Vista 32bit_ram desteği

mebasaran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar geçenlerde bi arkadaşımdan duygum vista 32 bit versyonu maximum 3gb ramı görebiliyomuş die.yani bilgisayarınızda ne kdr büyük takılı olursa olsun sadece 3 gbını görebiliyo.inanmadım sonra bilgisayar özelliklerine baktığımda 4gb ramın takılı olduğunu gördüm.fakat görev yöneticisinden performansa baktığımda 3 gb üzerinden değerlendiriyodu.full kapasite çalıştırdığımda bilgisayrı 3 gb a kdr çıkıyo..4gb ram kullanabilmem için illa 64 bitlik versyonumu kurmam gerekecek?yoksa tam kapasite kullanabilmem için bi yol varmı?yardım ederseniz sevinirm

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista 32bit işletim sistemi en fazla 3GB ram destekliyor.

vista 64bit işletim sistemi ise 3'ten fazladır..

bildiğim kadarıyla bu durum xp işletim sistemi içinde geçerlidir..

Ben anakartım 4 GB destekliyor diyerekten 4 Gb ram alıp taktım.. sonuç hüsran oldu.. Çünkü işletim sistemi xp olmasından dolayı en fazla 3 destekliyormuş.. bunu öğrendim.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
64 bite geçersen sorunun çözülür bende sırf ram için Vista Ultimate 64 bit kullanıyorum

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ram ile performasn artışı bekliyorsanız sizi bekliyen sinsi sorun. aynı zamanda windows 7 ile 64 bit'e geçmek zorunda kalacağınızın işaretçisi.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
vista ultimate 64 bit aldım 8 gb ram destekliyo anakart ama bilgisayarım hala kilitleniyor bence hiç gerek yok boşuna bir sürü para veripte ne işletim sisteminizi değiştirmeyin. onun yerine ekra kartına veya ne bilim daha yüksek mhz ram destekleyen anakartlara baksanız daha iyi olur. anlayacağınız artık ramin çokluğuna değil çalışma hızına bakıyorum

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vista ultimate 64 bit aldım 8 gb ram destekliyo anakart ama bilgisayarım hala kilitleniyor bence hiç gerek yok boşuna bir sürü para veripte ne işletim sisteminizi değiştirmeyin. onun yerine ekra kartına veya ne bilim daha yüksek mhz ram destekleyen anakartlara baksanız daha iyi olur. anlayacağınız artık ramin çokluğuna değil çalışma hızına bakıyorum

bilgisayarın kitlenmesini sadece ram'e mi vuyorsun ¿ eğer 64bit bir işletim sistemi kurasınız driverlerinin da 64 bit olması son derece önemlidir normal bir bilgisayardan yani 32 bit bilgisayardan hiç parça değiştirmeden 64 bit yapıp uyumlu drivlerini kurarsanız farkı göreceksiniz

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Ben 2 gb ram le kullandım 64 bit'i hiç bir şekilde kasma falan yoktu oyunlardaki performanslar zaten 2 kat artıyor Directx 10 sayesinde

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
32 bit sistem en fazla 4gb (2^32) ram destekler. sistemde bir problem olmalı 3 den fazlasını görebilmeli. ekran kartının ramden çalmadığına emin ol

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Vistanın her türlüsünden kaçıcaksın. ne 32 biti ne 64 inden yarar gelir. olmadık yere olmadık şekilde kastı.o kadar iyi sisteme rağmen. kastı dememden kasıt. xp kadar birden fazla işlemi verimli gerçekleştirmiyor. iki 3 işlemde sayfalarda yarım dklık donmalar vs. windows 7 nin 64 bit gelene kadar yada xp de 64 bit desteği yaygınlaşana kadar benim 8gb ram hayalim biraz ertelencek gibi. 3gb ile idare edicez o zamana kadar : /

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
4 gb ram'im yok ama ilgili bir makale buldum biri denerse konua açıklık getirmiş oluruz
Makalemize burdan ulaşabiliyoruz ingilizce fakat basitçe çevireyim

yapılması gerekenler
1-başlat'a cmd yazın cmd yi bulunca ctrl+shift+enter (yönetici olarak açmak için sağ tıklayarak da yapabilirsiniz)
2-çıkar siyah komut ekranına "BCDEdit /set PAE forceenable" (tırnaklar hariç) yazın ve enterların
3-"işlem başarıyla tamamlandı yazısını gördüğünüzde ellerinizi havaya kaldırarak oley benim 32 bit vistam artık 4 gb ram de mi desteklicekmiş agucuku fln diyin
4-birde res çekin

her ne kadar son 2 maddeyi sallamış olsamda ilk iki maddenin kelimesine dokunmadım.
google amcaya sorduğumuzda benzer şeyler türkçe sitelerde de çıktı ama bu gözüme basit geldi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ya bn şimdi bi konu açcaktımda vazgeçtim burayı görünce bişi soracağım : usb bellek taktığımda ekrana otomatik kullan penceresi geliyor orada sistemi hızlandır seçeneği var bu ne işe yarıyor ona tıklasam ram a veya pc hızlanmasına yardımı dokunurmu 2 tane 2 gb lik flash bellek war birisini kullanmıyorum birisi sürekli üstünde kalabilir sorun değil :help:

Reaksiyon puanı
0
ya bn şimdi bi konu açcaktımda vazgeçtim burayı görünce bişi soracağım : usb bellek taktığımda ekrana otomatik kullan penceresi geliyor orada sistemi hızlandır seçeneği var bu ne işe yarıyor ona tıklasam ram a veya pc hızlanmasına yardımı dokunurmu 2 tane 2 gb lik flash bellek war birisini kullanmıyorum birisi sürekli üstünde kalabilir sorun değil :help:

hala cevap veren olmadıysa bu bahsettğin şey windows ready boost özelliği,
yani eğer bilgisayarına taktığın flash bellek yada sd kart her neyse belli performans özelliklerini karşılıyorsa vista o belleği ram olarak kullanabiliyor.
ben birçok farklı bellekle denedim ve belirgin bir fark göremedim bunu da eklemiş olayım.

corsair firmasının gt modellerinden 8gb lık bir flash bellekle vistanın açılışını 6 sn kadar hızlandırmayı başarmıştık ;)

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bununla ilgili konuyu forumda bizzat ben açmıştım.
evet 32 bit en fazla 3gb ram desteği veriyo
ama modifiyeli işletim sistemelerinde bu değişebiliyo.mesela bende 32bit vista kurulu 4gb ram var ve tamamını destekliyo

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim laptop'da(Toshiba Tecra A9) da 4 gb takılı. Vista SP1 yokken 3 GB olarak görüyor ram'i(computer\properties), Vista SP1 yüklerseniz 4 GB oalrak görmeye başlıyor ama task manager'da 3062 görüyor hala toplam ram'i cmd\systeminfo ile baktığımda yine 3062 görüyorum.
SP1 sadece computer\properties'ten baktıgında 4 gb göstertiyor bana sadece göstermelik gibi geldi. bunu gerçekten test edecek bir araç lazım veya tamamını kullanıracabilecek başka bişi????
Tamamını kullanmanın yolunu bilen varsa söylerse bende sevinirim tabiki.

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vindows Vista 32 Bit için Service Pack 1'i kurarsanız 4 Gb. Ram'i hem görebilirsiniz hem de kullanabilirsiniz!..

ozturkselcuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
my.php
my.php

arkadaşlar valla orcnd arkadaşın dediği yöntemi daha önce de duymuştum, onları yapınca değişen birşey olmadı ama geçenlerde yaptığım bir "kritik her ayın ilk salısı" updateinden sonra 32 bit vistanın 4gb ramimi gördüğünü farkettim.hangi update ile neden, nasıl oldu bilmiyorum ama olmuş bir şekilde.