Vistada sys dosyası sorunu lütfen yardım edermisiniz kardeşler

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir kaç gün önce vista kullandığım pc de öncelikle kablosuz bağlantım gitti, daha sonra ise modemi kontrol ettiğimde sorun olmadığını anladım. bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise vista açılmadı.

cilcwdmu.sys dosyasının bozulmuş ya da silinmiş olacağını söyledi.

bu dosyayı aradım bulamadım.

daha sonra d'ye windows 7 yi kurdum. fakat tüm programlar vs hep gitti.

hatta youtubeye direkt bile girilmiyor. vistadaki yöntemleri denedim. host dosyası vs değiştirdim yine de girmedi.

cicwdmu.sys dosyasını nasıl bulabilirim.

acaba dosyayı bulup ilgili klasöre kopyalayabilsek sistem düzelebilir mi?

yardımcı olurmusunuz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Vista C sürücüsünde mi? Ve hiç mi açılmıyor?

Vista CD'si ile onarma yapmayı denediniz mi?

Bir de cicwdmu.sys diye bir şey bulamadım sistem dosyası olarak. Bir tür virüs olabilir.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Madem daha yeni format attın tekrardan bi format at ama bu sefer üzerine değil bölümlenmiş alanı sil yeniden bölüm oluştur temiz bi format olsun

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğrusu format atmadık. sadece d'ye windows 7 kurduk.

sadece d'den windows 7 ' yi başlatıyorum.

vista hiç başlamıyor. onarma cd'si vs tak diyor. fakat ben de cd yok.

ilgili dosyayı ben de arattım. başka vpc'de vista'ya baktık böyle dosya bulamadı.

yapabileceğim bir şey olsa keşke.

---------- saat 11:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:34 eklenmişti ----------

sistem dosyalarını düzenleyen kotnrol eden bir program yok mu acaba.

hataları tespit eden.

yalnız sistem d'den çalıştığı için c'deki vista da kayıt dosyalarındaki hatayı bulup çözebilir mi orası da var:(

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bazı sistemler vardır onu onarıp eskisi gibi düzgün ve kararlı çalışmasını sağlamak onlarca format kadar vakit alabilir özellikle virüslerin istilasına uğramış bir sistemse

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki tam olarak ne yapmam gerek.

şu an sistemde antivir kurulu.

virisü bulup silse sorun düzelebilir mi?

açıkçası kendimde pek sanmıyorum:(

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
C deki önemli verilerini D ye taşı ve Biosu cd den açılmaya ayarla tak hangi windowsu kurmak istiyorsan Kurulumun yapılacağı yeri seçmeye gelince Cyi komple silip yeniden oluşturmak için
xp için C yi seç Sırası ile D sonra Enter sonra L tüşlarına bas sonra sonra Sonra bölümlenmemiş alanda yeni bölüm oluşturmak için C ye bas sonra Entera bas şimdi C seçili iken Entere basıp windowsu kurabilirsin
Vista ve Win7 için kurulucak yeri seçmeye gelince Gelişmiş ayarlara tıkla ve oradan C bölümünü silip tekrar oluştur sonra kuruluma geç

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
C deki önemli verilerini D ye taşı ve Biosu cd den açılmaya ayarla tak hangi windowsu kurmak istiyorsan Kurulumun yapılacağı yeri seçmeye gelince Cyi komple silip yeniden oluşturmak için
xp için C yi seç Sırası ile D sonra Enter sonra L tüşlarına bas sonra sonra Sonra bölümlenmemiş alanda yeni bölüm oluşturmak için C ye bas sonra Entera bas şimdi C seçili iken Entere basıp windowsu kurabilirsin
Vista ve Win7 için kurulucak yeri seçmeye gelince Gelişmiş ayarlara tıkla ve oradan C bölümünü silip tekrar oluştur sonra kuruluma geç

Arkadaş C'ye ulaşamadığını söylemiş. Nasıl taşısın verilerini? :)