Vodafone uydudan internet

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Demin aramış vodafone, 30mbit 75gb akn 60 lira. Babamda bide bunu deneyelim diye kabul etmiş. Benim anlamadığım interneti nasıl sağlıyacaklar. Sitelerindede birşey yazmamış. Uydudan demişler. Eve gelip kurcaklarmış ama neyi onuda bilmiyorum. Bide hazır ttnetin taahhütünüde bozacaz birsuru masraf. Hiç kullanan varmı? Denilen hızı sağlıyorlar mı ? Ping ortalama kaç? upload hızı nedir ?

Kullanan varsa lütfen yardımcı olsun
tesekkurler.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Bende kullananlardan cevapları merakla bekliyorum. Acaba aşırı yağmurlu havarlar tv uydu sinyalleri gidiyor ya internette gitmesin. :P

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Demin aramış vodafone, 30mbit 75gb akn 60 lira. Babamda bide bunu deneyelim diye kabul etmiş. Benim anlamadığım interneti nasıl sağlıyacaklar. Sitelerindede birşey yazmamış. Uydudan demişler. Eve gelip kurcaklarmış ama neyi onuda bilmiyorum. Bide hazır ttnetin taahhütünüde bozacaz birsuru masraf. Hiç kullanan varmı? Denilen hızı sağlıyorlar mı ? Ping ortalama kaç? upload hızı nedir ?

Kullanan varsa lütfen yardımcı olsun
tesekkurler.
yanlış hatırlamıyorsam sistemin adı uydunet ti.Özel bir modemleri oluyor (telefon kablosu yerine lnb çanak anten kablosu bağlanıyor) ve onun sayesinde hızlıca giriyor.Pingleri upload ve download hızları gayet iyi olması lazım,ve download la upload hızı aynı olması lazım uydunetlerde

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
yanlış hatırlamıyorsam sistemin adı uydunet ti.Özel bir modemleri oluyor (telefon kablosu yerine lnb çanak anten kablosu bağlanıyor) ve onun sayesinde hızlıca giriyor.Pingleri upload ve download hızları gayet iyi olması lazım,ve download la upload hızı aynı olması lazım uydunetlerde
uydunetin sitesine baktım acaba onlarla mı anlaşma yaptılar diye ama uydunetin tarifelerindeki hızlar akn ler fiyatlar hiç uymuyor. o yuzden onu eledim. tooway in tarifelerine baktım alakası yokmuş. Ne yapacaklar anlamış değilim. Nette tek kelime yok buna dair.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[TABLE="width: 637"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Paket Ücreti[/TD]
[TD]Kampanyalı Ücret[/TD]
[TD]İndirim Bedeli[/TD]
[TD]24 Ay İndirim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]30 Mbps'e kadar-Limitsiz-(75 GB AKN)[/TD]
[TD]85,00 TL[/TD]
[TD]59,90 TL[/TD]
[TD]25,10 TL[/TD]
[TD]602,40 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]60 Mbps'e kadar-Limitsiz-(150 GB AKN)[/TD]
[TD]115,00 TL[/TD]
[TD]69,90 TL[/TD]
[TD]40,10 TL[/TD]
[TD]962,40 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]100 Mbps'e kadar-Sınırsız-(200 GB AKN)[/TD]
[TD]127,00 TL[/TD]
[TD]89,90 TL[/TD]
[TD]37,10 TL[/TD]
[TD]890,40 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD]Telefon İnternet Aylık Ücreti[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]ÜCRETSİZ[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]432 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Telefon Aylık Ücreti (Aksam 7 Sabah 7 arası 3000 dk.)[/TD]
[TD]14 TL[/TD]
[TD]10 TL[/TD]
[TD]4 TL[/TD]
[TD]96 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her Yöne 100 dakika[/TD]
[TD]7 TL[/TD]
[TD]5 TL[/TD]
[TD]2 TL[/TD]
[TD]48 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her Yöne 300 dakika[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]9 TL[/TD]
[TD]9 TL[/TD]
[TD]216 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Konuştukça Öde[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Pek uydu ile alakası yok. Normal internet. size verilen fiyatlar 24 aylık taahhütlü fiyatlar. Eğer istemiyor iseniz. İyice araştırın derim. Mevcut telefon numaranıza bağlanacak. Ayrıca tam olarak aylık toplam ne kadar ödeyeceğinizi de iyice öğrenin. 59,90 ile kalmayabilir

http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-fiber.php

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
ADSL üzerinden nasıl verecekler o hızları? Fiber ise, bulunduğunuz lokasyonda altyapısı var mı? Var ise de neden telefon bağlantısına ihtiyaç duyuyorlar?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
telekomun hipernet mantığı

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Paket Ücreti[/TD]
[TD]Kampanyalı Ücret[/TD]
[TD]İndirim Bedeli[/TD]
[TD]24 Ay İndirim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]30 Mbps'e kadar-Limitsiz-(75 GB AKN)[/TD]
[TD]85,00 TL[/TD]
[TD]59,90 TL[/TD]
[TD]25,10 TL[/TD]
[TD]602,40 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]60 Mbps'e kadar-Limitsiz-(150 GB AKN)[/TD]
[TD]115,00 TL[/TD]
[TD]69,90 TL[/TD]
[TD]40,10 TL[/TD]
[TD]962,40 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]100 Mbps'e kadar-Sınırsız-(200 GB AKN)[/TD]
[TD]127,00 TL[/TD]
[TD]89,90 TL[/TD]
[TD]37,10 TL[/TD]
[TD]890,40 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD]Telefon İnternet Aylık Ücreti[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]ÜCRETSİZ[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]432 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Telefon Aylık Ücreti (Aksam 7 Sabah 7 arası 3000 dk.)[/TD]
[TD]14 TL[/TD]
[TD]10 TL[/TD]
[TD]4 TL[/TD]
[TD]96 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her Yöne 100 dakika[/TD]
[TD]7 TL[/TD]
[TD]5 TL[/TD]
[TD]2 TL[/TD]
[TD]48 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her Yöne 300 dakika[/TD]
[TD]18 TL[/TD]
[TD]9 TL[/TD]
[TD]9 TL[/TD]
[TD]216 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Konuştukça Öde[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Pek uydu ile alakası yok. Normal internet. size verilen fiyatlar 24 aylık taahhütlü fiyatlar. Eğer istemiyor iseniz. İyice araştırın derim. Mevcut telefon numaranıza bağlanacak. Ayrıca tam olarak aylık toplam ne kadar ödeyeceğinizi de iyice öğrenin. 59,90 ile kalmayabilir

Telefonsuz Fiber | Vodafone Net: Bireysel ? Vodafone
burayı gördüm kafam zaten burda karıştı. Konuşan adam uydudan vericez demiş. Babamda hem uydudan hem fiber nasıl olacak demiş. Oda oluyo demiş.
Babama saydığı tarifeler aynı üsttekiler gibi.
Bizim sokağı bırakın komple mahellede bile fiber yok hiç bir sağlayıcının.
Sitelerinde yazanla telefonda konuştukları arasında çok fark var.

Robinson Crusoe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Vodafone uydudan internet diye bir hizmet vermiyor bildiğimiz TTnet altyapısından hizmet veriyorlar.

Türksat'ın Uydunet'i ise TTnet gibi altyapısı var. İsminden dolayı uydu üstünden hizmet veriyor sanmayın.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Vodafone uydudan internet diye bir hizmet vermiyor bildiğimiz TTnet altyapısından hizmet veriyorlar.

Türksat'ın Uydunet'i ise TTnet gibi altyapısı var. İsminden dolayı uydu üstünden hizmet veriyor sanmayın.

Şuan aydınlattın beni gerçekten. Ben uyduneti uydudan veriyorlar sanıyodum :mrgreen: o zaman hiç gerek yok geçmeye felan.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz ?

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
btk,valilik,belediye engelliyor olabilir kazı yapmaları gerek.
burda bi ana cadde var 4 yıl once sıfır yapıldı o zaman getirdiler fiberi sadece bi ara sokaktan geçti oda bi adam türktelekomda müdürmüş onun evine kadar. geriye kalan tarafa gelmedi uğramadı bile. Oyapılan yolu 4 senede en az 8 9 kere farklı sebeplerden kazdılar hatta şuanda kazıyorlar. Bi doğalgaz için bi su için bida dogalgaz için elektrik için. Her kazışlarında bi heyecanla gidip bakıyorum internet mi doşuyolar diye. nerdeeee.

Şimdi vodafone dan aramışlar tekrar babamı. Olayın uyduyla alakası yokmuş. Güya bizim lokasyon fiberi destekliyormuş ona geçirceklermiş. Babamda geçirin demiş. Sadece 60 tl. ttnete 55+40: 90 lira ödüyoruz. Bi denemiş oluruz.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Yanlış bilmiyorsam uydulu internetlerde download işi çanaktan geliyor, upload yine telefon hattından gidiyor diye biliyorum.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Reaksiyon puanı
16,128
telekom kendi altyapısında fiber kabloları çekmişlerdi o fiberler ile yaparlar mevcut telefon kablo kanallarında boş kanal vardı işte ona çekmişler izmir'de de öyle yaptılar.

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
telekom kendi altyapısında fiber kabloları çekmişlerdi o fiberler ile yaparlar mevcut telefon kablo kanallarında boş kanal vardı işte ona çekmişler izmir'de de öyle yaptılar.
Ttnet in fiber nerede uygulamasıyla adresime baktığımda hiper hızlı internet var yazıyor. Ttnet in hiper tanımı ise "24mbit den 100mbit e kadar olan hızları destekler" diyor. Sanırım bizim internette bu şekilde olacak.
Sizin dediğinizde bu heralde izmirde olan ?

Reaksiyon puanı
16,128
Ttnet in fiber nerede uygulamasıyla adresime baktığımda hiper hızlı internet var yazıyor. Ttnet in hiper tanımı ise "24mbit den 100mbit e kadar olan hızları destekler" diyor. Sanırım bizim internette bu şekilde olacak.
Sizin dediğinizde bu heralde izmirde olan ?
o olabilir de bizim ki turkcell superonline fiber 50mbps 150gb akk + telefon + turkcelltv+ =89TL.