Vpn nedir Ne ise yarar(detaylı anlatım)

Battle6930

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Vpn(virtual private network)ozel sanal agdır.
NASIL CALISIR?:Verileriniz vpn sunucusuna gider.Sunucu bu verileri kriptolar(sifreler.)Ve verileriniz kriptolu sekilde girmek istediginiz siteye ulasir.

NE ISE YARAR?:Internette konumunuzu,verilerinizi anonimlestirir.Veri aktığı gorülür.fakat, iceriginde ne oldugu gorulemez.Yasakli sitelere girilebilir.

HANGI SIFRELEME TURU KULLANILIR?PPTP,L2TP,OPENVPN,IPSEC vb.

VPN LER UCRETLIMIDIR?:ucretsiz olanlarida vardir.Fakat hızlari son derece yavas cok fazla reklam icerir.

EN POPULER VPNLER NELERDIR?:
hostpot shield,zenmate,cyberghost,
ip vanish,open vpn vb.

barney

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Yararli bir konu, eline sağlık

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,941
Vpn benim ip adresimdir. önce bana bağlanıyorsunuz ve benim adresim üzerinden asıl bağlanmak istediğiniz adrese bağlanıyorsunuz. Ben de buna izin veriyorum. Bu şekilde banlandığınız siteye kolaylıkla bağlanabiliyorsunuz ve o sitede ben bağlanmışım gibi görünüyor. Ta ki diğer site durumu fark edip, beni de banlayana kadar. Tabii bağlantının yolu uzadığı için, biraz yavaş işliyor. Bir de benim bağlantı hızım da burada büyük rol oynuyor. Benim bundan tek yararım, bir ücret konusunda anlaşmamışsak, seni izliyorum, hakkında dedikodu yapabilecek şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve bu bilgileri meraklılarına satıyorum.

Bana güvenmiyorsan, git başkasına kardeşim.