W7 USB'den Format Atma Sorunu (çözülemiyor:()

semtinadami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba saygıdeğer SDN üyeleri

Benim sıkıntım şudur ki, Vatan'dan bilgisayar topladım. Windows 7 yüklenmesini rica etmiştim, fakat Windows 8 yüklenmiş. İlk geldiğinde, alışırım sanmıştım fakat alışamadım. Evet evet, neredeyse 5-6 ay oldu ve alışamadım hala. Windows 7'ye geçmek istiyorum fakat format atarken herkesin sıkıldığı o kısma geldim "Hiç bir sürücü bulunamıyor." zırvasına. Malum benim sorunum şudur ki; internetteki paylaşılan tüm çözümleri teeek tek denedim. Hiç biri olmadı. Windows All in One isosu mevcut ve hemen hemen her pc'ye bununla format atmışlığım vardır. 5 farklı USB ve DVD ile denedim bu yeni nesil pcye atamadım. Windows SSD'de yüklü. Harddiskim ise D: olarak ayrı çalışıyor. İşin ilginç yanı, en yeni nesil bios mevcut, SecureBoot'ı disable yaptım. IDE/RAID/AHCI muhabbetinde IDE zaten yok. AHCI olarak işaretli. Her ne yaptıysam çözemedim.

PC Özelliklerim:

Motherboard: ASUS Z170 PRO GAMING
Graphic Card: ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 970 4GB
RAM: 16 GB
CPU: i7-6700K
SSD: Transcend 128 GB
HDD: WD 2TB
Headphones: Steelseries SIBERIA V2 Blue
Keyboard: Steelseries Apex [RAW]
Mouse: Steelseries SENSEI
MousePad: Steelseries NIP Edition

Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen moderatör:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Harddiski (D) yi söküp format işlemini öyle deneyin.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Bence Windows 8.1 çok başarılı, hemen alışamadım diye kestirip atmayın biraz zaman verin mutlaka alışırsınız.

dogukans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba saygıdeğer SDN üyeleri

Benim sıkıntım şudur ki, Vatan'dan bilgisayar topladım. Windows 7 yüklenmesini rica etmiştim, fakat Windows 8 yüklenmiş. İlk geldiğinde, alışırım sanmıştım fakat alışamadım. Evet evet, neredeyse 5-6 ay oldu ve alışamadım hala. Windows 7'ye geçmek istiyorum fakat format atarken herkesin sıkıldığı o kısma geldim "Hiç bir sürücü bulunamıyor." zırvasına. Malum benim sorunum şudur ki; internetteki paylaşılan tüm çözümleri teeek tek denedim. Hiç biri olmadı. Windows All in One isosu mevcut ve hemen hemen her pc'ye bununla format atmışlığım vardır. 5 farklı USB ve DVD ile denedim bu yeni nesil pcye atamadım. Windows SSD'de yüklü. Harddiskim ise D: olarak ayrı çalışıyor. İşin ilginç yanı, en yeni nesil bios mevcut, SecureBoot'ı disable yaptım. IDE/RAID/AHCI muhabbetinde IDE zaten yok. AHCI olarak işaretli. Her ne yaptıysam çözemedim.

PC Özelliklerim:

Motherboard: ASUS Z170 PRO GAMING
Graphic Card: ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 970 4GB
RAM: 16 GB
CPU: i7-6700K
SSD: Transcend 128 GB
HDD: WD 2TB
Headphones: Steelseries SIBERIA V2 Blue
Keyboard: Steelseries Apex [RAW]
Mouse: Steelseries SENSEI
MousePad: Steelseries NIP Edition

Yardımlarınızı bekliyorum...
dostum aslında senin sorunun çok basit win 7 setupu aç sana kurulu olan işletim sistemi kuracağınız işletim sisteminden daha iyi diyecek sonra sende d: ye kur win 8.1 ide sil yada kalsın sen bilirsin yani şimdi dersen ki bu format deği tabiki değil ama benim yöntemle paşa paşa win 7 yi kuruyorsun ama c: d: takıntın varsa onu bilemem ha bu arada tavsiyem 20.25 gblik yeni bir bölüm oluşturman (win 7 yi kurman için)

Son düzenleme: