VİSTAya XP yüklenir mi?

daywalk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

aylardır "ya bırak şu vistayı, XP yükleyelim sana..." ısrarlarına rağmen inatla Vista kullanmaktayım :o

Fakat gelişen teknolojiye ayak uyduramayan / uydurmayan insanların XP kullanmasından dolayı bazı uyumsuzluk problemleri yaşıyorum

Mevcut Vista yüklü hdd ye bir de XP kurabilir miyim?

Yardımıma çağrı bekliyorum arkadaşlar...

herkese teşekkürler

kadkaf

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
önce formatlayacaksın vistayı...
sonrasında yeniden kuracaksın ama hdd yi bölere yani c: ve d: oluşturacaksın...
sonra c: ye vistayı kur d: yede xp kur bu şekilde yapabilirsin diye düşünüyorum tabi vista onada izin verirse...

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
edit: iki farklı sistemi aynı yerde istiyormuşsunuz yanlış algılamışım.Nasıl olur bilmiyorum sağlıklı olur mu olmaz mı hiç denemedim...

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
1 sene önce kadar ikisini aynı pc ye kurmuştum.

İkisini tek bir bilgisayarda kullanmanı tavsiye etmemem bazen pc sapıtabiliyor.

Vista altında yanına xp kurmak sorun çıkartabiliyor

önce xp kur sonra yanına vista kur(en azından ben böyle yaptım)

şimdi ise forever vista sonrası daima pardus

Son düzenleme:

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Fakat gelişen teknolojiye ayak uyduramayan / uydurmayan insanların XP kullanmasından dolayı bazı uyumsuzluk problemleri yaşıyorum
gelişen teknoloji vistaysa yerin dibine girsin öyle teknoloji. 3 GB ramimde olsa vista kullanmam boşu boşuna niye kastırayım güzel bilgisayarı.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
gelişen teknoloji vistaysa yerin dibine girsin öyle teknoloji. 3 GB ramimde olsa vista kullanmam boşu boşuna niye kastırayım güzel bilgisayarı.

Vista senin bilgisayarını kastırıyorsa niye hep suçu vistaya atıyorsunuz.Sorun senin bilgisayarında olamaz mı ? Ben daha çıkmadan beta sürümlerinden beri kullanıyorum bende niye kasmadı ? Bendeki özel bir sürüm mü acaba ?

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Vista senin bilgisayarını kastırıyorsa niye hep suçu vistaya atıyorsunuz.Sorun senin bilgisayarında olamaz mı ? Ben daha çıkmadan beta sürümlerinden beri kullanıyorum bende niye kasmadı ? Bendeki özel bir sürüm mü acaba ?

vista ultimate 64 bit kullanıyorum ve xp de gördüğüm saçma hataların iç biriyle karşılaşmadım, ve şunu da diyebilirim 1500-2000 ytl arasındaki bütün pcler vistayı sorunsuz bi şekilde kaldırabilir. 64 bit olmasına karşı sürücü sorunum hiç olmadı diyebilirim. bulamadığım tek sürücü asus marka bluetooth sürücüsü oldu belki onunda sürücüsü çıkmıştır bayadır bakmadım. sonuç olarak kimse vistaya geçmem demesin 1 ya da 2 seneye kadar geçmem diyenlerin hepsi teker teker geçecek buna emin olun.

amd 3800+
ati saphire x1900xt
4gb ram 800mhz,

işlemci hariç bütün puanlarım 5.7 üstü.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0

ben diyecektim ki mesajınızı gördüm ağzınız bal yesin :)

vista'yı bilgisayarın kaldırması kaldırmaması ayrı bir mesele; vista'yı "gelişen teknoloji" olarak tanımlamak ve daha vahimi vista kullanmayan, xp'yi vista'ya tercih eden insanları "gelişen teknolojiye ayak uydurmamak-uyduramamak"la itham etmek tamamen yanlış bir davranış.

bu arada yaşasın linux ;)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Konu baya bir dağılmış. Toparlamaya çalışayım izninizle.

Aynı Hard Disk'e iki işletim sistemi kurulur. Fakat ayrı partition'lara kurmak lazım. Yani Vista C:\'de ise XP D:\'ye kurulmalıdır. Böyle bir işlem yapacaksanız önce alt versiyon işletim sistemini daha sonra da üst versiyon işletim sistemini kurmalısınız. Yani önce XP daha sonra Vista. Bu her zaman geçerlidir. XP ve 98 kuracaksanız, önce 98 sonra XP.

bodrumlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu belirteyim her yeni işletim sisteminde (Microsoft için söylüyorum) bir çok hata ve sorun çıkmaktadır bunuda zamanla SP ler sayesinde giderilir ve stabil bir işletim sistemi haline getirilmeye çalışılır.Bu doğrultuda yazılımcıların yeni çıkmış bir işletim sistemine balıklama atlamasını bekleyemezsiniz zaman ve maddi kayıptır.Şu an kullanıcı sayısına bakarak yazılım firmaları hareket eder güncel versiyon çıkarıp çıkarmıcaklarına bu durumda
"Fakat gelişen teknolojiye ayak uyduramayan / uydurmayan insanların XP kullanmasından dolayı bazı uyumsuzluk problemleri yaşıyorum" diyen arkadaşımız biraz haksızlık yapmış;
Xp ilk çıktığında 98 kullanıcılarının halini düşünün,herkese tecrübe olmuştur bu..Ya Millenium versiyonu tam bir fiyasko,Microsoft adını bile duymak istemiyor bu versiyonun bunlar geçmişteki örnekler şimdi geleceğe baktığın zaman Windows 7 nin ayak sesleri geliyor Vista'nın bir Millenium olmayacağını nasıl bilebiliriz,bilemeyiz.
Zaman la Vista da taşları yerine oturtacaktır acele etmenin ve eski kullandığınız işletim sisteminide yerden yere vurmanın alemi yok.(burda yazılımcı firmalarında suçu yok tabii :) ) biraz fedakarlık lütfen.

Gelelim arkadaşın sorusuna aynı harddiskte çalıştırmak iki işletim sistemini pek mantıklı ve stabil değil bence yeni biir harddisk al artık bayağı ucuzladı fiyatları biostan vista yüklü harddiskini kapat ve yeni harddiskine Xp yi kur ve Boot dan ayarla seçenekleri böylesi daha güzel olur şahsen ben öyle kullanıyorum Vista;XP;Ubuntu;Mac

Hem vistanıda heba etmemiş olursun..

Son düzenleme:

by asil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadas senin yapacagın tek sey su snnsimdi vistanın görünümüne asık oldun bnce xp kur sonra vista teması at ki vista sansınlar bn gb;)

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben kurdum oldu. şaka bi yana ne var ki bunda biraz google yapsan bulursun cevabı. ben ocaktan beri kllanıyorum çift sistemi hattta abartıp pardus da yapacaktım ama boşver dedim zaten vistayı bile fazla kullanmıyorum napcam pardusu dimi. neyse vista kuracaksan kesinlikle home olanları kurma rezalet yavaşlatıyor. ben business kurdum daha hızlı çalışyor hatta xp açılışıyla aynı hızda açılışı var diyebilirim. sen ultimate bulursun onu tavsiye ederim home serisine kesinlikle yaklaşma. ama şunu da söyleyeyim vista ileri teknoloji modernlik falan demek değildir. bi uyarı da vista ile xp sistemi beraber çalışmanın asıl problemi hakkında,boot sistemlerinin farklılıkları asıl problem farklı sistem o yüzden önceden bir kaç program download etmen lazım. bi de kendi sistemimim özetleyeyim hani vista iyi çalıştı ya öyle her sistemde de çalışmaz yani.

core 2 duo 2.0 ghz
2gb ram
x2500 ati 128 mb

sonsöz : gerek yok vistaya gül gibi geçinirsin xp ile, ben her ne kadar kurmuş olsamda vistayı sadece yabancı kalmamak için arada bakıyorum pek bi ihtiyaç yok xp varken vistaya.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Daha önce Vistayı kaldırıp XP kurmuştum. Hiçbir sorun yaşamadım. Aynen XP üstüne XP kurar gibi kurdum. Ancak sorun yaşayan insanlar da yok değil.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Tabii kurulur :) Hatta ben kurdum. Çalıştığım program vista desteklemiyordu. XP yükledim Casper Nirvana'ya :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
virtual pc programı ile bunu yapabilirsin:) aynı sürücü üzeirin olur:) virtual pc ben bile kullaınrum şimdi:D

Turk_ST@Rs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence vista yuklemeden önce urunun xp desteginin olup olmadıgı araştırılıp kurulması sizin icın daha iyi olur hiç degilse başınız agrımaz;)

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ikisinide kurup kullanabilirsin,acılışta işletim sistemini secmek için boot manager kurman gerekiyor.

Turk_ST@Rs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2008 yılı itibariyle uretilen notebookların %90 gibi buyuk biri kısmında xp destegi vermiyor firimalar