Soru Beton vibratörü nedir ve ne işe yarar?

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
Evet arkadaşlar herşey ile ilgili araştırma yapıyoruz; Birçok imkanımız var ve artık herşeyin bilgisi internette; İnternet ise cebimizde; Peki oturduğumuz; Yaşadığımız hatta gece yatarken canımızı emanet ettiğimiz evlerimiz hakkında ne kadar bilgimiz var.

Ülkemiz bir deprem ülkesi ve bu konuda bence bilgili olmalıyız; Gelin bir soru cevap yapalım…

IMG_0665.jpeg

Görmüş olduğunuz makine vibratördür ve inşaatlardaki önemi büyüktür.Peki bu makine ne işe yarar ? (Bunun ne iş yaptığını bilen az yada çok binalardan anlıyordur)

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
demek ki inşaattan anlamıyormuşum. konuya tıklarken bilgi hazinemden çıktı diye sevinmiştim oysa...
Zaten bundan ötürü binalar yıkılıyor
Alıcı görsele bakıyor adam vibratör yapmış mı ? Yoksa yapmamış mı ? Bilmiyor
Binasıda yıkılıyor bu makine inşaattaki en önemli makine bilen çıkacak mı ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,726
Ne iş yaptığını tabiki de biliyoruz. Bina inşa edilirken kalıpların içerisine beton dökülür, bu sırada dökülen yere bu aletin uç kısmı batırılıp çıkarılır. Cihazın oluşturduğu titreşimle beton homojen şekilde dökülen kalıbın içerisinde en ufak boşluk bile kalmadan dağılmış olur. Aslında bu binanın sağlamlığını artırmış olur. Çünkü betonun yoğunluğu artmış ve depremde betonun çatlamasına veya kırılmasına sebep olabilecek en ufak bir boşluk bile kalmamış olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaç yaşında adamsın, aklına gelen şeye bak. Ne demişler, dervişin fikri ne ise zikri de o olurmuş. 😂
Bunun yaş ile alakası yok. Beton vibratörü nedir diye sorsam sen ne anlarsın, sadece vibratör nedir diye sorsam ne anlarsın?
Sokakta anket yapalım ve bu soruyu sorduğumuzda herkes malum cihazı anlayacaktır.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
Ne iş yaptığını tabiki de biliyoruz. Bina inşa edilirken kalıpların içerisine beton dökülür, bu sırada dökülen yere bu aletin uç kısmı batırılıp çıkarılır. Cihazın oluşturduğu titreşimle beton homojen şekilde dökülen kalıbın içerisinde en ufak boşluk bile kalmadan dağılmış olur. Aslında bu binanın sağlamlığını artırmış olur. Çünkü betonun yoğunluğu artmış ve depremde betonun çatlamasına veya kırılmasına sebep olabilecek en ufak bir boşluk bile kalmamış olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun yaş ile alakası yok. Beton vibratörü nedir diye sorsam sen ne anlarsın, sadece vibratör nedir diye sorsam ne anlarsın?
Sokakta anket yapalım ve bu soruyu sorduğumuzda herkes malum cihazı anlayacaktır.
Doğru cevaba yakın olan cevap geldi…(tam değil ama çok yakın ben detay vereyim)

Evet arkadaşlar beton ilk döküldüğünde çakıl taşları ve kimyasallar sebebiyle boşlukludur; Vibratör yaptığı titreşim ile bu boşluğu alır.(Ayrıca ne işe yarar diye soruyorum başlıkta yazıyor)

Fakat ekleme yapayım vibratör saniyelik tutup çekilmelidir.

Sebebi ise vibratör çok tutulursa beton sulanır ve yumuşak kat riski ortaya çıkar çok tehlikelidir…Bu yüzden vibratörü betona tecrübeli usta başları vururlar

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,726
Doğru cevaba yakın olan cevap geldi…(tam değil ama çok yakın ben detay vereyim)

Evet arkadaşlar beton ilk döküldüğünde çakıl taşları ve kimyasallar sebebiyle boşlukludur; Vibratör yaptığı titreşim ile bu boşluğu alır.(Ayrıca ne işe yarar diye soruyorum başlıkta yazıyor)

Fakat ekleme yapayım vibratör saniyelik tutup çekilmelidir.

Sebebi ise vibratör çok tutulursa beton sulanır ve yumuşak kat riski ortaya çıkar çok tehlikelidir…Bu yüzden vibratörü betona tecrübeli usta başları vururlar

Chatgpt cevabımı aşağıdaki şekilde onayladı.Eksik kaldığım tek bir nokta var. O da cihazın ucunun ne kadar süre batırılıp çıkarılmasına dair teknik bir detayın eksik olması.

1747294057582.png

1747294165215.png

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
Chatgpt cevabımı aşağıdaki şekilde onayladı.Eksik kaldığım tek bir nokta var. O da cihazın ucunun ne kadar süre batırılıp çıkarılmasına dair teknik bir detayın eksik olması.

Ekli dosyayı görüntüle 197092

Ekli dosyayı görüntüle 197093
Bende farklı birşey demedim zaten ben 8 yaşından bu yana bu işin içindeyim babam müteahhit şimdi ben devraldım inşaatlara 25 yıl önce gitmeye başladım babamla öğretmeye başladı

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,726
Bende farklı birşey demedim zaten ben 8 yaşından bu yana bu işin içindeyim babam müteahhit şimdi ben devraldım inşaatlara 25 yıl önce gitmeye başladım babamla öğretmeye başladı
Size birşey demedim elbette babanızdan erken yaşlarda öğrenmişsinizdir. Ne işe yarar diye başlıkta sordum dediniz ya. Benim cevabımda bu yoktu gibi anladım. O yüzden chatgptnin yorumunu da koydum.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
Size birşey demedim elbette babanızdan erken yaşlarda öğrenmişsinizdir. Ne işe yarar diye başlıkta sordum dediniz ya. Benim cevabımda bu yoktu gibi anladım. O yüzden chatgptnin yorumunu da koydum.
Yok öyle demedim eksiğini tamamladım teknik detay eksikti

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Vibratör demeyelim ona aklıma gece izlediğim videolar geliyor. Başka isim düşün onun için 🤣

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,001
Zaten bundan ötürü binalar yıkılıyor
Alıcı görsele bakıyor adam vibratör yapmış mı ? Yoksa yapmamış mı ? Bilmiyor
Binasıda yıkılıyor bu makine inşaattaki en önemli makine bilen çıkacak mı ?
yok ondan değil ben başlığı vibratör görünce...
şey ettiydim yani......

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,319
konuyu güzel düşünmüşsün,ama ahalide farklı düşünmüş normaldir,karınları doyunca başka ne gelir akla.
Vibrasyon kiriş,kolonlarda güzel ,bizim prafabikteki işciler sevmezdi,bazısın kırdığını bilirdik,adama şişenin ucundaki döner kısmı araya kıstırıp zorlayınca içindeki kısım kırılırdı yada uzatma kablosunu saklarlardı
daha çok makaslarda kullanılırdı
flex_shaft_heads_shaft_558x384.gif
1654225846a774bb049ede6a9560c259e833161826.webp
FLEX-FT201794-UNIT-3.webp
1654225846dad3c41bef1bf6cbfd05f5ec2681b278.webp

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
konuyu güzel düşünmüşsün,ama ahalide farklı düşünmüş normaldir,karınları doyunca başka ne gelir akla.
Vibrasyon kiriş,kolonlarda güzel ,bizim prafabikteki işciler sevmezdi,bazısın kırdığını bilirdik,adama şişenin ucundaki döner kısmı araya kıstırıp zorlayınca içindeki kısım kırılırdı yada uzatma kablosunu saklarlardı
daha çok makaslarda kullanılırdı
Ekli dosyayı görüntüle 197109Ekli dosyayı görüntüle 197110Ekli dosyayı görüntüle 197111Ekli dosyayı görüntüle 197112
Vibrasyon yapmadan büyük depremde beton hasar alır

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,319
Vibrasyon yapmadan büyük depremde beton hasar alır
onu kime anlatacaksın,kim anlayacak,bak şöyle olay yaşadım,piyasaya çalışırken (2000 yılında set beton vardı) orada 4 sene kadar operatörlük yaptım,piyasaya beton veriyoruz
ara ara canım sıkılınca miksere biner beton yerini görmeye,beton nasıl bakmaya giderdim,inşaata gittik,mikserden indim adamın teki hızla bize doğru geliyr,hemde söyleniyor,
-betonu kim yapıyor dedi,
-ne oldu ben yapıyorum,operatör benim dedim
-betonu zor döküyoruz,betonu sulu gönder vs vs dırdırlanmaya başladı
bende şunu söyledım
-tamam ben senin istediğin betonu göndereceğim ,yarın deprem olduğunda o insanlar ölürse vebalini üstüne alıyormusun dedim
baktım götünü döndü karaktesizin,gidişini görsen

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
onu kime anlatacaksın,kim anlayacak,bak şöyle olay yaşadım,piyasaya çalışırken (2000 yılında set beton vardı) orada 4 sene kadar operatörlük yaptım,piyasaya beton veriyoruz
ara ara canım sıkılınca miksere biner beton yerini görmeye,beton nasıl bakmaya giderdim,inşaata gittik,mikserden indim adamın teki hızla bize doğru geliyr,hemde söyleniyor,
-betonu kim yapıyor dedi,
-ne oldu ben yapıyorum,operatör benim dedim
-betonu zor döküyoruz,betonu sulu gönder vs vs dırdırlanmaya başladı
bende şunu söyledım
-tamam ben senin istediğin betonu göndereceğim ,yarın deprem olduğunda o insanlar ölürse vebalini üstüne alıyormusun dedim
baktım götünü döndü karaktesizin,gidişini görsen

Ben insanlara bakmam benim tüm betonuma vibratör yapacak ve fabrikadan geldiği gibi betonu bozmadan 33 yaşımdayım hapis yatamam

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,319
Ben insanlara bakmam benim tüm betonuma vibratör yapacak ve fabrikadan geldiği gibi betonu bozmadan 33 yaşımdayım hapis yatamam
asıl önemli olan o kalfalarla,usta başları, bazısı kendini kral gibi görüyor inşaatlarda,işciyide kendileri yönlendirince ,ayakları yerden kesiliyor,bunlara dikkat edilmesi lazım,kimin hükmü geçer, anlamaları gerek

Son düzenleme:

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,121
asıl önemli olan o kalfalarla,usta başları, bazısı kendini kral gibi görüyor inşaatlarda,işciyide kendileri yönlendirince ,ayakları yerden kesiliyor,bunlara dikkat edilmesi lazım,kimin hükmü geçer, anlamaları gerek

Benim inşaatımda benim hükmüm geçer banada projenin hükmü geçer yani resmi projenin borusu öter

bunun dışında boru çalan olursa kapının dışında çalar