Yardım Bilgisayar ".veza" virüsü kaptı

WaxziF

Öğrenci
20 Aralık 2022
10
0
1
19
Arkadaşım, bilgisayarının tüm dosyalarının sonunun ".veza" ile bittiğini söyledi. Bilgisayarı çok yavaşlamış, kendi kendine Facebook, YouTube ve Gmail'i açıyormuş. En son ne indirdiğini sorduğumda, NFS: Most Wanted adlı oyunu crackli oyunlar bulunan bir siteden indirdiğini söyledi. Şu anda bilgisayarı yeniden başlattığını söyledi ve nasıl çözüm bulacağını bilmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Artı olarak "readme" isimli bir klasör olduğunu ve içinde bir e-posta adresi olduğunu söyledi.
 
Son düzenleyen moderatör:

Yahya Furkan

Profesör
Moderatör
İçerik Ekibi
29 Şubat 2020
3,450
5
3,701
358
Arkadaşım bilgisayarının tüm dosyalarının sonunun .veza ile bittiğini söyledi. Bilgisayarı çok yavaşlamış, kendi kendine Facebook, Youtube ve Gmail'i açıyormuş. En son ne indirdiğini sorduğumda, NFS: Most Wanted adlı oyunu crackli oyunlar bulunan bir siteden indirdiğini söyledi. Şuanda bilgisayarı sıfırladığını söyledi ve nasıl çözüm bulacağını bilmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. + olarak readme isimli bir klasör olduğunu ve içinde bir e-posta adresi olduğunu söyledi.
Format gerek.
 

vigilantemre

Süper Moderatör
Süper Moderatör
26 Mayıs 2019
1,756
2
1,890
358
23
Büyük ihtimalle dosyaları şifrelenmiş ve fidye için e-posta vermişlerdir. Eğer verileri çok önemli şeyler değilse diski güzelce biçimlendirip temiz bir kurulum yapmak en iyisi. Böyle virüslere kurban olmamak için de dijital mağazalar dışından oyun indirmemesi iyi olur.
 
Üst