VirtualDub - DivX Düzenleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar programı bilenler yardımcı olabilirler mi?

Ben Madagascar filminin ikincisinde 36 saniyelik bir sahne izledim (süper komik :)) ve bunu ayrı bir AVI dosyası olarak filmden kesmek için VirtualDub kullandım fakat bir şeyleri yanlış yapıyorum galiba çünkü aşağıdaki resme bakacak olursanız filmin çözünürlüğünü ve boyutunu göreceksiniz. Film toplam 700 MB ama 36 saniyelik kısmı yarı yarıya çözünürlükte 149 MB, nasıl böyle oldu anlayamadım.

20090502002257.jpg

Makul bir boyuta düşmesi için ne yapmam gerekiyor?

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
avi olarak kaydedip, divx doctor ile tekrar divx e çevir, 149 mb olmasın, avi ye çevirdiği için boyut artıyor.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
avi olarak kaydedip, divx doctor ile tekrar divx e çevir, 149 mb olmasın, avi ye çevirdiği için boyut artıyor.

peki bunu direk virtualdub dan divx olark kaydetmenin bir yolu var mı?

divx doctor icin link verebilir msn bide?

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
virtual Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi. kullanmadım, kaydederken bak, kaydetme şekline, bilgisayarımda yüklü olmadığı için birşey söylemem yanlış olur.

aslında o video dosyasını kaydettikten sonra any video converter var ücretsiz, onunla başka bir formata rahatlıkla çevirebilirsin.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
virtual Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi. kullanmadım, kaydederken bak, kaydetme şekline, bilgisayarımda yüklü olmadığı için birşey söylemem yanlış olur.

aslında o video dosyasını kaydettikten sonra any video converter var ücretsiz, onunla başka bir formata rahatlıkla çevirebilirsin.

aslnda seni tam anlamıorm cunku benm kaydettiim avi dosyasi da divx olark gozukuor, bunu bir daha divx e nasıl ceviricem ve bu sekilde boyutunu kucultcem anlamadm?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Anasayfa

h_product_author_4.jpg

DivX Author (for Windows)

Create your own DVD-like videos.

• h_icon_author_add.png
    Combine Multiple Videos

Make compelling compilations
  • h_icon_author_edit.png
    Edit DivX Video

Customize your high-quality DivX video
  • h_icon_author_combine.png
    Add Menus, Chapters, Subtitles, Audio Tracks

Create your own "Director’s Cut"
Divx video düzenleme hakkında
Author Edit DivX Video | DivX.com

linke tıklayıp indirerek 30 gün süreyle kullanabilirsiniz.
http://www.divx.com/en/downloads/author/win/en

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
ok rise deniorm simdi, umarım ise yarar.

edit: divx author u yukledm, cok kucuk bir dosyada uygulaynca oldu fakat buyk bir dosyada (700 mb) uygulamaya calısınca ya takılıo ya da o kadr uzun suruoki takılıo zannediorm :). virtualdub uzmanı yok muuu?

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Filmi VirtualDubMod 1.5.10.2 ile aç.
Menu->View'den "Direct Stream Copy" nin seçili olduğuna emin ol.
Menu->View'den "Select Range" diyerek istediğin segmentin başlangıç ve uzunluk değerlerini zaman veya frame olarak gir.
Alttaki iki kutucuğu da işaratle.
Son olarak da File-> Save As diyerek vidyoyu kaydet.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Filmi VirtualDubMod 1.5.10.2 ile aç.
Menu->View'den "Direct Stream Copy" nin seçili olduğuna emin ol.
Menu->View'den "Select Range" diyerek istediğin segmentin başlangıç ve uzunluk değerlerini zaman veya frame olarak gir.
Alttaki iki kutucuğu da işaratle.
Son olarak da File-> Save As diyerek vidyoyu kaydet.

20090502021113.jpg

virtualdub 1.8.6 yuklu bende onunla actm dedklerini yaptm aynen ve save as avi dedm, sonuc 700 mb lik filmi masaustune kopyaladı, save as segmented avi dediim de 12 dkkalk dosyalar halinde boldu ve cıkardı. pff:S:S

edit: view diil videonun altındakileri isaretlemisim, hata olmus yani de, view un altında direct stream copy yok zatn bende bitek videoyla audio da var.

EDIT 2: eeth simdi yaptm, select range den diil, direct stream copy i isaretledm ve kesiceim kısım haric her yeri sildm sonrada save as avi dedm.

orjinal goruntu kalitesinde 48 saniyelik bir video : 6.3 MB

hepinize tesekkur ederm ozellikle maxtreme e