Wap25 ybs.as

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
1 agustos tarıhınde esrayla denız kardesılerın fotografına bakmak ıstıyorsanız tıklayın diye bir mesaj geldı ne bır mesaj attım ne bır uye oldugum bır servıstır 2 dk sonrada hattınızdan 10tl uyelık mesajı geldı.Wap25 aradım 30 dk boyunca mesgul sonra konustum musterı hızmetlerıyle ben mail attım vodafona adınıza sızı ararlar dıyor. 15 gun ıcınde 10tl gelmesse savcılaga gıdıcem anlamam telefon nuamaramı nerden aldınız dıye sordum vodafondan aldık dedı
vodafona mail attım aradılar konustum musterı hızmetlerıne 2 saat laf anlatmaktan tug bıttı agzımda adam hala sız mesaj atmadıysanız uye yapmazlar dıyor sonunda ıkna olup 10 tl mı bugun gonderdıler
vodafone gıbı bir şirketin telefon numaralarını boyle paylasılması hıc yasal bır sey degıl
wap25 servisi benzeri sıkayetler:http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/594/f/619271/g/Wap25com

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Az önce bana da 3332 diye bir numaradan sms geldi. Aynen şöyle yazıyor ''iyi geceler ben sumbul tanışalım mı'' :D hatun görse ayıkla pirincin taşını :D

Herhangi bir işlem yapmadım, henüz üyelikle ilgili her hangi başka bir sms de gelmedi. Bekliyorum bakalım benden ne kadar haraç isteyecekler :D

Öncelikle geçmiş olsun... Bana gelen sms'ten sonra internette araştırdım biraz, sizin yaşadığınız sıkıntıyı yaşayan bir çok kişi var. Sizden 10 Lira çalmaya çalışmışlar ama çoğu kişinin 50 - 60 Lira civarında kaybı var. Çoğu kişi de uğraşmıyor parasını geri alabilmek için. İnsanlar haklarını aramadıkça daha da bir saldırganlaşıyor dolandırıcılar. Dolandırıcılar diyorum çünkü dolandırıcılıktan başka bir şey değil bu. İşin kötü yanı, reklamlarda durmadan ''HAK'' larımızdan bahseden operatörlerin de bilgisi ve haberinin olması. Numaranızı, kişisel bilgilerinizi operatörler veriyor dolandırıcılara ve bu iş'te ortaklar.

En sık başvurulan yöntem şu, Sms içeriğinde link veriliyor ve link'i tıkladığınız an ücret karşılığı abone oluyorsunuz dolandırıcıların kurduğu sitelere. Ücretler değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden tanımadığınız, bilmediğiniz kişilerden gelen sms'lerin içerisindeki tuzaklara düşmeyin sakın.

Bu ve benzeri firmalara ve özellikle de ''cep telefonu operatörlerine'' karşı çok sert davranırsanız paranızı geri alabiliyorsunuz. İyilikle güzellikle laf anlatmaya çalıştığınızda umursamıyorlar. İpin ucunu fazla kaçırmayacak şekilde ( Küfür, tehdit gibi şeylerle haklı iken suçlu durumuna düşmeyin ), çirkef olmak gerekiyor yani. Tabii bütün yasal yollara da başvuracağınızı söylemekte kesinlikle faydalı oluyor. Zira böyle bir durumda mahkemelerin, Sms'e cevap vermediğinizi, üyelik başvurusu yapmadığınızı tespit etmesi çok kolay.

Tekrar Geçmiş olsun...

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
tesekurler paramı kurtardım,adamlar uyelıgımı onayladılar vodafondan hala uyelıgım aktıf gozukuyor 20tl yuklesem cekcekler,sıra şu telsiz ücretini iptal ettirmekte :)

gizemlilord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tesekurler paramı kurtardım,adamlar uyelıgımı onayladılar vodafondan hala uyelıgım aktıf gozukuyor 20tl yuklesem cekcekler,sıra şu telsiz ücretini iptal ettirmekte :)

Telsiz ücretini iptal ettiremezsin panpa da paran gelmiş olabilir benimde paramı iade etmiş olabilirler ama davamız bitmedi henüz o wap25 servisi ile üç kağıtçılar onlar...

sikayetvar.com a ayzdım konu onaylandı mı bilmiyorum ama linkinide vereyim:

Link:--> http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1293238/habersiz-ybs-aboneligi-ve-kaybolan-tllerim/77n4b

[h=1]Habersiz YBS Aboneliği ve Kaybolan TL'lerim[/h]
Haberim,bilgim ve onayım olmadan YBS'ye hileler ile abone yapılmışım.Bana üye olduğuma dair bilgilendirme mesajları olarak ilk gün iki adet ve sonraki her yedi günde mesaj gediği söyleniyor.Tarafıma hiç bir şekilde bilgilendirme ve üyelik onay, bilgilendirme mesajı gelmemiştir.Haberim olmadan oraya buraya üye-abone yapılacaksam desenize yandım ben.
Vodafone müşteri hizmetleri ile en son görüşmemde bu durumdan kendileri suçlu olmadığı halde bana son 10 TL'mi iade etmiş bulunmaktadırlar.
Hiçbir şekilde bilgim,haberim,onayım olmaksızın başlatılan YBS aboneliğim sonucu yok olan kayıplara karışan tam 30 TL'den geriye kalan 20 TL'sinin tarafıma geri iade edilmesini istiyorum.
Sizede açık ve net bir şekilde görüşmelerimde söylediğim gibi tarafıma hiç bir şekilde bilgilendirme amaçlı bir SMS veya çağrı gelmemiştir tamamen habersiz üye yapılmış bulunmaktayım.
Kesilen 10 TL'lerimin dahi bildirisi tarafıma iletilmemiş olup saman altından sular yürütülmüştür.
Umarım cevap yazarsınız.
Saygılar...