VİDEO: Weave eklentisi ile Firefox yedeklemek

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
firefox-weave.jpg

Firefox'ta gözünüz gibi baktığınız yer imleri, parolalar gibi önemli verileri internette güvenli bir yere yüklemek ve dilediğiniz her yerden bu yedeği, herhangi bir Firefox'a kurmak ister misiniz?

Firefox üzerinde uzunca bir sürede oluşan ve deneyimlerinizle oluştuğu için de epey kıymetli olan yer imleri, kayıtlı form verileri ve parolalar gibi önemli bilgileri, Mozilla'nın Firefox için geliştirdiği Weave eklentisi sayesinde, yine Mozilla'nın sitesine güvenli bir şekilde yedeklemek ve bu yedeği istediğiniz yerden herhangi bir Firefox'a kurmak ister misiniz? O zaman arkanıza yaslanın ve aşağıdaki eğitim videosunu izleyin.

Videoyu İzleyin

:: Eğitim videosunu izlemek için buraya tıklayın.

:: Teknik destek almak için bu başlıkta yazın.

Hazırlayan: Ertuğrul Hazar
SDN - http://shiftdelete.net

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Bu işlem sanırım;

Mozilla Firefox penceresinde iken.. Yer İmleri> Yer İmlerini Düzenle>İçe Aktarma ve Yedekleme> Yedekle şeklinde de oluyordu. Hatta Opera için (sadece Yer İmleri, Rss yayın akışını almıyor) HTML olarak dışa aktar diyoruz ve Opera'ya da atabiliyoruz.

Dimi :)

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Nmss dedi ki:
Bu işlem sanırım;

Mozilla Firefox penceresinde iken.. Yer İmleri> Yer İmlerini Düzenle>İçe Aktarma ve Yedekleme> Yedekle şeklinde de oluyordu. Hatta Opera için (sadece Yer İmleri, Rss yayın akışını almıyor) HTML olarak dışa aktar diyoruz ve Opera'ya da atabiliyoruz.

Ama burda yedek, internete alınıyor.

Tatile gittiğinde birkaç tıklamada tüm listen hazır.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Troy dedi ki:
Nmss dedi ki:
Bu işlem sanırım;

Ama burda yedek, internete alınıyor.

Tatile gittiğinde birkaç tıklamada tüm listen hazır.

Anladım tamam abi teşekkürler :)

Mystical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yanlız bu proje daha prototip aşamasında bu kısmını yazmayı unutmuşsunuz sanırım gelişmesi için biraz daha süre gerekiyor bu nedenle pek kullanılası değil
bide bu görüntüyü vs.. ne zaman hazırladınız bilmiyorum ama son development snapshot'larda addon biraz daha değişti.
development snapshot'ları şuaradan takip edebilirsiniz.

weave gelişene kadar sadece bookmark'ları yedekleyen foxmarks kullanılabilir ayrıca kendisi opera'nın link'ine benzer işlev görmektedir.

localhost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kayıt işlemi durduruldu galiba adresde sadece download var cünki :)

t_rem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu eklenti tam anlamıyla adam olana kadar nmss'nin söylediği geleneksel yolu kullanmak daha mantıklı. yedeği flash belleğe atar internete ulaşamadığın yerde bile firefox ayarlarına ulaşırsın.
ha internetin olmadığı yerde ff'yi napayım ben diyorsanız o benim sorunum değil :)

umudayolculuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben yer imleri için foxmarks bookmark eklentisini kullanıyorum ve gayet menmunum herkesede tavsiye edrim

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Documents and Settings'te ki ilgili zımbırtıyı kopyalayınca zaten tümden yedek alınmış olyuyor.

Bu haber daha önce yayınlanmıştı diyecem yine ve siz yine ama bu animasyonu diyeceksiniz biliyorum. o yüzden susmayı tercih ediyorum. teşekkürler SDN - sürekli tekerrür eden benzer haber ve konular için.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
tahir2023 dedi ki:
Documents and Settings'te ki ilgili zımbırtıyı kopyalayınca zaten tümden yedek alınmış olyuyor.

Bu haber daha önce yayınlanmıştı diyecem yine ve siz yine ama bu animasyonu diyeceksiniz biliyorum. o yüzden susmayı tercih ediyorum. teşekkürler SDN - sürekli tekerrür eden benzer haber ve konular için.

Daha öncede mi Firefox 3 çıktı :# :D

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
firefox 3 çıktıysa yedeklemesinde bir değişiklik olmadıki. yazılımla eklentiyle şunla bunla uğraşmadan aynı şekilde ilgili zımbırtıyı kopyalayınca yine yedek alınmış oluyor. işbu firefox 3 sürümü yine bildiğimiz firefox yane....

Nmss dedi ki:
tahir2023 dedi ki:

Daha öncede mi Firefox 3 çıktı :# :D

Grove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yer imlerini yedekledik peki eklentileri nasıl yedekliyoruz. yani diğer pcye aynı eklentileri nasıl aktaracağız?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Grove; Mozbackup Programı ile Firefoxta istediğin herşeyi yedekleyebilirsin. Kullanımı basittir. Google da türkçe sitelerde ara diye aratırsan kullanımı hakkında bilgi bulabilirsin.

kampusss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben portable Firefox 3.0.1 kullanıyorum.Girdigim tüm bilgisayarlarda yer imleri, eklentiler, kayıtlı parolalar hiçbirine bişey olmuyor... Tek sınırlılıgı çok yer kaplıyor olması 110-120 mb civarı yer kaplıyor... Bilgisayara kurulu olan ise 23 mb yer kaplıyor aradaki bu farkın nedeni ne acaba blen var mı?

Grove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR ; kardeş çok sağolasın gerçekten çok işime yaradı...

qerrard!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 tane sorun olacak size.

1- Ben şuan Firefox 3.0.11 kullanıyorum.Firefox 3.5'un full sürümü çıktı mı? Çünkü Firefox'un sitesinde Beta Language yazıyor.

2- Weave eklentisiyle Firefox 3.0.11'in yedeği 3.5' aktarılabiliyor değil mi ?