Vista Windows 7 UAC konusunda tur bindiriyor teorisi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALMİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar tanıdık bir site(özellikle bizi sevmiyor) Windows 7 nin UAC konusunda Vista ya göre güçsüz olduğunu yazmış.
Yazının bir bölümü

"Sophos yaptığı testlerde Windows 7 altında yer alan User Account Control (Kullanıcı hesap denetimi), yani UAC özelliğinin 10 zararlı yazılımdan 7'sini engellemekte başarısız olduğunu koydu. UAC artık kullanıcıyı daha az rahatsız ediyor olabilir ama Vista'daki kadar güçlü olmadığı da ortada.

UAC konusunda sıradan kullanıcıların aksini düşünenler de vardı. Bilgisayarın içini dışını iyi bilen, ayarları çok iyi yapan kullanıcılar UAC'nin gücünden oldukça memnundu. Windows 7'nin test sürümünde bu kullanıcılar ve güvenlik uzmanları Microsoft'tan UAC'nin bazı özelliklerinin geri getirilmesini istediler. Özellikle de kullanıcının izni olmadan UAC kapatılmaya çalışılırsa, UAC'nin uyarı vermesi önemli bir özellikti ve yeniden açıldı.

Windows 7'nin piyasadaki sürümü bazı değişiklikler sayesinde test sürümlerinden çok daha güvenli. Sophos'tan kıdemli güvenlik danışmanı Chester Wisniewski yaptığı araştırmalar yine de UAC'nin eskisine göre hala zayıf olduğunu gösteriyor"

Bu yazıya sadece gülmek istiyorum Windows 7 de UAC 4 seçenekli en alt seviyeye getirseniz bile kapanmıyor.Ancak güvensizleşiyor bu doğru.Fakat Windows 7 deki UAC 3 seviyede geliyor.Ve Vista ya göre güvensiz olduğu aşikar çünkü UAC Vista da maksimum seviyede geliyor ve her şey soru soruyor.EEE:D Windows 7 de de 4.Seviye bir alın 4.Seviyeye ne oluyor durum çok komik aynı Vista :D UAC değiştirilmedi Windows 7 de sadece sınıflandırıldı seviyeler eklendi.Güvenlik isteyen 4.seviyeye getirir.Bu bir sorun ancak değerli daha doğrusu bir zamanlar değer verdiğim ve saygımı kaybettiğim Chip ailesini kınıyorum

Edit=Herkes hatırlar bir zamanlar Vista mükemmel diyorlardı ancak kullanıclıar beğenmeyince Chip Ailesi de hemen Vista aleyhine yazılar yazmaktan utanmadı.Sadece ve sadece komik
Ben burdan kınıyorum tüm Chip Ailesini

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Vista' nın UAC ı daha güvenli evet.Win7 de ayar olduğunu bilmiyorum, en yüksek seviyeye getirdim. Antivirüs bile kullanmaya gerek kalmıyor neredeyse en üst seviyedeyken.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Vista' nın UAC ı daha güvenli evet.Win7 de ayar olduğunu bilmiyorum, en yüksek seviyeye getirdim. Antivirüs bile kullanmaya gerek kalmıyor neredeyse en üst seviyedeyken.

+1
Ben de en üst seviyeye getirdim. Çok can sıkıyor ama çok da güzel.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ben kurulum sonrası hemen kapatıyorum UAC'yi :)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Adamı gıcık etmekten başka bir şeye yaramıyor kanımca.Zırt pırt uyarı çıkarıyor.Yok o zararlı olabilir yok bu zararlı olabilir.Format attıktan sonra ilk işim UAC devre dışı bırakmak olur...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ben kurulum sonrası hemen kapatıyorum UAC'yi :)

Adamı gıcık etmekten başka bir şeye yaramıyor kanımca.Zırt pırt uyarı çıkarıyor.Yok o zararlı olabilir yok bu zararlı olabilir.Format attıktan sonra ilk işim UAC devre dışı bırakmak olur...
Ama Windows 7 de devre dışı bırakılmaz sadece soru sorması kapatabilirsiniz.Ancak 3.seviyedeyken bile bir problem olmuyor 4 oldun mu çıldırmak geliyor içimden ancak güven istiyen 4 e sorudan bayılanlarda 3 e alabilir :D
Edit= En alt seviye tavsiye edilmez

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
güvenlik konusunda uac a degil kendime güvenirim evel Allah. vista kurunca hemen kapatırım uac 'ı. win 7 de de en alt seviyeye getirdim.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ama Windows 7 de devre dışı bırakılmaz sadece soru sorması kapatabilirsinizEdit= En alt seviye tavsiye edilmez
Yahu anla işte en alt seviyede,tavsiye etmesen de en altta ,ne yapalım her işlemde izin mi alacağım::D,bilmiyorsan programı yükleme kardeşim:) değil mi ama.:mrgreen:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yahu anla işte en alt seviyede,tavsiye etmesen de en altta ,ne yapalım her işlemde izin mi alacağım::D,bilmiyorsan programı yükleme kardeşim:) değil mi ama.:mrgreen:
O da doğru ama PC yi sadece ben kullanmıyorum yani:D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

ama bazen işe yarıyor :D kuzene format attık, adam dk 1 gol 1 İE açar açmaz msn virüsü yedi :D ulenn nasıl temizlenir falan filan pc'i kapatıp açınca uac bir soru sordu...kuzen o soruya msn ilgili diye evet demiş kapatmadan önce(tabi bu arada da msn kuruyordu):D her neyse internetten bi baktık msn virüsüymüş o programmmm :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ama bazen işe yarıyor :D kuzene format attık, adam dk 1 gol 1 İE açar açmaz msn virüsü yedi :D ulenn nasıl temizlenir falan filan pc'i kapatıp açınca uac bir soru sordu...kuzen o soruya msn ilgili diye evet demiş kapatmadan önce(tabi bu arada da msn kuruyordu):D her neyse internetten bi baktık msn virüsüymüş o programmmm :D
:D:D:D:D süper :D