Vestel TV görüntü ayarlarını yapamıyorum.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Merhabalar Vestel 58u9400 TV kullanıyorum.
Bir türlü renk, ve netlik ayarlarını yapamadım.
Yapıyorum ama bir türlü istediğim gibi olmuyor ya renkler çok sıcak ya da çok soğuk oluyor. Netlik ayarı parlaklık ayarı biraz tutuyor iyi ama renkler hiç istediğim gibi olmuyor. Lütfen Vestel kullanıp bana yardımcı olacak biri varmı acaba? Vestel kullanmasa dahi ayarlarda yardımcı olacak birisi var mı? Teşekkür ederim şimdiden. ???
Ayarları şu sekilde yaptım şimdilik.
IMG_20201226_210810.jpg

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
HD çözünürlük ayarlarını da yapın. Bunları deneme yanılma yöntemi ile yapın, azaltın çoğaltın ona göre ayarını kendinizi yapın. Ben LG TV' nin kendisi ve kumanda ayarlarından bu şekilde yapıyorum. HDM ayarı da önemli onu en yüksek ayara getirin.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
212
Konuya resim ekleme de sorun yaşıyorum hata veriyor site. Renk ayarlarını olduğu kısmı ekleyecektim. Deneme yanılma yöntemi ile ayar yapmak için en ideal zaman gecedir değil mi? Işık kapalıyken yapsam iyi olur gibime geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HD çözünürlük ayarlarını da yapın. Bunları deneme yanılma yöntemi ile yapın, azaltın çoğaltın ona göre ayarını kendinizi yapın. Ben LG TV' nin kendisi ve kumanda ayarlarından bu şekilde yapıyorum. HDM ayarı da önemli onu en yüksek ayara getirin.
HDM Ayarı HDMI ayarımı?

Ayarları resimde ki gibi yapmıştım şu anda ama halâ memnun değilim. Görüntü sıcaklık ayarında sorun yaşıyorum.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Tamamdır teşekkür ederim. Renk sıcaklığı soğuk, normal, ılık ayarı var normal orta ayar oluyor galiba.
Orta derece en normal olanı olur. Sağa veya sola yapılan ayarlar size kalmış. Dediğim gibi bunları tek tek deneme yanılma yöntemi ile uygulayıp yaparsanız en iyi sonucu ulaşabilirsiniz.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Bende vestelin buna benzerini kullanıyorum.
Spor moduna alın. Gelişmiş ayarlardan 16:9 yazanı tam ekran yapın. Renk sıcaklığını düşük yapın. Doğal da kullanacaksanız Parlaklık 95 Keskinlik 75-85 arası yapın. Rengi de 100 yapın. Güzel olur. Bu dediğimi spor modunda da yapabilirsiniz.