W7 klasör gizleme

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Windows 7'de şans eseri pratik bir klasör gizleme yolu buldum az önce :) Bilenler vardır tabi ama bilmeyenler için paylaşayım.

Herhangi bir klasörün adını değiştir diyip ismin sonuna nokta eklediğinizde klasör gizleniyor. Daha sonra arama yaparak yada windows gezgininde klasörün adresini yazarak bulabilirsiniz.

Gizlenen klasör, klasör seçeneklerinden "gizli klasörleri göster" açıkken yada "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" kapalıykende gözükmüyor..

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bazı arkadaşlarım ailece kullandıkları bilgisayarlarında özel dosyaları için benden şifreleme programı istemişlerdi, bu programsız dosya ismi bilinmediği sürece iyi gözüküyor, ben bilmiyordum.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
kayboluyor ama bi F5 yapınca geri geliyor

söz konusu windows 7 mi windows phone 7 mi?

pala64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bak ben bilmiyordum iyi oldu işime yarayacak. teşekkürler.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Windows 7'de oluyor bu olay. Konuyu yanlış yere açmışım. F5'e basınca geri geliyorsa kötü. Aman diyim dikkat :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
aynen sadece bi anlık kayboluyor bi yenile hemen gözüküyor, hem de eski adıyla noktasız :)

cmd'den falan adının sonuna gerçekten nokta koyulabilirse belki gözükmeyebilir

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Neyse boş geçmeyelim başka bir yöntem paylaşalım bari :)

C'de sdn adında bir klasörünüz olsun diyelim. Çalıştıra attrib +h +s C:\sdn yazarsanız klasörünüz sistem dosyası gibi gözükür ve gizlenir.

Klasör seçeneklerinden "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini kapatmadığınız sürece klasörünüz gözükmez. Komutta ki + ları - yaparak eski haline döndürebilirsiniz. Windows gezgininden yada çalıştırdan klasörün adresini yazarak klasörünüze erişebilirsiniz.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
hepiniz biliyorsunuzdur ama ben yinede yazayım
win7 başattaki arama bölümüne
attrib +s +h C:\dosyaadı şeklinde
+ ve - ile klasörü gizleyip geri getirebiliyoruz gizlenen dosya gizli dosyalar görünsün açık olsa bile gözükmez sadece yolunu yazarak girilebilir kalsörün adını unutursanız winrar ile bakınca gözüküyor

@FY2005 ben yazana kadar arkadaş zaten yazmış :(

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Olur böyle vakalar, yine de saolasın :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bu alanda en ise Wise Folder Hider..

:D

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sağ tıklayıp özellikller-genel-gizli de gizlenir bulmak içinde herhangi bi klasörden düzenle-klasör arama seçenekleri-görünüm-gizli dosya klasör veya sürücüleri göster den tekrar görebilirsin