Vodofone'da şok gelişme

Bu konuyu okuyanlar

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63


43463.jpg


Vodafone'da kritik saatler. Çalışanlar panik içinde. Merkez binasına çok sayıda ambulans geldi.


İletişim devi Vodafone Türkiye'de toplu işten çıkarma kararı aldı. Şirket işten çıkarmaları doğruladı ancak kaç kişinin işten çıkarılacağını şu an için belirtmedi.

HaberTürk'te yer alan habere göre çalışanlar panikte, binaya çok sayıda ambulans geldi. Personeli sakinleştirmek için ilaç dağıtılıyor.


İçeriden alınan bilgilere göre, çalışanlara Passiflora isimli sakinleştirici dağıtılmış, toplantı odalarının kullanılması yasaklanmış ve dışarıdan girişlere izin verilmiyor. Ayrıca flash bellek kullanılması da iki gündür yasaklanmış durumda.

KAÇ KİŞİ ÇIKARILACAK?

Şirketin basın ve halkla ilişkiler birimi toplu işten çıkarma iddialarını yalanlarken, yönetimin Maslak’taki merkez binadan 180, Mecidiyeköy’deki binadan ise 80 kişiyi çıkaracağı öne sürülüyor. Bir üst düzey yöneticiden gelen bilgiler ise bu rakamın 600’e yaklaşacağı yönünde…

BİR HAFTADIR BİLİNİYORDU

Bir haftadır işten çıkarma söylentileriyle moralleri bozulan çalışanların ise şu an gergin bir şekilde bekleyişte olduğu belirtiliyor.

Telsim’i satın alarak Türkiye pazarına giren İngiliz GSM devi Vodafone’a 2008 yılını son aylarında Danone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray CEO olarak atanmıştı. Timuray’ın gelmesinden sonra üst yönetimde başlayan değişimin şimdi alt kadrolara sıçradığı ifade ediliyor.

Bu arada, şirket TMSF yönetimindeyken bile abone sayısını artırmak için büyük çaba harcayan genç kadronun da çıkarılacak listesinde olduğu öne sürülüyor.

Mecidiyeköy binasındaki çalışanlarda da tedirginlik sürüyor... Şu anda üst yönetim çalışanlara gönderilmek üzere bir metin hazırladığı belirtiliyor. Bu metin mail olarak tüm çalışanlara gönderileceği gelen haberler arasında.
VODAFONE DOĞRULADI
GSM şirketi Vodafone Türkiye Haberturk.com'un haberini doğruladı. İşte şirketin yaptığı yazılı açıklama:
"Güçlü yatırımlarla devam ettiğimiz 2009 yılı Vodafone Türkiye için yeni bir döneme işaret ediyor. Türkiye GSM sektöründe iddialı ve kalıcı bir oyuncu olarak, kullanıcılarımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sunmak için verimliliğe, kaynaklarımızı doğru kullanmaya ve uzmanlık alanlarımıza yoğunlaşmaya odaklanıyoruz.

Sürdürülebilir başarının, varlığımızı yüksek performanslı bir organizasyon yapısı ve en etkin insan kaynağıyla devam ettirmekten geçtiği bilinciyle, organizasyon yapımızda gerekli değişiklikleri hayata geçiriyor, her kademede verimliliği artırıcı adımlar atıyoruz.

Müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere yalın ve hızlı hareket eden bir organizasyon yapısına geçiş için yürütülen reorganizasyon çalışmalarımız çerçevesinde bazı pozisyonlarımızı kapatıyoruz. Yollarımızı ayırdığımız çalışanlarımıza tüm yasal haklarının yanı sıra, kendi alanlarında değerli arkadaşlarımızın niteliklerine uygun işi, kısa zamanda bulabilmeleri için şirket olarak kendilerine profesyonel kariyer destek hizmeti (outplacement) sunuyoruz. Gerek kendi nitelikleri, gerekse bu destekle en uygun işi en kısa zamanda bulabileceklerine yürekten inanıyor, şimdiye kadar yaptıkları katkılar için kendilerine teşekkür ediyoruz."


http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=182342
 

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Şuan şirketin önünde ambulans bekliyormuş.
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Krizin gerçek yüzü yazık ...:)
 

alabula

Müdavim
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Nasıl bir olaydır bu ya son derece ilginç sakinleştiriciler falan gelişmeleri merakla bekliyorum.
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
600 çalışanı işten çıkaracağı belirtilen Vodafone önünde ana baba günü yaşanıyor.
Haberturk.com'un duyurduğu bu olaydan sonra Medyafaresi.com, Cem Uzan'a ulaştı.
TMSF tarafından el konulan Telsim'in sahibi Cem Uzan, Vodafone'a acil bir çağrı yapıyor.
"VODAFONE GİDECEK, TELSİM GELECEK"
Cem Uzan Medyafaresi'ne yaptığı açıklamada, Vodafone yönetiminin hiçkimseyi işten çıkarmaması çağrısında bulundu. Uzan, "Vodafone kimseyi işten atmasın. İşten çıkarmaları durdursun. Eğer Vodafone şirketi satmayı düşünürse hemen görüşmeye hazırım. Vodafone'u satın alarak, tekrar Telsim'e çevireceğiz."


http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/132543-Cem-Uzandan-sok-teklif.aspx
 
Üst