Vektör

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
ceza puanı vs şeylerini zaten biliyorum da bence siz oradaki ilk mesajlara bakın kim tartışma çıkarmış diye. :D
Doğru olmayan bir şey diretiyorsun çünkü. 9400F işlemcisi 3900X'den iyi manasına getiriyorsun. Yani bu Ryzen 3600 i9-9900K'dan daha iyidir demek gibi bir şey.

Reaksiyon puanı
5,163
ceza puanı vs şeylerini zaten biliyorum da bence siz oradaki ilk mesajlara bakın kim tartışma çıkarmış diye. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:
Onlarında uyardık ancak senin nispeten fazla uyarı puanın olunca banlandın.

nasıl yani nerede? burada anlamsız alakasız ne ileti var ki nerede "dfhsdghsfgjhsd" gibi şeyler yazdım ? xD
mod arkadaşlar silmeseydi arkası gelecek en az 30 tane donanım mesajından uyaranilirdik vektör.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Doğru olmayan bir şey diretiyorsun çünkü. 9400F işlemcisi 3900X'den iyi manasına getiriyorsun. Yani bu Ryzen 3600 i9-9900K'dan daha iyidir demek gibi bir şey.
iyi de ben link atıyorum sonuçta. :D bakmadınız mı grafiğe?

zaten ilk başta bu konu ile alakalı şeyi yazan ben değildim domatesi yemeye çalışan kaplumbağa idi. D:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
iyi de ben link atıyorum sonuçta. :D bakmadınız mı grafiğe?
Benim sana demek istediğim şu. Sen bilgisayarda oyuna girdiğin an bilgisayar bilgisayar bütün işini gücünü bırakıp sadece oyunu çalıştırmıyor. Hatta çoğu kişi oyun oynarken arkada birçok programda açık bırakıyor işte o zaman AMD daha etkili oluyor. Şuan kağıt üstünde AMD'nin üstün, pratikte birbirlerine yakın olmaları oyunların çoğunun Intel optimizasyonlu yapılmış olmasından dolayıdır yoksa kağıt üstündeki değerler gerçek olurdu.Şuan Intel alırsan kimse sana oyun konusunda facia yaşarsın demiyor zaten ama AMD ile oyun haricinde genel performanstan daha fazla verim alırsın. Yurt dışında insanlar 50 dolarının lafını yapıyor. Yeni sistem toplayanların yarısından fazlası da AMD tarafına kayıyor. 7nm mobil işlemcilerin olduğu devirde 14nm işlemci üretmek birde üstüne 10. nesil işlemcileri de 14nm+ ile getirecek olmak Intel için fazlasıyla alışılmış bir şey. Mobilde ki işlemcilerin cayır cayır yanmasının sebebi bu.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Benim sana demek istediğim şu. Sen bilgisayarda oyuna girdiğin an bilgisayar bilgisayar bütün işini gücünü bırakıp sadece oyunu çalıştırmıyor. Hatta çoğu kişi oyun oynarken arkada birçok programda açık bırakıyor işte o zaman AMD daha etkili oluyor. Şuan kağıt üstünde AMD'nin üstün, pratikte birbirlerine yakın olmaları oyunların çoğunun Intel optimizasyonlu yapılmış olmasından dolayıdır yoksa kağıt üstündeki değerler gerçek olurdu.Şuan Intel alırsan kimse sana oyun konusunda facia yaşarsın demiyor zaten ama AMD ile oyun haricinde genel performanstan daha fazla verim alırsın. Yurt dışında insanlar 50 dolarının lafını yapıyor. Yeni sistem toplayanların yarısından fazlası da AMD tarafına kayıyor. 7nm mobil işlemcilerin olduğu devirde 14nm işlemci üretmek birde üstüne 10. nesil işlemcileri de 14nm+ ile getirecek olmak Intel için fazlasıyla alışılmış bir şey. Mobilde ki işlemcilerin cayır cayır yanmasının sebebi bu.
ya bence attığım teste bakın bu sayede yanlış bilgi olmadığını görürsünüz zaten.
link.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
ya bence attığım teste bakın bu sayede yanlış bilgi olmadığını görürsünüz zaten.
link.
Bence ben sana altında bir kaç yorumu atayım. Hala daha 6 çekirdekli bir işlemci ile 4 çekirdekli bir işlemcinin karşılaştırmasını yapıyoruz teknoloji geriye gidiyor galiba.
  • Many games don't like SMT. Any comparison like this should include both 3600 with SMT on and 3600 with SMT off. This would significantly improve the 3600 results, especially if the best 3600 performance is chosen of a game for game basis. With the 9400F the gamer doesn't have the option of turning SMT on.
  • the story repeat itself, i remember people with 7th gen i5 suffering for current games while i can still run well my r5 1600..... i dont even think that i need to upgrade, in fact i can spent getting higher resolution and still doing great
  • May want to retest ac odyssey, other reviewers have found it really likes extra cores and threads scaling slightly up to 12 cores as shown by the 3900x and 2920x
  • Cheaper upgrade option too with a 3600. Next years r5 4600 or r7 4700x should be tweaked even further and selling the old CPU for half the price will shift ****** quick. Upgrading the 9400f to a 9900k will still be much more expensive as that chip is in high demand.
  • I'd rather choose any Ryzen 5 x600 over the i5 8400 / 9400 / 9400F. Getting stuck with 6 threads ain't nice and remember - Intel tried selling these F CPUs for the price of those with iGPU basically telling consumers to go F themselves. Yep, that's totally what the F stands for.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Ben yorumlara baktım zaten SMT ya da HT kapatmak pek fark yok 9900K'nın da HT bulundurduğunu biliyorsunuz değil mi? o kadar düşmüyor bence ve çekirdek olsa zaten ileriye dönük olur ama sanal çekirdek olsa öyle bir şey olmaz o zaman herkes gitsin 9100f yerine 4470k alsın. : D

ilerde yükseltmek mi? B450 anakarta umarım 3950x takmazsınız. :D

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Ben yorumlara baktım zaten SMT ya da HT kapatmak pek fark yok 9900K'nın da HT bulundurduğunu biliyorsunuz değil mi? o kadar düşmüyor bence ve çekirdek olsa zaten ileriye dönük olur ama sanal çekirdek olsa öyle bir şey olmaz o zaman herkes gitsin 9100f yerine 4470k alsın. : D

ilerde yükseltmek mi? B450 anakarta umarım 3950x takmazsınız. :D
Niye B450 kartları küçümsüyorsun ki? Kimisinin VRM devreleri X470 kartlardan daha iyi. 4. nesil ile birlikte 4700X takabilirsin.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
2020 yılında AM4 gidecek ya az kaldı 2020'ye yani aralıkta gelirse de mucize olur. :D yıllık geliri 6 milyar olan şirket intelin 9. nesiline kafa tutan seriyi sadece 6 milyar ile 1-2-3-4 nesili 2 yılda çıkarması çok tuhaf olmaz mı niye?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
2020 yılında AM4 gidecek ya az kaldı 2020'ye yani aralıkta gelirse de mucize olur. :D yıllık geliri 6 milyar olan şirket intelin 9. nesiline kafa tutan seriyi sadece 6 milyar ile 1-2-3-4 nesili 2 yılda çıkarması çok tuhaf olmaz mı niye?
2020 içerisinde çıkacak işlemci de AM4 olacak bunu AMD söyledi zaten ki bununla birlikte 4 nesil aynı platformu kullanmış olacaklar. Intel gibi 2 nesil sonra hadi ben anakartları değiştiriyorum demiyor en azından. Yıllık gelire göre şirket değerlendirme yapmak çok mantıksız bir hareket bu arada benim babam senin babanı döver gibi saçma bir şey çıkıyor ortaya. AMD hem ekran kartı hem işlemci tarafında çalışıyor. Fabrikalarını iki kısma bölüyor. 2 departmanda çalışmak ile tek departman arasında çalışmak arasında çok fark var.