Wave 3 Detaylı inceleme !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MuStAfAA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MuStAfAA

Doçent
Emektar
Katılım
27 Haziran 2009
Mesajlar
714
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Evet arkadaşlar , Samsung bada platformu için yeni çıkardığı modellerden birisi olan Wave 3'ü bu yazıda inceleyeceğiz. :)

TASARIM VE DONANIM

Samsung Wave 3 125.9 x 64.2 x 9.9 mm’lik boyutlara ve 122 gr. ağırlığa sahip. Tek kalıp metalden üretilmiş kasayla gelen bu cihaz sağlamlık hissini fazlasıyla veriyor, rahatlıkla kavranıp kullanılabiliyor. Geçen yılın Wave cihazlarıyla benzer tasarıma sahip olan Wave 3 yine de gelişim sayılabilecek farklılıklar gösteriyor. Örneğin ekranın altında fiziksel tuşun her iki yanında yer alan butonlar dokunmaya duyarlı hâle getirilmiş. Ekranın büyümesi, 4 inç’e yükselmesi sayesinde ekran ile cihazın alt ve üst kısımları arasındaki mesafe kısalmış. Cihazın böylelikle daha çekici bir hava kazandığını söylemek gerek. Cihazın ön yüzünde, sağ üst köşede görüntülü görüşmeler için bir kamera da yer alıyor.

Wave 3′ün sağ ve solundaki tuş yerleşimleri Galaxy cihazlarındaki gibi. Sol tarafta üste doğru olacak ve parmakların rahatça erişeceği şekilde ses kademe tuşu, sağındaysa güç/ekran tuşu yer alıyor. Alt tarafta microUSB portu, 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve mikrofon bulunmakta. Üst kısım ise temiz görünüyor. Fırçalanmış metal kaplı arka yüzey ve bunun üzerine alta doğru yer alan kabartmalı Samsung logosu cihaza ayrı bir hava katıyor. Arka tarafın üst kısmında kamera, flaş ve hoparlör bulunuyor.

Yukarıda bahsettiğimiz Samsung logosunun altında ince, uzun bir buton göreceksiniz. Butona basılı tutup arka paneli yukarı doğru ittiğinizde panelin bir kızak üzerinde yukarı doğru sürüklendiğini ve karşınıza cihazın bataryasının çıktığını göreceksiniz. Bataryanın üstünde ise SIM kart ve microSD kart yuvaları yer alıyor. SIM kart veya microSD kart değiştirmek için bataryayı yerinden çıkarmaya gerek olmadığı şeklinde yorumlar okumuş olsak da biz bunu beceremedik.

Samsung Wave 3′te 4 inç’lik, 480 x 800 piksel çözünürlüklü, 16 milyon renk destekli Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran yer alıyor. Geçen yılın modeli Samsung Galaxy S ile aynı ekranı kullanan Wave 3 ekran sayesinde kullanıcıya iyi bir görsel deneyim sunuyor. Keskin yazılar ve canlı grafikler sunan bu ekran yüksek bir görüş açısına sahip. Ancak ekranda kullanılan PenTile teknolojisinin bir etkisi olacak şekilde görüş açısı arttıkça renklerin soğumaya başladığını gözlemledik. Bu durum özellikle cihaz üzerinde video izlerken iyi bir şekilde anlaşılıyor. Kapasitif dokunmatik ekranın dokunmaya olan tepkisi oldukça iyi, ekran üzerinde komutları hafif dokunuşlarla gerçekleştirmeniz mümkün. Ekranın üstü Gorilla Cam ile kaplı. Bu da Wave 3′ün cepte rahat bir şekilde taşınmasını sağlıyor.

Samsung Wave 3′ün içine baktığımızda 1.4 GHz’lik tek çekirdekli işlemci ve 4 GB’lık dahili belleğin yer aldığını görüyoruz. Kullanıcı için 3.14 GB’lık toplam alan ayrıldığını belirtelim. Buna ek olarak 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde cihazın depolama kapasitesini daha da arttırmak mümkün. Kablosuz bağlantı tarafında 802.11b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Wi-Fi paylaşım noktası desteği, Bluetooth 3.0, GPS yer alıyor. Mobil geniş bant tarafında Wave 3 14.4 Mbps’ye kadar HSDPA ve 5.76 Mbps HSUPA desteği barındırıyor. İvmeölçer, yakınlık sensörü ve pusula gibi modüller de cihazda mevcut durumda.

YAZILIM:

Samsung S8600 Wave 3 yukarıda da belirttiğimiz gibi Bada 2.0 işletim sistemiyle çalışıyor. Bunun üzerine TouchWiz kullanıcı arayüzü giydirilmiş. TouchWiz nedeniyle Wave 3′ü bir Galaxy Android cihazıyla karıştırmak mümkün, çünkü Wave 3′ün kullanıcı arayüzü ana ekrandan uygulama menüsüne, bildirim tepsisinden ayarlar menüsüne kadar Galaxy cihazlarınınkine benziyor. Aslında bu durum bir açıdan Wave 3′ün tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sunduğu anlamına geliyor.

Wave 3 10′a kadar ana ekran sunabiliyor. Ana ekran ekleme işlemi Galaxy cihazlarındakine benziyor. Ekran üzerinde çimdik hareketi yaptığınızda tüm ana ekranların genel görünümünü elde edeceksiniz. Bu genel görünüm üzerinden yeni ekran eklemek veya mevcut ekranı kaldırmak mümkün. Herhangi bir ana ekran sayfası üzerine parmağınızı basılı tuttuğunuzda bileşen ekleme ekranı karşınıza çıkacak. Alt kısımda mevcut bileşenleri göreceksiniz. Test merkezimize gelen test cihazının varsayılanında çok fazla bileşen yok, ancak Samsung Apps mağazası üzerinden indirilebilecek ücretli veya ücretsiz bileşenler bulunuyor. Öte yandan uygulama menüsünde yer alan herhangi bir uygulama kısayolunu üstüne basarak çekebilir ve ekranın alt kısmında beliren tüm ana ekran sayfalarından istediğinize ekleyebilirsiniz. Yine, bileşen ekleme sayfasında ekranın sol üst köşesinde bir klasör ekleme ikonu göreceksiniz. Bu ikona dokunarak ana ekrana klasör eklemek ve sonrasında uygulama menüsünden ana ekrana sürüklediğiniz uygulama kısayollarını bir veya daha fazla klasör altına yerleştirerek düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Klasörlerin adını dilediğiniz gibi değiştirmeniz de mümkün.

Yukarıda sözünü ettiğimiz ana ekranların dışında en baştaki ekranın solunda, Canlı Panel adı verilen özel bir ekran yer alıyor. Bu ekranda saat, hava durumu, arama, haber, hava durumu, finans ve takvim gibi günlük hayatta işe yarayacak, sık kullanılacak bileşenler yer alıyor. Hangi panelin bu Canlı bölmede görüneceğini belirlemek veya panellerdeki verileri özelleştirmek için parmağınızı ekrana basılı tutmanız yeterli. Karşınıza çıkacak sanal değiştirme anahtarlarına dokunarak dilediğiniz paneli açmanız veya kapatmanız mümkün. Ayrıca ekranın en altında sabit şekilde duran bir sık aranan kişiler çubuğu yer alıyor. Buraya favori kişileri ekleyebilir ya da tümden kapatabilirsiniz.

Bada 2.0′da da sayfalı yapıda bir uygulama menüsünün varlığını görüyoruz. Uygulama dizilimini kişiselleştirmek için yerini değiştirmek istediğiniz uygulama ikonuna basılı tutun ve sonrasında dilediğiniz yere sürükleyin. Ayrıca ekranın sol üst köşesinde yer alan klasör ikonuna dokunarak uygulama menüsüne klasör ekleyebilir, sonrasında da klasör içine atmak istediğiniz kısayolları parmağınızla bunun içine sürükleyebilirsiniz.

Samsung’un Social Hub uygulaması Wave 3′te de yüklü geliyor. Bu sayede Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ hesaplarına ait kontrol, yönetim, içerik ve durum paylaşım işlemleri tek bir alandan yapılabiliyor. Ayrıca Samsung’un mobil anında mesajlaşma uygulaması ChatOn da Samsung Wave 3′te yüklü geliyor. ChatOn’un kullanımı için mobil genişbant internet erişimine ihtiyaç var. Cihaz Wi-Fi üzerinden internete çıkarken ChatOn ayarı gerçekleştirilemiyor. Music Hub uygulaması ne yazık ki Türkiye’de çalışmıyor. Görevler ve Not gibi uygulamalar da hatırlatma veya not tutma işlevleri görüyor. Dosyalarım uygulaması telefon hafızası veya microSD kart üzerindeki dosyaların yönetimini sağlıyor. Navigasyon adı verilen özel bir Samsung uygulaması sayesinde Wave 3 kullanıcıları yol tarif desteği alabiliyor. Ofis işleriyse Polaris Office tarafından görülmekte. Bunun dışında Samsung Apps adı verilen uygulama mağazası üzerinden Bada uygulamalarını indirmek mümkün. Türkiye’den uygulamaların da yer aldığı Samsung Apps Bada mağazası iOS ve Android’in mağazaları kadar geniş bir seçeneğe sahip olmasa da, işi görecek uygulamaların da mevcut olduğu bir gerçek. Samsung da Bada uygulama portföyünün genişlemesi için gerekli çalışmaları zaten yapıyor. Örneğin, Twitter’ın Bada uygulaması Samsung tarafından hazırlanmış.

Bada 2.0 ile birlikte Android’dekine benzer bir bildirim çubuğu geliyor. Ekranın tepesindeki bu çubuğu aşağı doğru sürüklediğinizde inen tepside ise herhangi bir uygulama veya uygulamalarla ilgili bildirimleri görebilirsiniz. Ayrıca Wi-Fi, Bluetooth, ses veya otomatik döndürme gibi işlevleri kolay bir şekilde kapatıp açmaya yarayan dokunmatik kontroller de bu tepsinin en tepesinde yer alıyor. Kontrollerin altında da mobil operatör bilgisi mevcut. Bu arada sözünü ettiğimiz bu bildirim tepsisi ekranın tümünü kaplamıyor olmasıyla Android’dekinden ayrılıyor.

Bada 2.0 çoklu görev desteğine de sahip. Herhangi bir anda cihazda çalışmakta olan uygulamaları görmek için ekranın altında yer alan fiziksel ana ekran tuşuna basılı tutmak mümkün. Karşınıza Görev Yöneticisi uygulaması çıkacak. Bu ekran üzerinden herhangi bir uygulamaya geçiş yapmak veya açık olan o uygulamayı kapatmak mümkün. Ayarlar ekranında da yukarıda bahsettiğimiz şekilde göze hoş gelen sanal düğmeler kullanılmış. Android ve iOS’teki bildirim sistemine benzer bir sistemi Bada 2.0′da da görüyoruz. Ayarlar bölümünden hangi uygulamaların bildirimlerinin yapılacağı, bildirim sırasında çalınacak zil sesi, vs. gibi ayarlar yapılabiliyor.

Bada 2.0′da hem yatayda hem de dikeyde rahat bir şekilde kullanılan bir sanal klavye yer alıyor. Samsung Wave 3′ün büyük ve hassasiyeti iyi ekranı sayesinde de bu klavye düzgün bir şekilde kullanılıyor. Vlingo destekli sesle yazdırma desteği de mevcut, ancak bu destek sadece Amerikan ve Britanya İngilizceleri için sunuluyor. Klavye üzerinde yer alan ayar tuşuna dokunarak klavyenin ayarlar bölümüne ulaşabilirsiniz. Buradan klavyenin varsayılanı olan QWERTY tipini, 3×4 tuş takımı veya el yazısı olarak değiştirmek mümkün. El yazısı modu dikey konumda çalışıyor ve doğruluğu yüksek. Ayrıca Türkçe karakterleri de tanıyor.

Samsung Wave 3′ün kullanıcı arayüzünde yer alan yazıları geleneksel Samsung yazı tipinin yanı sıra Choco cookie adı verilen özel bir yazı tipiyle görüntülemek de mümkün. Ayrıca Samsung Apps üzerinden de yazı tipi indirmek mümkün. Şimdilik Samsung Apps’te ek olarak bir tane yazı tipi bulunsa da bu sayı ileride artabilir. Yazı büyüklüğünü de küçük, orta veya büyük şeklinde değiştirme imkânı sunuluyor.

MOBİL İNTERNET:

Samsung Wave 3′te Samsung’un Dolphin adı verilen mobil internet tarayıcısı bulunuyor. Kullanıcı arayüzü bakımından Samsung’un Android cihazlarında yer alan mobil internet tarayıcısının kullanıcı arayüzüne benzeyen Dolphin işlev bakımından Android’dekinden farklı. Örneğin, Flash tabanlı içerikleri Dolphin ile görüntülemek mümkün değil. Ancak HTML5 desteği sayesinde bu açık bir şekilde kapanıyor, birçok web sitesinin HTML5 tabanlı içerik desteği sunmaya başladığını düşünecek olursak.

Dolphin’in sayfa içinde yakınlaştırma, aşağı veya yukarı doğru kaydırma işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Ancak içeriğinde gömülmüş video barındıran sayfalarda, video oynatımı sürerken sayfanın içinde kaydırma veya yakınlaştırma yapmaya çalıştığınızda ufak duraksamalarla karşılaşabilirsiniz. Video içerik biraz yoruyor gibi. Çoklu pencere desteği sayesinde artık her mobil internet tarayıcısında klasik hâline dönüştüğü gibi aynı anda birkaç pencerede gezinme yapabilirsiniz. Pencerelerin genel görünüm ekranı bu pencereler arasında kolay gezinebilecek şekilde biçimlenmiş, üç boyutlu efekt ve üstte yer alan noktalı işaretler kullanıcının hangi pencerenin üzerine geldiğini daha rahat anlamasını sağlıyor. Açık olan tüm pencerelerin kapatılabileceği bir “Tümünü temizle” butonu da bu ekrana iliştirilmiş.

Dolphin’in seçenekler bölümünde ana ekrana ekleme, yer imi olarak kaydetme ve ekran parlaklığını ayarlama gibi seçenekler yer alıyor. Alttaki çubuk üzerinde yer alan yıldız ikonu ise kullanıcı yer imi sayfasına götürüyor ve burada favori siteler, geçmişte ziyaret edilen siteler ve en çok ziyaret edilen siteler görüntüleniyor. Kullanıcı elle yer imi ekleme veya klasör oluşturup belirli yer imlerini buraya atma imkanına da sahip.

KAMERA:

Samsung Wave 3′ün arkasında 5 megapiksellik, LED flaşlı ve otomatik odaklı bir kamera yer alıyor. Bu kamera 720p HD video kayıt yeteneğine sahip. Samsung’un Galaxy cihazlarında yer alan kamera arayüzünün 2.0 sürümüyle birlikte Bada’ya da taşındığını görüyoruz. Sunulan bu kamera arayüzü sayesinde hem çekim işlemleri rahat bir şekilde gerçekleştiriliyor, hem de kontroller kolay ve hızlı şekilde yapılıyor. Fotoğraf çekimi için otomatik odak modunun yanı sıra makro çekim modu da yer alıyor. ISO, beyaz dengesi, efekt gibi ayarların yanı sıra göz kırpması algılama, yönergeler gibi çeşitli yardımcı elemanlar bulunuyor. Kullanıcılar maksimum 5 megapiksellik fotoğraf çekmenin yanı sıra 4 megapiksel çözünürlükte 16 : 9 fotoğraf çekme imkânına sahip.

Samsung Wave 3 ile çekilen fotoğrafların iyi kalitede olduğunu söylebiliriz. Kameranın yakaladığı renklerin doğruluğu iyi seviyede. Aydınlık ortamlarda iyi kareler yakalamanın yanı sıra düşük ışıklı ortamlarda veya gece çekimlerinde de gürültü seviyesi düşük fotoğraflar yakalamak mümkün. Otomatik odaklama modunun varlığının yanı sıra özel bir makro modu da bulunmakta. Makro modunun kullanımı sayesinde yakın objelerde daha fazla detay yakalayabilirsiniz. Ancak otomatik odak moduyla da yakın çekimlerde iyi sonuçlar elde edilebileceğini söyleyebiliriz.

Samsung Wave 3 720p HD video kaydı yapılabiliyor. Çekilen 720p video kaydının vasat kalitede olduğunu söyleyebiliriz. Daha doğrusu 720p video kaydı yapan çoğu standart telefon gibi bir çekim yeteneğine sahip. Çekilen videonun boyutunu küçültmek adıyla detaylarda azaltmalar yapıldığını görüyoruz. Bunun yanı sıra el hareketlerinin veya titremelerinin çekime etkisi dikkatlerden kaçmıyor. Ses kaydını ise iyi seviyede bulduğumuzu söyleyebiliriz. Özetleyecek olursak, Samsung Wave 3 sosyal medyada video paylaşımı için yeterli bir kamera sunuyor.


MULTİMEDİA:

Samsung Wave 3′ün multimedya açısından oldukça güçlü bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Video tarafında kod desteği bir hayli zengin. MP4, MKV, H.263, H.264, WMV, XviD ve DivX kodlayıcıları destekleniyor. Cihazda yüklü olan Videolar uygulaması saydığımız tüm bu formattaki videoları oynatma yeteneğine sahip. Çoğu mobil cihazda yaptığımız yüksek kaliteli 720p MKV testini Samsung Wave 3 ile de gerçekleştirdik. Cihazda yüklü gelen doğal video oynatıcı bu videoyu, alt yazılarıyla birlikte düzgün ve kesintisiz biçimde oynattı. Samsung Wave 3′teki Super AMOLED ekran sayesinde yüksek kaliteli videoları izlemek gerçekten büyük bir keyif olacaktır.

Samsung Wave 3′te DLNA desteği mevcut. Bu da cihazın içindeki multimedya içeriklerini DLNA destekli TV, bilgisayar, ses sistemi, vb. cihazlarda oynatabileceğiniz anlamına geliyor. AllShare uygulaması yardımıyla bu paylaşım işi düzenleniyor. Yukarıdaki testi başarıyla geçen Wave 3, 720p MKV videoyu DLNA destekli Samsung TV’de de kesintisiz bir şekilde oynatmayı başardı. Bu arada AllShare uygulamasından biraz daha ayrıntılı bahsetmek gerek. Bu uygulama sayesinde sadece Samsung Wave 3′teki içerikleri başka cihazlarda oynatma fırsatı yakalamıyor, aynı zamanda başka DLNA destekli bilgisayarlardaki multimedya içeriklerini de Samsung Wave 3′te görüp dilediğinizi oynatabiliyor veya görüntüleyebiliyorsunuz. Üstelik seçtiğiniz içeriği veya içerikleri telefonun hafızasına indirmeniz ve dilediğiniz her yerde buna ulaşmanız mümkün.

Müzik tarafına baktığımızda Samsung Wave 3′ün MP3, WAV, WMA ve eAAC+ gibi sık kullanılan formatları desteklediğini görüyoruz. Cihazda yer alan Müzik uygulaması çalma işlemini gerçekleştiriyor. Basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Wave 3′ün çalınan şarkı arayüzünün içeriğiyse oldukça zengin. Albüm kapağı, şarkı bilgileri, çalma kontrollerinin yanı sıra e-posta, Bluetooth veya Wi-Fi Direct üzerinden paylaşma, AllShare ile DLNA destekli başka bir cihaz üzerinden oynatma, zil sesi yapma gibi gibi çeşitli seçenekler de bulunuyor. Bu arada Wave 3′e kulaklık takıldığında müziği 5.1 kanal ses efektiyle dinlemek mümkün. Bunun dışında ekolayzır sayesidne çeşitli ses profilleri de sunuluyor. Ayrıca efektlerle de dinlediğiniz şarkıya daha farklı bir hava katabilirsiniz. Konser salonu, bas iyileştirme, vb. çeşitli efektler sunuluyor. Bu arada Samsung Wave 3′te müzik dinlerken cihazın kilit ekranında bir müzik çalar bileşeni görünüyor. Bu bileşen üzerinen çalan şarkıyı atlamak, duraklatmak, başa almak gibi işlevler hızlı bir şekilde, ekran kilidini açmaya uğraşmadan gerçekleştiriliyor. Benzer şekilde cihazın başka bir bölümündeyken bildirim tepsisini aşağı indirdiğinizde müzik kontrollerinin varlığını göreceksiniz.

Samsung Wave 3′ün arkasında yer alan hoparlör küçük gibi görünse de bir hayli şiddetli bir ses çıkışına sahip. Üstelik çıkan ses kaliteli ve yüksek seste patlama yapmıyor. Cihazın kutusundan kulak kanalına tamamen giren topuzlu bir kulaklık seti çıkıyor. Kulaklıkta mikrofon ve çalan şarkıyı duraklatmayı sağlayan bir tuş yer alıyor. Bir sonraki veya bir önceki şarkıya atlamak için çeşitli basma şekillerinin olmadığını merak ettik, ancak bunların varlığına rastlamadık. Kulaklığın kalitesini tatmin edici bulduk, ancak tam verimi almak için bu kulaklıkları kulağınıza iyice yerleştirmeniz, kulak yolunuza doğru itmeniz gerekiyor. Aksi takdirde rahatsız edici tizler sizi bekliyor. Yukarıda belirttiğimiz 5.1 kanal efektinde tiz seviyesi arttırılıyor, baz seviyesi biraz düşürülüyor. En iyisi 5.1 kanal efektini kapatıp ekolayzırda uygun bir profili seçmek olabilir. Tabii, müzik dinleme konusunda herkesin farklı bir zevki bulunabilir. 5.1 kanal efektinden hoşlananlar da kesinlikle çıkacaktır.

SONUÇ:

Samsung’un Bada işletim sistemi tarafında yaptığı çalışmaların bir ürünü olan Wave 3 ile birlikte düzgün bir Bada deneyiminin sunulduğunu söyleyebiliriz. Daha önce bir Android cihazı kullananlar Bada 2.0 ile çalışan Samsung Wave 3′e geçiş yaptıklarında sıkıntı yaşamayacaktır. Samsung’un Galaxy cihazlarında sunduğu TouchWiz kullanıcı arayüzünü Bada’ya başarılı bir şekilde entegre ettiğini görmek aslında Samsung’un gelecekte Bada’dan daha fazlasını beklediği izlenimini uyandırıyor. Google’ın Motorola’yı satın alması, bildiğiniz gibi Android’in gelecekte Google eksenli bir platform olacağı endişelerini ateşlemişti. Samsung da Bada’ya daha fazla yatırım yapacağını belirtmişti. Samsung’un yedekte tuttuğu bir proje olarak geliştirdiği Bada cephesinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini Wave 3 ile görmüş oluyoruz.

Wave 3′ün işlemcisi 1.4 GHz’lik hızına karşılık tek çekirdek taşıması nedeniyle çekici gelmeyebilir. Ancak bu işlemci ve Samsung’un optimizasyonları sayesinde Wave 3 multimedya bakımından kullanıcıya fazlasıyla tatmin edici bir deneyim sunuyor. Dolphin tarayıcısının iliştirilmiş video barındıran sayfada yaşadığı yavaş yükleme, kaydırma veya yakınlaştırma esnasında kilitlenme problemini hesaba katmazsak, Samsung Wave 3′ün kullanıcıya mükemmele yakın bir deneyim sözü verdiğini söyleyebiliriz.

Samsung Wave 3′ün Türkiye’deki tavsiye edilen piyasa satış fiyatı 1300 TL’nin biraz altında. Bu segmentte Wave 3′ün rakibi olan tek çekirdekli işlemcili Android telefonları bulunuyor. Bada platformunun uygulama sayısı bakımından Android’in çok gerisinde olması Wave 3′ün bir dezavantajı gibi görünüyor. Ancak multimedya uygulamaları ve Samsung’un ekosistemine olan bağlılığı konusunda Wave 3′ün diğerlerine göre öne çıktığını ve tercih edilebilir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Wave 3 için sözü edilen parayı verenler elde ettikleri kullanıcı deneyimiyle fazlasıyla tatmin olacaktır diye düşünüyoruz.

wave-32.jpg
 

engin_er

Asistan
Katılım
7 Mayıs 2007
Mesajlar
469
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
bende wawe 3 kullanıcılarına bir kaç soru sormak istiyorum, telefonu alma aşamasındayım, (bunlar benim için önemli olan uygulamalar)

1- telefonun zil sesleri yüksek mi, kalabalık ortamlarda duyulabilirmi.

2- 3G görüntülü arama var mı

4-skype,tango, fring gibi programları yükleyebilirmiyiz, (bilhassa skype benim için önemli) ve görüntülü görüşme yapabilirmiyiz.

5-ofis programları(excell ve word,) okuma ve düzenleme mevcut mu
 

madmex

Profesör
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
2,606
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Arkadaşım emeğine sağlık güzel bir inceleme olmuşta , Bu cihazın Ram miktarı nedir ? Bench'lerde kaç puan almaktadır ? Fiyatı nedir ? hangi cihazla karşılaştırıabilir gibi konulara değinseydin daha iyi olurdu :)
 

Uğurcan7

Asistan
Katılım
1 Mart 2012
Mesajlar
481
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
bende wawe 3 kullanıcılarına bir kaç soru sormak istiyorum, telefonu alma aşamasındayım, (bunlar benim için önemli olan uygulamalar)

1- telefonun zil sesleri yüksek mi, kalabalık ortamlarda duyulabilirmi.

2- 3G görüntülü arama var mı

4-skype,tango, fring gibi programları yükleyebilirmiyiz, (bilhassa skype benim için önemli) ve görüntülü görüşme yapabilirmiyiz.

5-ofis programları(excell ve word,) okuma ve düzenleme mevcut mu


dostum;

1-zil sesleri normal,yani xpress müziğin sesini yakalayamazsın ama idare eder.

2-3G var hemde bir tuş uzağında ararken profil kafası olan yere dokunuyosun hemen ön kamera açılıyor.

4-skype,tango,fring felan filan bende aradım fakat bulamadım (bada olduğu için olabilir,androidden haberim yok.)

5-Polaris Office diye bir program var orda hem sunumunu hazırlarsın hem,telefona atar dosyanı aynı düzende okursun.

telefon gayet kullanışlı.ama kafana göre yine bir araştır derim.

Saygılarımla..
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar whatapp uygulaması var mı kullanılıabiliniyor mu
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,206
Reaksiyon puanı
10,327
Puanları
293
[MENTION=71491]MuStAfAA[/MENTION]'m bu telefonlar çıkalı sanırım bir yıla yakın oluyor. biraz geç kalmışsın gibi geldi bana ama emeğin için teşekkür ederim.

güzel ve açıklayıcı bir inceleme olmuş. eline sağlık.
 

cecom21

Öğrenci
Katılım
12 Kasım 2014
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşım emeğine sağlık güzel bir inceleme olmuşta , Bu cihazın Ram miktarı nedir ? Bench'lerde kaç puan almaktadır ? Fiyatı nedir ? hangi cihazla karşılaştırıabilir gibi konulara değinseydin daha iyi olurdu :)

Pada isletim sistemi stabil piyasadkinhangi tlf karistirilabilecrk diyorsaniz iphone 4 derim
 

dReyfus

Asistan
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
236
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Konu zortlamış yine. Neyse Wave kalmadı artık piyasada. Yerde görsemde almam zaten. Angry birdsin ilk çıkan versiyonu Bada App Storeda 6,99 TL bedava uygulama yok denecek kadar az ve gereksiz.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
sakın almayın bada baslı basına boş ne bı uygulama var ne watsap var facebook bile giremiyor lutfen paranızı cope atmayın ben almısım bın pısmanım androiden şaşmayın
 

Shamshiel

Öğrenci
Katılım
15 Ocak 2015
Mesajlar
84
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
sakın almayın bada baslı basına boş ne bı uygulama var ne watsap var facebook bile giremiyor lutfen paranızı cope atmayın ben almısım bın pısmanım androiden şaşmayın

Bilader mağarada yaşıyon heralde kalkalı yıllar oldu bunlar.
 

mfunlu

Öğrenci
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
70
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Tam anlamıyla açıklayıcı olmuş
 
Üst