VirtualBox 4.0.6 Build 71416

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
virtualbox-logo-281x300.jpg

En çok tercih edilen sanal makine oluşturma yazılımlarından VirtualBox'ın, 4.versiyonunda yeni bir kararlı sürüm daha kullanıma sunuldu.
Pc simülatörü de diyebileceğimiz açık kaynak kodlu yazılım, kabaca sisteminiz içinde başka işletim sistemleri de kurup kullanabilmenize olanak sağlıyor. Geliştirilme işi birkaç sene evvel Java'dan tanıdığımız Sun Microsystems'a, oradan da yakın zamanda Oracle'a devredildi.

Anasayfa
: http://www.virtualbox.org

Windows sürümü için ufak bir güncelleme var.

VirtualBox 4.0.6 Build 71416 (79.4 MB)

İndir:
VirtualBox 4.0.6.71344 - Final Türkçe x86-x64 (78.39 MB)

VirtualBox 4.06 Diğer İşletim Sistemleri

2646wt0.png

Changes in VirtualBox 4.0.6 (released 2011-04-21):
* VMM: fixed incorrect handling of ballooned pages when restoring a VMM from a saved state
* VMM: don't crash on hosts with more than 64 cores / hyperthreads; implemented support for up to 256 host cores (except Windows hosts; bug #8489)
* VMM: fixed guru meditation for PAE guests running on hosts without PAE (bug #8006)
* VMM: fixed slow Linux guests with raw mode and recent guest kernels (bug #8726)
* GUI: support host key combinations (bug #979)
* GUI: fixed progress indicator (bug #7814)
* GUI: show the mouse pointer while the VM is paused if the USB tablet mouse emulation is used (bug #6799)
* GUI: adapt the snapshot folder as well when renaming a VM (bug #8469)
* GUI: persistently remember the last folders of the disk/DVD/floppy selectors
* GUI: never allow to start a VM with USB-2.0 activated if the proper extension pack is missing (bug #8182)
* GUI: fixed hang/crash when opening a file dialog in an non-existing folder (bug #8673)
* Snapshots: fixed a bug which could lose entries in the media registry when restoring a snapshot (bug #8363)
* Snapshots: allow snapshots to be stored in the VM directory
* 3D support: fixed a crash if a VM was forced to terminate (Windows hosts only; bug #7133)
* Storage: fixed memory leak (4.0 regression; bug #7966)
* Storage: fixed access to iSCSI targets over internal network
* Storage: fixed reading from disks with more than one snapshot for VHD and VMDK images with disabled host cache (bug #8408)
* Storage: fixed a possible hang during VM suspend after an I/O error occurred
* Storage: fixed a possible hang during VM suspend / reset (bug #8276, #8294)
* Storage: automatically create a diff image when attaching a streamOptimized VMDK image to a VM
* ATA/SATA: fixed automounting of virtual CD/DVD mediums with recent Linux distributions by correctly reporting the current profile as 'none' if no medium is present
* Buslogic: fixed emulation for certain guests (e.g. jRockit VE)
* Host-Only Networking: fixed interface creation failure on Windows hosts (4.0.4 regression; bug #8362)
* Host-Only & Bridged & Internal Networking: fix for processing promiscuous mode requests by VMs, defaulting to switch behaviour
* Host-Only Networking: fixed connectivity issue after resuming the host from sleep (bug #3625)
* Bridged Networking: support for interface bonding on Mac OS X hosts (bug #8731)
* NAT: fixed processing of ARP announcements for guests with static assigned IPs (bug #8609)
* VRDP: backward compatibility with VRDPAuth external authentication library (bug #8063)
* Shared Folders: don't fail to start a VM if a path is not absolute, for example when importing an OVF from a different host (bug #7941)
* Audio: fixed crash under certain conditions (bug #8527)
* USB: fixed a crash when plugging certain USB devices (bug #8699)
* HPET: fixed time jumps when reading the counter (bug #8707)
* OVF/OVA: automatically adjust disk paths if the VM name is changed on import
* OVF/OVA: fix export to slow medias
* OVF/OVA: automatically repair inconsistent appliances with multiple disks (bug #8253)
* rdesktop-vrdp: fixed an assertion triggered under certain conditions (bug #8593)
* Windows hosts: fixed occasional hangs during VM shutdown because sometimes COM was not properly uninitialized
* Mac OS X hosts: prevent the mouse from leaving the VM window while captured
* Mac OS X hosts: keep aspect ratio while resizing in scale mode (shift for old behaviour) (part of bug #7822)
* X11 hosts: fixed Yen key support (bug #8438)
* X11 hosts: fixed a regression which caused Host+F1 to pop up help instead of sending Ctrl+Alt+F1
* Linux hosts / Linux Additions: mangle IPRT symbols to allow installing VirtualBox inside a VM while the Guest Additions are active (bug #5686)
* Linux hosts / Linux guests: workaround for a bug in GLIBC older than version 1.11 leading to crashes under certain conditions (signed/unsigned problem with memchr on 64-bit machines)
* Solaris hosts: fixed a deadlock in event semaphores that could lead to unkillable VM processes
* Windows Additions: fixed Sysprep parameter handling
* Windows Additions: fixed spontaneous guest reboots under certain circumstances (4.0.2 regression; bugs #8406, #8429)
* Windows Additions: added auto logon support for locked workstations on legacy Windows versions
* Windows Additions: fixed driver bugcheck error when handling PnP messages (4.0 regression; bug #8367)
* Windows Additions: fixed memory leak in VBoxVideo
* X11 Additions: added support for X.Org Server 1.10 final
* Linux Additions: Linux kernel 2.6.39-rc1 fixes
* Linux Additions: improved auto-run support (bug #5509)
* Linux Additions: fix mouse support on SUSE 11 SP 1 guests (bug #7946)
* Solaris Additions: added support for X.Org Server 1.9
* Guest Additions: various bugfixes for guest control execution
* Webservice: use own log file, with log rotation to limit size

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Yararlı bir program gibi görünüyor.İşletim sistemi içinde işletim sistemi kurmak falan güzel ama korkuyorum sistemi dağıtırım diye :D

Reaksiyon puanı
2,148
Her güncellemede baştan indirmek zorunda kalmamız kötü ya yapamıyorlar mı idman gibi firefox gibi acaba anlamıyorum ki.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
79 MB indirdik valla her seferinde bi bu kadar indiriyoruz.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Virtualbox 3 yıldır kullanırım.
Çok sık güncellenir.

İndirip kurmadan evvel bu programda sanal kurmak çok işe yarıyor. Her şeyini öğreniyorsunuz.

2. sıklıkta kullanım gayem linux kullanırken mutlak windows ihtiyacım varsa windowsu sanal olarak çalıştırıp linux masaüstünde küçük bir windows penceresi açıp her ikisinide kullanmış olurum.
Mesela halen milli eğitimde kullanılan mebsis hala sadece iexplorer a endeksli. Bazı benim için çok önemli programlar linux desteklemiyor.

Mutlak ihtiyacım olan bir program virtualbox tavsiye ederim.

Tek kötü tarafı kullandığınız RAM i bir kısmını ona da ayırmanız gerekiyor. RAM iniz fazla olması lazım. Az bir RAM de ayırabilirsiniz yavaşlığı sizi rahatsız edebilir. Eğer çok ayırırsanız asıl kullandığınız işletim sistemi yavaşlar kilitlenmeler olabilir. Zaten belli miktardan sonra ayarlarla oynarken uyarı veriyor.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Beyler bir şey sorucam. Ben bu elemanın ingilizcesini indirdim :( Nasıl türkçe yaparım?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya ben bilgisayarımdan virtualbox'a nasıl dosya aktarırım? Nette klasör seç izin ver demişler ama denedim olmadı.. :(

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Yunanca XP mi? Oh maşallah. :D

Reaksiyon puanı
2,148
Aygıtlar kısmından misafir eklentilerini yükle.

Yükleyip yeniden başlattıktan sonra Aygıtlar kısmından Paylaşılan Dizinler'i tıkla.

Sağ taraftan üstünde artı olan klasör butonuna bas, Dizini seç, ikinci ve üçüncü seçenekleri işaretle.

Tamam dedikten sonra virtualboxdaki XP'de bilgisayarım'ı aç, üstteki menüden araçları yani sondan bi öncekini seçip açılan yerden ağ sürücüsüne bağlan'ı yani ilkini seç. Sonra Gözat butonundan(Üstte sağda) açılan pencerede Virtualbox shared folders yanındaki artıyı genişlet, içindekini bi daha genişlet, onun altında çıkanı seç. Zaten diğerlerini seçtirmez oradan anlarsın. Hallettikten sonra bilgisayarım içinde görebilirsin bağlantıyı.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
WMware de sürekle bırak ile atılıyor, bunda öyle bir şey yok mu?
Birde bu tür programlarda kendi dosya yöneticisi bulunuyor. Ondan da rahatlıkla atılabiliyor.
Son denediğimde (2-3 sene önce) WMware daha performanslı, kullanışlıydı. Şimdiki durum nasıl?

Reaksiyon puanı
2,148
Virtualbox da yok sanırım.
Yani ben de isterdim direk .vdi dosyasını açıp içine dosya atayım :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sürükle bırak derken asıl işletim sistemindeki atacağın dosyayı açık sanal pc ekranına bırakıyorsun. Hatta kopyala yapıştır dahi oluyordu. Bunları denedin mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
virtuaboxta misafir eklentilerini kurduysan paylasilan dizinide gösterdeydiysen bilgisayarima otomatik gelir paylasımdaki klasör.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ses deneme bir iki :D

Şuan cepteyim, team ile paylaşım işini ilk aşamada hallettim. Bilgisayara geçince deneyeyim :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Virtualbox taki bir işletim sistemi ile ana işletim sistemi arasında iki ayrı bilgisayarı tanıtır gibi tanıtabilirsiniz.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önce virtualbox' a kurulan sanal işletim sistemine ona kısaca (virt xp diyeyim) misafir eklentilerini kurmak lazım.
virtualbox ekranında sol üstte Aygıtlar>misafir eklentilerin yükle > reboot now (virtxp yi)

şimdi; paylaştıracağımız harddisk veya sadece bir harddiskteki dosyayı paylaştırmak istiyoruz..

yine Aygıtlar > (Mavi kutu) Paylaşılan dizinler > çıkan küçük pencerede sol üstte köşesine + olan en üstte üzerine imleç ile gelinirse add shalder folder yazar tıkla > Dizin yolu > solunda aşağı bakan oku tıkla> Diğer > çıkan klasöre göz at tan paylaşmak istediğin klasörü ekle(ben şimdi 500 gb lık harddiskimi işaretledim) > tamam > paylaşılan dizin ekle penceresinde tamam>

şimdi virt xp de masaüstünde bilgisayarım > bilgisayarım pencersinin üzerindeki araçlar> ağ sürücüsüne bağlan > göz at > virtualbox shared folders> vboxsvr> altındaki dosyaya tıkla > bizim seçtiğimiz hardisk içeriği çıkar-görünür > tamam de... > son u tıkla > şimdi virt xp de bilgisayarımda harddiskler kısmında eklediğimiz paylaştığımız hardisk z: diski karşısında çıkması lazım...

işlem tamamdır....

ana işletim sistemi ile virt xp arasında ortak harddiski tanıttık... her ikisini bu şekilde direk görmektedir. tekrar bu işlemleri baştan başlayarak araçlar> dosya ekle ile diğer harddiskleri tanıtabilirsiniz