Vınn ve kablosuz yazıcı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuvars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuvars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba;
Benim sorunum vınn ve kablosuz yazıcı hakkında. Daha önce sabit telefon hattı (Turktelekom), ADSL (TTNet) ve kablosuz modem kullanıyordum. Bu konfigürasyonla yaklaşık 5 ay önce aldığım kablosuz yazıcımı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum. Geçenlerde sabit hattımı ve ADSL’imi iptal ettirdim ve Turkcell 3G VINN aldım. Vınn’la internet bağlantısında hiçbir sorun yok ancak kablosuz yazıcımı kullanamıyorum. Yazıcı, kablosuz çalışabilmek için bir ağ görmek istiyor. Kablosuz ağlar içinde de vınn görünmüyor. Çok kurcaladım ama vınn bağlantısını kablosuz ağ olarak gösteremedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Vista kullanıyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
turkcell'inkinde bir aparat vardı sanırım öğle bağlanıyordu bundada muhtemel öğle bir şey vardır

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
evdeki kablosuz adsl modemin duruyordur sanırım. onuda çalıştır ve bir kablosuz ağ oluştur. internet olmasına gerek yok. kablosuz ağa bilgisayarından ve yazıcından bağlan. bu ağ sadece yazıcı için internete yine vınn ile gireceksin

kuvars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
REDFOKS , bahsettiğin cihaz multivınn sanırım. Bir de "vınn wireless router gateway" diye bi cihaz varmış, fiyat olarak 90$'lardan bahsediliyor ama turkcell'in sayfasında bulamadım. Multivınn da benim amacımı aşan bir cihaz. Bunu yazılımsal olarak (windows'dan veya bir programla) halletme şansımız yok mu?

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:44 ----------

promidal şimdi çıkmam gerekiyor ama akşam önerini deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Buradaki olay aynı modeme bir kaç pc bağlamak gibi mantık ayını yani o yazıcıya modemden bir ıp no verip modeme bağlanmasını sağlamalısın tabi modeminde bunu desteklemesi gerek !?

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Buradaki olay aynı modeme bir kaç pc bağlamak gibi mantık ayını yani o yazıcıya modemden bir ıp no verip modeme bağlanmasını sağlamalısın tabi modeminde bunu desteklemesi gerek !?

türksel vınn bir router değil. sadece usb den bağlandığı cihacı görebilir. kablosuz diğer aygıtları görme şansı yoktur. oysa kablosuz yazıcılar ağ yazıcılarıdır ve bir kablosuz ağa ihtiyaç duyarlar(bluetooth olanlar hariç)

kuvars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu çözdüm arkadaşlar. promidal, önerinden yola çıkarak temelde aynı yolla hallettim. Modem üzerinden değilde Windows üzerinden "Bağlantı veya Ağ Kur/Kablosuz Geçici Ağ Kur"dan bir ağ kurdum. Yazıcıdan ağları tarattığımda bu oluşturduğum ağı gördü. Çıktı almak istediğimde bu ağa bağlandığımda çıktı alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ağ güvenliği konusunda bilgili arkadaşlara bir sorum daha olacak. Bu yukarıda bahsettiğim ağda haliyle internet yok. İnternet olmadığı için WPA2 şifrelemesi gereği duymadım. Beni düşündüren nokta, bu ağ üzerinden köprü falan gibi bir şey kurup vınn'ıma ulaşabilirler mi?

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hallettiğine sevindim, kablosuz bir modem veya access point ile de çözebilirsin, bu şekilde daha profesyonel çözüm olur. Aslında 3g interneti kablosuz olarak veren modemler var ama hiç deneyip kullanmadım.