Video görüntü problemi

cypress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bilgisayarımın özelliklerine kısaca değinip yaşadığım problemi anlatayım sizlere. Ekran kartım geforce 8600 gt, monitörüm benQ RL2240H 21.5" Full hd, işletim sistemim windows 8 (win7 den yükseltme yaparak geçtim) bu arada monitörümü yeni değiştirdim bir hafta falan oldu.

Şimdi problemime gelince; win8'e geçtikten sonra herhangi bir codec yüklememiştim sadece internetten sürekli kullandığım playerlar olan GOM ile VLC'yi indirmiştim. Düne kadar sorun yoktu film ve dizileri izlerken ama dün ne olduysa bir şey fark ettim. Bir dizi izliyordum ve görüntüde hafif bir karelenme veya karıncalanma, özellikle insanların suratları ve dudakları gibi yerlerde pembeleşme hatta mora kaçan renklenme gördüm. Kırmızı renginin tonları daha çok pembeye veya mora kaçan renklere dönmüştü. Hemen bir 810p film açıp baktım orada bu durumlar daha azdı ama yine de görüntüdeki bozulma hissediliyordu.

Bunun üstüne k-lite codec, bs player, kmplayer falan kurdum hepsinde de aynı durum devam etti. Acaba monitörden mi kaynaklı dedim ve bol renkli bir hd duvar kağıdı bulup wallpaper yaptım. Renkler inanılmaz canlı ve güzel göründü. Aynı canlılığı ve görüntü düzgünlüğünü videolarda göremiyorum. Yani sanırım benim sorunum codeclerle ilgili ama iyice kafam karıştı açıkçası. En sonunda tüm codecleri ve playerları sildim ve sadece vlc yükledim. Bu konuda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor olabilir. Maalesef Windows 7 de izlediğim videolar daha akışkan olurken Windows 8 de o performansı alamadım. 2 işletim sistemide kurulu Windows 7 de denediğim zaman sorunsuz görüntüleniyor. Bana kalırsa Windows 8 daha çok ham bir işletim sistemi ve aceleden sürdüler piyasaya. Zaten kullananların çoğu farklı dertlerden muzdarip.

cypress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bir forumdan bir arkadaşta ekran kartı driverlarından yapıyor olabilir silip tekrar kur dedi kafama yattı biraz bir deneyeyim. Win8'i sevmiştim ama söylediğiniz gibi çok eksikleri var daha. Win7 de hiçbir şekilde sorun yaşamamıştım ama şimdi bilgisayara format atıp win7 ye dönmekte zor geliyor, üşeniyorum :)

cypress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı driver'ını silip tekrar yükledim ama bir şey değişmedi. Başka fikirlere açığım arkadaşlar :)