Yani wannacry petya gibi virusleri denerken virtual boxun interneti kesmem gerekiyor. Birde dosya paylaşımını kapatmam gerekiyormuş onu nasıl yapabilirimAğdaki cihazlara da bulaşmasını engellemek için deneme yaparken interneti kapatın. Bilgisayarınızda Kaspersky gibi kaliteli bir anti-virüs programı da bulundurun.
Ayarlarda dosya paylaşma bölümünde virşey yokPaylaşılan klasörleri ayarlardan kapatın onun haricinde internet bağlantısıda kapalı olsun
Tamam o kısımda borşey yokZaten paylaşılan klasörler diye geçiyor ve sanal makine ayarlarında
Ben zaten memz gibi eğlence virüslerini denemek istiyorumGünümüz virüsleri özellikle virtual box veya vmware gibi yazılımlardan da bulaşacak şekilde dizayn ediliyor. İnternet bağlantınızı kesmenizi öneriyorum ama ben olsam hiç kullanmayacağım bir bilgisayarda bunu yapardım. Hatta son dönemde çıkan rus virüsleri ROM belleğe yerleşiyor format atılsa bile virüs silinemeyebiliyor ona göre.
Hatta virtual box win xp kurdum memz virusunude yukledim sadece. Bulasmamasindan emin olmak ostedimGünümüz virüsleri özellikle virtual box veya vmware gibi yazılımlardan da bulaşacak şekilde dizayn ediliyor. İnternet bağlantınızı kesmenizi öneriyorum ama ben olsam hiç kullanmayacağım bir bilgisayarda bunu yapardım. Hatta son dönemde çıkan rus virüsleri ROM belleğe yerleşiyor format atılsa bile virüs silinemeyebiliyor ona göre.
Hay maşallah,virüsler eskiden bulaştığında virüs programlarını bile kendileri yüklerdi.Şimdi ne olmuş böyle...Günümüz virüsleri özellikle virtual box veya vmware gibi yazılımlardan da bulaşacak şekilde dizayn ediliyor. İnternet bağlantınızı kesmenizi öneriyorum ama ben olsam hiç kullanmayacağım bir bilgisayarda bunu yapardım. Hatta son dönemde çıkan rus virüsleri ROM belleğe yerleşiyor format atılsa bile virüs silinemeyebiliyor ona göre.
Nasıl kapatacağımZaten paylaşılan klasörler diye geçiyor ve sanal makine ayarlarında
İnterneti kesip dosya paylaşımını kapatmanızı öneririm.Virtual boxta bazı virüsleri denemek istiyorum ama bilgisayarıma bulaşmasını istemiyorum sizce virtual boxtaki virüslerin bilgisayarıma geçmemesi için neler yapabilirim
Interneti kestim dosya paylassimini. Asil kapataniliriİnterneti kesip dosya paylaşımını kapatmanızı öneririm.
Memz virusunu denesem sorun olurmuPaylaşılan panoyu paylaşılan klasörleri sürükle bırakı devre dışı bırakın, vm ağ ayarlarından ağı kapatın (ağa bağlanmamasını sağlayacak) ardındanda kendi pcnizin internetini kapatın. Kaspersky anti-virüs yükleyin ana makinenize. Bunları yaptıktan sonra geçme ihtimali pek olmuyor. Ama bazı virüsler yinede geçebiliyor ağır virüsleri denemeyin.
Pandemi döneminde eve tıkılan rus hakerlar çıldırdı olan buHay maşallah,virüsler eskiden bulaştığında virüs programlarını bile kendileri yüklerdi.Şimdi ne olmuş böyle...
Virtualbox'da memzi deneyenlerde problem çıkmadığını gördüm.Memz virusunu denesem sorun olurmu
Baska onerebilecegin eglence virusleri varmiVirtualbox'da memzi deneyenlerde problem çıkmadığını gördüm.
Baska onerebilecegin eglence virusleri varmi
Teşekkur ederim![]()
En garip 5 Trojan: komik, korkunç ve sıradışı
MS-DOS’un olduğu günlerde, hackerlar eğlence için bir sürü kötü amaçlı yazılım yarattılar. Örnek olarak, bir kötü amaçlı yazılımın yaptığı şey bilgisayar ekranında olan fotoğrafı ters çevirmekti. Madman isimli bir virüs, kullanıcılara kırmızı suratlı bir manyağın onları izlediğini ve hiçbir...www.kaspersky.com.tr
Maalesef hiç bir bilgim yok.Teşekkur ederim
Bunlari virtual boxta deneyecegim ana bilgisayarima gecmez deyilmi
Memz bir sorun çıkartmaz. Hatırladığım kadarıyla kendisi bir youtuber'ın denemesi için takipçisi tarafından yazılmış bir eğlence virüsü idi.Memz virusunu denesem sorun olurmu
Ben zaten petya wanna cry gibi fidye viruslerini degil daha cok boyle memz gibi eglence viruslerini deneyecegim yoksa wannacry ve petya gibi zararlilarin
Bak burada petyanın nasıl ağdan bulaştığı gösteriliyor. Hiç yapma bence. Yapacaksan da internette alınması gereken önlemler var. Onlara bak.
Şuan şehir dışındayım eve gidince deneyeceğim denedikten sonra tekrar buraya yazarım neler olup bittiğiniHocam 9 saattir yapmadınız ve cevap bekliyorsunuz.Daha pek cevapte gelmez memz virüsü internettle gördüğünüzün aynısı bir fark yok yani bilgisiyarınızı riske atmayın bence yapıcaksanızda yapabilirsiniz artık.
Sanal makineye memz yükledim şimdi duruyor çalıştırmadım ana bigisayara antivirüs yüklüyorum ondan sonra çalıştıracam sonra neler olup bittiğini yazarımHocam 9 saattir yapmadınız ve cevap bekliyorsunuz.Daha pek cevapte gelmez memz virüsü internettle gördüğünüzün aynısı bir fark yok yani bilgisiyarınızı riske atmayın bence yapıcaksanızda yapabilirsiniz artık.
virtual boxta memz virüsünü açtım sonra ana bilgisayarıma avira free antivirüs ile tarattım virüs yoktuHocam 9 saattir yapmadınız ve cevap bekliyorsunuz.Daha pek cevapte gelmez memz virüsü internettle gördüğünüzün aynısı bir fark yok yani bilgisiyarınızı riske atmayın bence yapıcaksanızda yapabilirsiniz artık.
Kaspersky yükle memzi tarat bı Kaspersky memzi bulabiliyor diyorlar merak ettimSanal makineye memz yükledim şimdi duruyor çalıştırmadım ana bigisayara antivirüs yüklüyorum ondan sonra çalıştıracam sonra neler olup bittiğini yazarım
Mesaj otomatik birleştirildi:
virtual boxta memz virüsünü açtım sonra ana bilgisayarıma avira free antivirüs ile tarattım virüs yoktu