Vista ama hangi sürüm ?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar meraba hepiniza iyi günler;
sistemime her kapanmada mavi ekran(blue screen) geliyor format atmayı düşünüyorum
pc yi ilk aldığım günden buyana vista basic format attıysamda kendi cd si ile attım yani hala vista basic
ama ben bu sefer farklı bir işletim sistemiyle format atmak istiyorum tabi yine vista olacak ama sürümü değişik olacak aklımda premium war acaba premium ilemi atsam bi yardım edip bilinçlendirirseniz sevinirim bilinçlendirme derken işte şunu atarsan kasar şunu atarsan rahat olur vs.
Sistem:
1gb ram
160 gb samsung harddisk
e2140 1600 mhz çift çekirdek(dual core) anakart
geforce 7300le 256mb ekran kartı
bildiğiniz gibi vista basic
not: istediğiniz vista sürümünü önerebilirsiniz sorun diil buluruz herhalde :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
vista dedim ama :D aslında hdd yi 3 e bölsemde birine vista birine xp biride boş depo alanımı kalsa neyse bu işi beceremem siz vista önermeye devam edin :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
hazır format demişken.Ben pcyi alalı 2 yıl oldu hiç hata vermedi hiç sistem saçmalamadı kısacası hiç format arılmadı pc ye...Bir arkadasım olsun yine d bi format attırmak lazım demişti.Haklımıdır sorun olmayan pcye format atılır mı.Ayrıca işletim sistemim vista home premium pc ise casper.Casperle birlikte gelmişti vista zaten.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
home premium yükle..

ama mümkünse xp sp3 yükle derim..

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hazır format demişken.Ben pcyi alalı 2 yıl oldu hiç hata vermedi hiç sistem saçmalamadı kısacası hiç format arılmadı pc ye...Bir arkadasım olsun yine d bi format attırmak lazım demişti.Haklımıdır sorun olmayan pcye format atılır mı.Ayrıca işletim sistemim vista home premium pc ise casper.Casperle birlikte gelmişti vista zaten.
Format atmana gerek yok:happy:ama arkadasın rahatlıcaksa d surucundede bisi yoksa önemli belgen falan sag tıkla biçimlendir de arkadasın bir rahatlasın.

vista dedim ama :D aslında hdd yi 3 e bölsemde birine vista birine xp biride boş depo alanımı kalsa neyse bu işi beceremem siz vista önermeye devam edin :)
Hiçbirini tavsiye etmem ama yardımcı olacaksa :D
Windows Vista Home Premium sürümünde bulunan Windows Media Center, yüksek tanımlı video desteğiyle Windows Movie Maker ve Windows DVD Maker gibi tüm özellikleri içerir. Bunun yanı sıra,
Windows Vista Business sürümünde bulunan işletme ağı, merkezi yönetim araçları ve gelişmiş sistem yedekleme gibi özellikleri de sunar.
Windows Vista Ultimate sürümünde Windows Vista'yı tümüyle yeni bir güvenilebilirlik düzeyine taşıyan tüm yeni güvenlik ve veri koruması özellikleri de vardır.
Ayrıca, Windows Vista Ultimate sürümü Windows Vista'daki Windows Tablet ve Dokunmatik Aygıt Teknolojisi, Windows SideShow, Windows Mobility Center ve diğer yeni ve gelişmiş hareketlilik özelliklerinin tümünü destekler.
Bilgisayarınızın iş, seyahat ve eğlence ile ilgili tüm gereksinimlerinizi karşılamasını veya yalnızca en iyisine sahip olmak istiyorsanız, Windows Vista Ultimate kuşkusuz sizin için en uygun sürümdür.
Not: Sisteminizde bir 64 bit işlemci varsa, Windows Vista'nın bu sürümünde işlemcinin gelişmiş tasarımından yararlanabilirsiniz.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
zorhak:
sakın yapma sorunsuz pc ye format atılırmı canım
youngclever :
xp yi salla premium iyide kasar die korkuorm hiç denemedim
small haytadan cvp bekliorm bi el at small hayta

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
o işlemciyle kasım kasım kasımamak için vistaa starter öneriyorum

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
aslında o sisteme en iyi XP gider ama sen illa vista diyosan ultimate derim çünkü en hızlısı ve herşey var onda
emin ol ultimate, basic, starter ve premumdan iyidir

ama win 7 de kurabilirsin (ne kadar beta olsada vista ile deriver destegi aynı ve daha hızlı)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
O sisteme vista kurupta eziyet çekme kur xp 'yi rahat et. İllaki vista diyorsanda en azından rami 2 gb yap

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
aslında o sisteme en iyi XP gider ama sen illa vista diyosan ultimate derim çünkü en hızlısı ve herşey var onda
emin ol ultimate, basic, starter ve premumdan iyidir

ama win 7 de kurabilirsin (ne kadar beta olsada vista ile deriver destegi aynı ve daha hızlı)
premium daha iyi değil mi ultimateden ?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
O sisteme vista kurupta eziyet çekme kur xp 'yi rahat et. İllaki vista diyorsanda en azından rami 2 gb yap
yaw xp benimde aklımda var da ne bilim yani çıkan yenilikler vistaya göre ya rami yapacamda şu garanti bi bitseydi 2 aralık 2007 de almıştım 2 yıl garanti sinir oluyorum bu adamlara işletim sisteminde değişiklik yapınca garanti gitmio ama parça değiştirince hemen garanti gidio :angry:

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1 GB belleğe Vista mu kurulur :surprised: İstediğin kadar programları kıs, zaten açılışta 700 MB civarı bellek doluyor. Kaldı ki bu 700 MB, benim hizmetlerin bile bir kısmını kapatarak yaptığım bir olay. Gerçi Ultimate kullanıyordum, orası ayrı.

Önerdiğim sürüm: Windows XP + Vista Inspirat Teması :happy:

TakeOne

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ramın çok az. 3 Yada, 4 Gb yapabilirsen. Vista Ultimate derim. Diğer sürümeride çok yapmacık zaten. Eğer ram değiştiremiyorsan XP SP3...

whois

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yaptınız ya arkadaşlar. Vista yı abarttınız gözünüzde. Biri işlemci biri ram (3-4 gb isteyen bile var) arttır diyor. O makine fevkalade vista çalıştıracaktır. Sadece Eğer oyun tarzı merakı varsa arkadaşın o zaman kurulacak oyuna bakmak gerekecektir. Benim evde p4 3000 1gb ram li makinemde bile ultimate sp1 tr mükemmek çalışmakta (O makinede video convert işlemi yaptığımı söylemek isterim). Vista'nın Minimum konfigürasyonuna bile bakmak yetecektir bu tip bir yorum yapmak için.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
1 GB belleğe Vista mu kurulur :surprised: İstediğin kadar programları kıs, zaten açılışta 700 MB civarı bellek doluyor. Kaldı ki bu 700 MB, benim hizmetlerin bile bir kısmını kapatarak yaptığım bir olay. Gerçi Ultimate kullanıyordum, orası ayrı.

Önerdiğim sürüm: Windows XP + Vista Inspirat Teması :happy:

açılışta 700 mb mi bende niye 400 mb o zaman ?

bence XP yükleyip vista teması ve performans ayarları

cagdasnas

Asistan
Reaksiyon puanı
0
rami 2 yap.ultimate kur.Oyun oynayan biriysen Xp kur.Veya diski 2ye böl ikisinide kur sonra sana yardımcı olurum boot ekranı hazırlama var onu yaparsın.vista kullanırsın.oyun oynamak istersen xpye geçersin.süper olur ben öyle yapcam yeni diskim gelince.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
rami 2 yap.ultimate kur.Oyun oynayan biriysen Xp kur.Veya diski 2ye böl ikisinide kur sonra sana yardımcı olurum boot ekranı hazırlama var onu yaparsın.vista kullanırsın.oyun oynamak istersen xpye geçersin.süper olur ben öyle yapcam yeni diskim gelince.

bende yeni 320gb lik hdd alıcam
sen nasıl yapacan birbirine geçişi yani sitem üzerindenmi yoksa boot olayıylamı

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
yaw vistayı gözünüzde çok abarrttınız arkadaşlar ya bu kadar değil ayrıca pek oyun oynayan bir kişilik değilim arada sırada fifa 08 veya 09 atarım o kadar aslında bu cagdasnas ın dediği aklıma yatıo ama oyun oynayan biri değilim genede sen buraya yöntemini yazarsan iyi olur bi öreniriz
ayrıca:
Windows Vista Ultimate Önerilen sistem gereksinimleri
1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci
1 GB sistem belleği
40 GB sabit sürücü ve en az 15 GB kullanılabilir disk alanı
DirectX 9 grafik desteği ve
WDDM Sürücüsü
128 MB grafik belleği (en az)
Donanımda Pixel Shader 2.0
Piksel başına 32 bit
DVD-ROM sürücü
Ses Çıkışı
Internet erişimi (ücretli olabilir)
Windows Vista Home Basic
Önerilen sistem gereksinimleri

• 1 GHz 32 bit (x86) veya 64 bit (x64) işlemci
  • 512 MB sistem belleği
  • 20 GB sabit sürücü ve en az 15 GB kullanılabilir disk alanı
  • DirectX 9 grafik ve 32 MB grafik bellek desteği
  • DVD-ROM sürücü
  • Ses Çıkışı
  • Internet erişimi (ücretli olabilir)
  • Windows Vista Home Premium Önerilen sistem gereksinimleri
    1 GB sistem belleği
    WDDM Sürücüsü
    Piksel başına 32 bit
    DVD-ROM sürücü
    Ses Çıkışı
  • Windows Vista Starter
    Önerilen sistem gereksinimleri
    • Windows Vista Starter'a yalnızca şunlar üzerinde çalışacak şekilde lisans verilmiştir:
      • Intel® Celeron®, Celeron® D veya Celeron® M işlemciler
      • Intel Pentium 3 işlemcileri olan bilgisayarlar
      • Hyper Threading teknolojisini desteklemeyen, Intel Pentium 4 işlemcileri olan bilgisayarlar
      • 541, 531 ve 524 model Intel Pentium 4 işlemcileri olan, Hyper Threading teknolojisini destekleyen bilgisayarlar
      • AMD Athlon XP, Duron, Geode veya Sempron işlemcileri olan bilgisayarlar
      • Diğer üreticilerin yukarıdakilere eşdeğer işlemcilerine sahip bilgisayarlar
    • 800 megahertz (MHz) 32 bit (x86) veya üzeri önerilir
    • 512 megabayt (MB) RAM önerilir, en çok 1024 megabayt (MB) RAM
    • 15 GB kullanılabilir disk alanı, en çok 160 gigabayt (GB) disk alanı
    • Super VGA 800x600 çözünürlüklü görüntü bağdaştırıcısı
    • Monitör
    • Klavye
    • Fare veya uyumlu işaretleme aygıtı
    • CD-ROM veya DVD sürücü
    • Windows Vista Business Önerilen sistem gereksinimleri
      1 GB sistem belleği
      WDDM Sürücüsü
      Piksel başına 32 bit
      DVD-ROM sürücü
      Ses Çıkışı
    • (ayrıca bide bussines warmış o nası basic den iyimi ?)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
arkadaşlar bussines buldum ayrıca yukarda arkdaşın verdiği sürümleri karşılaştırın linkindende anlaşıldıı gibi bussines 2. sırada atıyorum format atıorm bişiler söliycekmisiniz ?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bussines buldum ayrıca yukarda arkdaşın verdiği sürümleri karşılaştırın linkindende anlaşıldıı gibi bussines 2. sırada atıyorum format atıorm bişiler söliycekmisiniz ?

ultimate kuruyosun dimi yanlış olmasın

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ultimate kuruyosun dimi yanlış olmasın
:innocent:bussines kuruldu bile ama niçin ultimate kurmadın çünkü gereksiz özellikler buldum istediğim temel özellikler bussines dede vardı. ayrıca pc meraklısı sana özel olarak teşekkür ederim sen çok ilgilendin burayla kızma bana ultimate ninde dvd si vardı ama bunu kurdum resimler:

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
azmr arkadaşım ben tşk
ultimate kursan daha iyi olurdu ilerde sana yardımı dokunurdu
yalnız bide o sisteme 1gb ram eklersen iyi olur
kapagı açamam garanti iptal olur diyosan al bi ram git servise taksınlar

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Boot ekranı hazırlama.vardı nette vista ve xpyi aynı anda kullanma diye.Açılışta soruyodu hangisini açalım diye :)

onu biliyorum, sen öyle diyince ben başka bişey sandım

küçük bibilgi : c ye xp kurup d ye vista kurarsan boot düzenlemeye gerek kalmaz

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
azmr arkadaşım ben tşk
ultimate kursan daha iyi olurdu ilerde sana yardımı dokunurdu
yalnız bide o sisteme 1gb ram eklersen iyi olur
kapagı açamam garanti iptal olur diyosan al bi ram git servise taksınlar
sorun kapakta diil defalarca açtım (temizlemek için) bi ram fiatlarına bakiim babamı kandırırsam taktırmayı düşünüorm :mrgreen: