Vodafone Port Açmak

kelleavcısı1414

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
:disrelieved:lütfen yardım kimse yardım etmiyo
ben arkadaşımla mta sa da server açcaktık ben hamachi ile açtım hamachiden ağ oluşturup o ağın ipsini server ip si yapmıştım ama arkadaşım giremiyodu nedenini araştırdım port açmam gerekiyormuş port açmakta ücretli mi ücretsiz mi bilmediğim için açmamıştım port açmak ücretlimi lütfen yardım edin önemli port açmak için statik ip gerekiyo diyorsanız bi yöntemini denedim modem ip mi bi kenara yazdım modemi kapatıp açtım ip değişmedi bunla ilgili bi yöntem varsa onada yardım edebilirmisniz ama lütfen şuna yardım edin port açmak ücretlimi modemim Vodafone,Houwei.
Mesaj otomatik birleştirildi:

acil günlerdir arıyoom ama yardım eden yok youtube den de araştırdım ama tam cevap yok

kelleavcısı1414

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
peki onun bir yöntemi varmı ben bitane denedim ip yi bi kenara yazdım modemi kapadım açtım ip değişmedi ama cidden 1 kuruş harcamaya korkuyom

kelleavcısı1414

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
lütfen söyleyin denediim yöntem doğrumu

modem ip sinin o yaptıım ip

ama

araştırdım öyle diyodu

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Forum yazarlığına ara verdim, Seni kırmak istemiyorum o yüzden hiç yoksa yorum yapayım.

:disrelieved:lütfen yardım kimse yardım etmiyo
ben arkadaşımla mta sa da server açcaktık ben hamachi ile açtım hamachiden ağ oluşturup o ağın ipsini server ip si yapmıştım ama arkadaşım giremiyodu nedenini araştırdım port açmam gerekiyormuş port açmakta ücretli mi ücretsiz mi bilmediğim için açmamıştım port açmak ücretlimi lütfen yardım edin önemli port açmak için statik ip gerekiyo diyorsanız bi yöntemini denedim modem ip mi bi kenara yazdım modemi kapatıp açtım ip değişmedi bunla ilgili bi yöntem varsa onada yardım edebilirmisniz ama lütfen şuna yardım edin port açmak ücretlimi modemim Vodafone,Houwei.

acil günlerdir arıyoom ama yardım eden yok youtube den de araştırdım ama tam cevap yok
Statik ip ücretlidir ama hamachi bağlantısı için statik ip ye ihtiyacın yok.

Bir kişi ağı sunmalı, diğeri o ağa katılmalı.
Hem sunmayı hem katılmayı youtube da bulabilirsin. Bu videoda hem kurmayı hem bağlanmayı anlatmış.

Bir kere bağlandınız mı, bağlantı açık olduğu sürece aynı lan hattındaymışsınız gibi oyun oynayabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla hamachi bağlantılarını programlar otomatik yapıyor ayrıca port açmanıza gerek yok. Eğer hamachi kurulumu için kullanacağınız program ekstra port açmanı zorunlu koyuyorsa port açmak çok kolay bir işlem,

Önce modem tarafında port açman lazım,
Sonra bilgisayarın güvenlik duvarında gelen kısmına belli bir port için TCP/UDP izin vermen lazım.
Ama dikkatli ol güvenmediğin kişiler açacağın port üzerinden bilgisayarına zarar verebilir.
İyi forumlar.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
Localtunnel veya ngrok ile port açabilirsiniz.