Veri Yürütme Engellemesi

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
attachment.php

Bilgisayarımı kapatırken bu hatayı alıyorum .
Nedir bu ne yapabilrim zararı varmıdır pc ye

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Veri yürütme Engellemesi (DEP) : Sistemin zarar görmesini engellemek için geliştirilmiş bir teknolojidir , sisteme zarar verebilecek kod bloglarını engeller, virüs yada benzeri kodlar olabilir.Explorer.exe'ye virüs bulaşmış olma ihtimal var ondan yapıyor olabilir.Şimdilik tahminim bu.Neden ve nasıl verdiğini biraz açarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Bilgisayarı kapat dedigimde bu hata geliyor ekrana ondan sonra ismini hatırlamıyorum ama dwrsn32.exe gibi program sonlandırma çıkıyor

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Sistemin iyi bir anti-Virüs ile taramanı öneririm,Bu hatayı en son W32Alman.C virüsünde görmüştüm aynı şekilde bilgisayarı kapattığında yapıyordu.Drwsn32.exe'de Windows hata raporu döküm servisi hata veren uygulamalar ile ilgili ayrıntılıları gösterir.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Avast ile bilgisayar açlışında tarama yaptırdım bişi çıkmadı
Sonra ayritetten tarattım sürücüleri bişi çıkmadı
Avira Anvitir Premium u denicem birde
Veya
Sizlerin önereceği bir program vardmıdır?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Nickim'dekini kullan bide..

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
"Varsayılan olarak DEP yalnızca gerekli Windows işletim sistemi programları ve hizmetleri için etkinleştirilir."

Yani önemli sistem dosyalarını korumak için geliştirilmiş bir yazılımdır. Fakat korurken pek etkili olduğu söylenemez. Sadece sistem hasar gördükten sonra saçma sapan uyarılar verir.

Ben direk sistemi onarmanı tavsiye ederim. DEP hakkında ayrıntılı bilgi için Google amcaya başvurabilirsin.
Saygılarımla.