programın muadilleri aynı iş yapan farklı isimlerdeki uygulamalardır o yüzden işini bilen bir kullanıcı için uygulamaların çokluğundan ziyade işe yarar olup olmaması daha önemlidir .ama görünen o ki bada wave serisinde oldukca sorunsuz çalışan bir sistem farklı bir sistem koymak için samsung da dahil hiç gerek duymamış andoridde wm gibi standart bir donanımda çalışmak üzere yazılmadığı için hız ve stabilite konusunda ios ve bada ile boy ölçüşemez boy ölcüşüp gecebileceği konularsa yazılım ve kişileştirilebilirlikleridir

türkçe karakter için klavyede ç yazacakcan c harfini basılı tut bakalım harf seçeneği geliyo mu:)

Reaksiyon puanı
10,315
türkçe karakter için klavyede ç yazacakcan c harfini basılı tut bakalım harf seçeneği geliyo mu:)

yav kardeş, o soruyu soran bendim! yanlış alıntı yapmışsın :)
neyse ki, zaten bu konuyu öğreneli dört ay oldu zaten. o zaman bu işi çözemeyince wave2'yi oğluma verdim, ben daha sora başka telefon beğenemeyince süper amoledli wave 8500 aldım. türkçe karakter konusunu da daha o zamanlar çözüvermiştim. hatta bunlarda quverty klavye ile beraber arzu edenler için tuş takımı seçeneği de mevcutmuş. onu kullanıyorum şimdi.

teşekkür ederim yine de, ilginiz için.

abre06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum ben aldım pişman oldum git androit işletim sistemli bir telefon al badanın yazılım destegi yok

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
dostum ben aldım pişman oldum git androit işletim sistemli bir telefon al badanın yazılım destegi yok

bunu bu aralar çok sık duyuyorum. samsung neden böyle bir saçmalık yaptı anlamakta güçlük çekiyorum. ne gerek vardı ki bada'ya vada'ya. hayır çıkarttın bari destek sağla. yok ürünü sattı ya gerisi ilgilendirmiyor.

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bunu bu aralar çok sık duyuyorum. samsung neden böyle bir saçmalık yaptı anlamakta güçlük çekiyorum. ne gerek vardı ki bada'ya vada'ya. hayır çıkarttın bari destek sağla. yok ürünü sattı ya gerisi ilgilendirmiyor.

bu yüzden bada 2.0 çıkıyor dimi?

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
telefonlardan hangisini aldın hocam bizde s8500 aldık.ama daha gelmedi.

sereg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazımı oku ve wave den uzak dur

badadan bihaber potansiyel kullanıcı kitlesi,bada nın ıcındeyım aylardır,davulun sesi uzakdan hoş gelir,tecrübelerimi aktarayım.
samsung bada 2 yi defalarca erteledi söz verdiği tarihden 1 sene kadar ve hala türkiye ye resmi bada 2 gelmedi,diğer ülkelere de baskıdan dolayı uydurukdan hatalarla dolu bir bada 2 çıkardı,nerden mi biliyorum cünki telefonuma italya fw si yükledim beklemekden sıkıldıgım için.Bu da su anlama gelıyor,samsung bu sistemi ve kullananları ıkıncı planda tutuyor androide karsı yedekde ,başı sıkıstıgında gereken onemı verecek.Bakalım ne eksileri varmış bada 2 nin;
ilk olarak flash player versiyonu 10.1,youtube ve elle sayılacak site haricinde video izleyemiyorsunuz.sene 2012 sen bir işletim sistemi cıkaracaksın ve bu flash 11 i desteklemeyecek :)
ikinci olarak bada2 de ram sıkıntısı var,actıgınız uygulamaları kapattıkdan sonra bu uygulamaların kullandıgı rami sistem bosaltmıyor ve kasalar restart lar ve ana menuye atma gibi buyuk sorunlarla karsılasıyorsunuz.Bu durum gercekden cok can sıkıcı ve cok onemlı,cunkı zaten cok az sayıda olan kalıtelı uygulamaları telefonu yenıden baslatmadan kullanamıyorsunuz,widgetları falan kaldırın ana menuden dıyorlar cozum olarak ama bır kac uygulama kullandıkdan sonra ram doldugu ıcın bu da fayda etmıyor,hem kullanmayacaksam widgetı falan neden boyle bır ozellık koulmus?
ayrıca wave telefonların en onemlı artılarından bırı de batarya suresıydı fakat bada 2 ile birlikte diger telefonlardan pek bir farkı kalmadı,bataryayı su gibi içiyor adeta
ayrıca oyun tutkunuysanız ve bada nın berbat ram optımızasyon engelını aşıp oyunu acabıldıysenız bazı oyunlarda sızlerı surprızler beklıyor,örnegin sims2 nfs hot pursuit ve bir kac oyunda beyaz ekran sorunu var .oyunu acıyorsunuz o da ne ekran bembeyaz,bu oyunları apps e eklerken samsung hıc mı denemıyor
whatsup yerıne getırılen chaton uygulaması kullanılmıyor pek,yaygın değil
bir diger eksiği gps sorunu,her ne hikmetse wave telefonlar gps özürlü üretilmiş,diğer telefonlar kısa surede bulurken bu ürünler dakıkalarca beklersınız ancak bulur yerınızı
uygulama azlıgı konusunada deyıneyım,bugun apple ın 500 bınden androidın 400 bınden fazla uygulamasına karsın bada nın 15 bın uygulaması var,dıyenler olacak 15 bın neyıne yetmıyor dıye ama ıse yarar uygulama bulmak cook zor bu 15 bın ıcınden,nerdeyse hepsı 5 para etmez,ıse yarar 100 uygulama var yok
şimdilik aklıma gelen bunlar,ben bir hata yaptım wave aldım ama sizleri uyarmam gerektıgını hıssettım,bu yazdıklarım benım 9 aylık wave tecrubemdır