Visual Studio da Köşeli Parantezleri Otomatik Düzeltme ?

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım süslü parantezler benim için bazen büyük bir sorun oluyor.Özellikle netten copy,paste yaptığım zaman.Bunları Studio kendi otomatik düzeltebiliyor mu bilen varmı yoksa illa elle bizmi uğraşıcaz eskisi gibi.

bbkg9.jpg

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
CTRL+E sonra D'ye basarak düzeltebilirsin.

Veya

Alttaki parantezi silip tekrardan yazdığın zaman düzeltiyor.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
CTRL+E bunu deniycem.Ya bazen uzun sayfa kodlar oluyor onları silip baştan yazmam çok zor oluyor direk düzeltsin istiyorum ben.Teşekkür ederim ayrıca

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Şimdi deniyorumda olmuyor ya nasıl yapalım bunu :)

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
CTRL+E sonra D'ye basarak düzeltebilirsin.

Veya

Alttaki parantezi silip tekrardan yazdığın zaman düzeltiyor.

Benim anladığım şu; süslü parantez yerine köşeli parantez yazıyor bu arkadaş ve bunları vs'nin otomatik süslü parantez ile replace etmesini istiyor. Benim bildiğim yok böyle bir şey. Ama ingilizce sitelerde eklentisi vardır belki. Parmağını altgr+7+0'a alıştır derim ben. Hatta alışana kadar ardı ardına sayfalarca yazabilirsin bunu.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
altgr+7+0 da pek işimi görmiycek gibi.Ben eklentilere bakıyım en iyisi çok teşekkürler :)

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yok ya rastgele süslü parantez yazdım karıştırdım ortalığı ki otomatik düzeliyormu die denemek için ondan bahsediyorum

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla ben hep CTRL+E,D kullanıyorum çokta güzel düzenliyor.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
alla alla bende mi sorun var acaba ya studio 2010 kullanıyorum bende ama CTRL+D+E yapıcna böle bikomut yok dio :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ctrl e+d demiş arkadaşlar. sen ters yazmışsın. tekrar kontrol eder misin?

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
The key combination (CTRL+E,D) is not command diyor diğerleri gibi.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Visual Studio 2010 için o komut CTRL + K ve CTRL + D
Eğer Seçili alan için yapacaksan CTRL + K ve CTRL + F

NOT: Tuş kombinasyonuna göre öncelikle CTRL + K'ya basman gerekiyor. Sonrasında senden bir başka kombinasyon isteyecek;
* tüm alan için CTRL + D
* seçili alan için ise CTRL + F'ye basarak gerekli Formatlamayı yapabilirsiniz.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
CTRL+F **** and replace penceresini açıyor.Benim istediğim " {} " şu parantezleri adam gibi yerlerine koysun

Yok gene olmuyor olduğu gibi duruyor parantezler :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
CTRL+F **** and replace penceresini açıyor.Benim istediğim " {} " şu parantezleri adam gibi yerlerine koysun

Kusura Bakma, Tolga kardeşim... İlk mesajı aceleyle yazdığım için öyle oldu...Bir önceki mesajımda gerekli düzeltmeleri yaptım. Kolay Gelsin.

Uzun süredir Visual Studio 2010 kullanıyorum. Hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Ayrıca alttaki süslü parantezi silip tekrar yerine yazdığında kesinlikle otomatik olarak yapılan bir format düzenlemesi sözkonusudur.

Bir de sana tavsiyem VAssistX diye bir eklentiyi kullanman. Tabii bunun Format düzenlemeyle pek bir alakası yok. Sadece Visual Studio kullanmayı seviyorsan, bu eklenti VS'yi sana daha da çok sevdirecek.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kusura Bakma, Tolga kardeşim... İlk mesajı aceleyle yazdığım için öyle oldu...Bir önceki mesajımda gerekli düzeltmeleri yaptım. Kolay Gelsin.

Uzun süredir Visual Studio 2010 kullanıyorum. Hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Ayrıca alttaki süslü parantezi silip tekrar yerine yazdığında kesinlikle otomatik olarak yapılan bir format düzenlemesi sözkonusudur.

Bir de sana tavsiyem VAssistX diye bir eklentiyi kullanman. Tabii bunun Format düzenlemeyle pek bir alakası yok. Sadece Visual Studio kullanmayı seviyorsan, bu eklenti VS'yi sana daha da çok sevdirecek.

Eklentiyi deniycem teşekkürler herkeze