Türkçesever
Profesör
Bağlantılar güvenli değilse ve birisi kaza ile tıklarsa belki sorun olabilir.Bende şüphelendim gerçi epostayı buraya da atmış ya
Bize birşey olur mu yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birde e posta da linkler vardı
Bağlantılar güvenli değilse ve birisi kaza ile tıklarsa belki sorun olabilir.Bende şüphelendim gerçi epostayı buraya da atmış ya
Bize birşey olur mu yani?
Birde e posta da linkler vardı
Ben tıklamadımBağlantılar güvenli değilse ve birisi kaza ile tıklarsa belki sorun olabilir.
Eğer gerçekse bence bu "fidye" değil, "şantaj".800 dolar fidye istiyorlardı ondan ama bence troll filan
bende chrome güncellenmiyor bir ben de kontrol edeyim.
polise filan git.
hesabı neden devre dışı kaldı?Saçma sapan mailleri bakmayın yada cevaplamayın. Gönderen adresler tuzak spam adresler olabilir. Eğer birisi sisteminizi ele geçirdiyse zaten dosyalarınızı fidye virüsü gibi bişeyle şifreler ve önemli dosyalarınıza erişemezsiniz. Programların çalışmaması başka bir hatadır bu korsan saldırısı değil sizin sistemi birşeyleri silerken bozmanız sonucu olabilir ancak. Bilgileriniz gerçekten ele geçirilirse ve şifrelenirse de bilgisayara format atın. İnternete erişen bilgisayarınızda çok önemli belge resim vs. bulundurmayın bir harici hard disk atıp ona koyun onları. Yani özetle bilmediğiniz mailleri silin gitsin. Biri bilgisayarınızı ele geçirdiyse zaten mail atmaz direkt dosyalarınızı şifreler ya da başka bir zarar verir.
Kendi yaptığı bi hata sonucu şifresini ele geçirmişlerdir. Bu tüm bilgilerini ele geçirdikleri anlamına gelmez. Sadece o şifre ellerindedir. Şifresini değiştirmeyi denedi mi acaba? o kısmı hiç okumadım da. Şifre değiştirmek için gerekli güvenlik sorularını bilememesi lazım çünkü korsanların.hesabı neden devre dışı kaldı?
ve farkındaysan onun şifresini ona atmış![]()
Çok sayıda yanlış şifre girişinden de olabilir. Bunu başkası bile yapsa olur bazen.adamın hesabı neden devre dışı?
Zaten konunun silinmesini istemiş.
Tabii ki inanmanın ne kadar doğru olabileceği bence tartışılabilir.
Umarım ödeme yapmamıştır. E-postayı paylaştıktan sonra konunun silinmesini istemesi bana garip geldi.Spam kutusundaki e-postada yer alan linke kesinlikle tıklamayın, herhangi bir ödeme de kesinlikle yapmayın! Söz konusu bilinen şifreyi, güvenilir bir başka cihaz üzerinden değiştirin ve hesabınızı güvene alın!
Konusunun silinmesini istediği bir mesajı varsa, o da silinmiş, yok çünkü.Umarım ödeme yapmamıştır. E-postayı paylaştıktan sonra konunun silinmesini istemesi bana garip geldi.
Benim iletimde alıntısı veya cevabı var: Virüs taraması yaptıktan sonraKonusunun silinmesini istediği bir mesajı varsa, o da silinmiş, yok çünkü.![]()
Muhtemelen sırf sorununu dile getirmek ve yardım almak için (bugün) üye olmuş ve konusunu açmış; çözümsüzlük/sabırsızlık içinde bilerek ya da bilmeyerek hesabını devre dışı bıraktı, bence.Benim mesajımda alıntısı veya cevabı var: Virüs taraması yaptıktan sonra
Yönetici düzenlerken silmiş olabilir.
Zararlı bağlantıların veya dosyaların tespit edilmesini sağlayabilen bir site.bu ne?
Umarım öyledir.Muhtemelen sırf sorununu dile getirmek ve yardım almak için (bugün) üye olmuş ve konusunu açmış; çözümsüzlük/sabırsızlık içinde bilerek ya da bilmeyerek hesabını devre dışı bıraktı, bence.
Onun şifresini ona atmış derken?hesabı neden devre dışı kaldı?
ve farkındaysan onun şifresini ona atmış![]()
Hahah uyarı uyarı uyarı yazmışlarNeymiş sana her gelen maile inanmayacakmışsın. 72 saat önce bana gelen mail
Ekli dosyayı görüntüle 74786
300000 tl kim öder?Umarım ödeme yapmamıştır. E-postayı paylaştıktan sonra konunun silinmesini istemesi bana garip geldi.
Niye bunu kimseye gösterme demiş ki onu anlamadım??Spam kutusundaki e-postada yer alan linke kesinlikle tıklamayın, herhangi bir ödeme de kesinlikle yapmayın! Söz konusu bilinen şifreyi, güvenilir bir başka cihaz üzerinden değiştirin ve hesabınızı güvene alın!
Söz konusu e-posta standart çoklu gönderim gibi duruyor. Password (şifre) harici dışında sizinle ilgili bir şeyler bildiklerine dair net ve inandırıcı bir kanıt sunulmamış. Eğer saldırgan/sahtekar (e-postada yazdığı şekilde) gerçekten webcam'inizin kontrolünün kendinde olduğunu kanıtlamak isteseydi, size sabit bir görüntü gönderirdi, sahip olduğu iddia edilen özel veri dosyasının (private data), sosyal ağ hesap ve iletişim bilgilerinin bir önizlemesini resmini ya da linkini gönderirdi.
Spam e-postasının son cümleleri de zaten bir bakıma benim dediğimi destekler nitelikte:
"Bu e-postayı kimseye gösterme, bunun size bir yardımı olmaz ancak her şeyi daha da kötüleştirir, bu bizim küçük sırrımız olarak kalmalı." demiş.
"Bir dahaki sefere tarayıcınızı güncelleyin ve bilinmeyen dosyaları www.virustotal.com'da taratın; bunu bir ders olarak görün ve bundan ders çıkarın." demiş. Muhtemelen bu spam e-posta gelmeden önce, şüpheli bir kaynaktan zararlı bir dosya indirmişsiniz.
Farkında olmadan/bilmeden (e-posta ve şifre bilgilerinin istendiği) sahte (fake) bir sayfaya girmiş olabilirsin, bu bağlamda bir oltalamanın mağduru olmuş olabilirsin veya şifren çok basit karakterlerden oluşuyordu ve tahmin edildi.
Ayrıca;
Bilgisayarında Malwarebytes'ın bulduğu pek çok zararlı var demişsin, bunları karantinaya almışsın; Windows Defender'ı başlattığında da RAM kullanımının arttığını gözlemlediğini söylüyorsun, demek ki sistemin temiz değil. Ne şekilde sistemini kullanıyorsun, ne tür sitelere giriyorsun, ne tür programlar kullanıyorsun, bilmiyorum ama bilgisayarında önemli verilerin varsa, bunları harici bir belleğe yedekle ve temiz kurulum gerçekleştir. Hangi şifren artık ele geçirildiği yazıyorsa, onu da güvenilir bir başka cihaz üzerinden derhal değiştir. Kolay gelsin.
Şimdi e postayı bize atmasında sakınca var mı?Belki de farkında değildi.
Sanırım hesabını devre dışı bıraktı.
?Hahah uyarı uyarı uyarı yazmışlar
300000 tl kim öder?
Niye bunu kimseye gösterme demiş ki onu anlamadım??
Birde bu epostadaki linke mi tıklamayalım?
Şimdi e postayı bize atmasında sakınca var mı?
Bu 72 saatin (3 gün) büyüsü nedir? Neden farklı saatler yok? ?Neymiş sana her gelen maile inanmayacakmışsın. 72 saat önce bana gelen mail![]()
Niye kimseye gösterme demiş?Spam kutusundaki e-postada yer alan linke kesinlikle tıklamayın, herhangi bir ödeme de kesinlikle yapmayın! Söz konusu bilinen şifreyi, güvenilir bir başka cihaz üzerinden değiştirin ve hesabınızı güvene alın!
Söz konusu e-posta standart çoklu gönderim gibi duruyor. Password (şifre) harici dışında sizinle ilgili bir şeyler bildiklerine dair net ve inandırıcı bir kanıt sunulmamış. Eğer saldırgan/sahtekar (e-postada yazdığı şekilde) gerçekten webcam'inizin kontrolünün kendinde olduğunu kanıtlamak isteseydi, size sabit bir görüntü gönderirdi, sahip olduğu iddia edilen özel veri dosyasının (private data), sosyal ağ hesap ve iletişim bilgilerinin bir önizlemesini resmini ya da linkini gönderirdi.
Spam e-postasının son cümleleri de zaten bir bakıma benim dediğimi destekler nitelikte:
"Bu e-postayı kimseye gösterme, bunun size bir yardımı olmaz ancak her şeyi daha da kötüleştirir, bu bizim küçük sırrımız olarak kalmalı." demiş.
"Bir dahaki sefere tarayıcınızı güncelleyin ve bilinmeyen dosyaları www.virustotal.com'da taratın; bunu bir ders olarak görün ve bundan ders çıkarın." demiş. Muhtemelen bu spam e-posta gelmeden önce, şüpheli bir kaynaktan zararlı bir dosya indirmişsiniz.
Farkında olmadan/bilmeden (e-posta ve şifre bilgilerinin istendiği) sahte (fake) bir sayfaya girmiş olabilirsin, bu bağlamda bir oltalamanın mağduru olmuş olabilirsin veya şifren çok basit karakterlerden oluşuyordu ve tahmin edildi.
Ayrıca;
Bilgisayarında Malwarebytes'ın bulduğu pek çok zararlı var demişsin, bunları karantinaya almışsın; Windows Defender'ı başlattığında da RAM kullanımının arttığını gözlemlediğini söylüyorsun, demek ki sistemin temiz değil. Ne şekilde sistemini kullanıyorsun, ne tür sitelere giriyorsun, ne tür programlar kullanıyorsun, bilmiyorum ama bilgisayarında önemli verilerin varsa, bunları harici bir belleğe yedekle ve temiz kurulum gerçekleştir. Hangi şifren artık ele geçirildiği yazıyorsa, onu da güvenilir bir başka cihaz üzerinden derhal değiştir. Kolay gelsin.
Saldırgan/Şantajcı, mağdurun diğer kişilerden yardım almasını, fikir alışverişi yapmasını istemiyor.Niye kimseye gösterme demiş?
Şimdi buraya epostayı attığı için ne olur bize?Saldırgan/Şantajcı diğer kişilerden kişilerden yardım almasını, fikir alışverişi yapmasını istemiyor.
Ne olacak ki?Şimdi buraya epostayı attığı için ne olur bize?![]()
AynenYaa kardeşim maili gönderen hesabın mail adresine bakarsanız çoğu spam maildir bunların. Arada korkan kişiler çıkarsa soymaya çalışırlar uyanıklar zaten yemez numarayı.