Ve N97 Güncellendi...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alabula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia'nın amiral gemisi N97 uzunca bir süredir beklenen v20 firmware sürümüne kavuştu. İşte ilk gözlenen detaylar...

Meraklılarının uzunca bir süredir beklediği ve hakkında yüzlerce haber ve video yayınlanan Nokia N97'nin 20 sürüm numaralı firmware güncellemesi sonunda yayınlandı. Uluslar arası bir Nokia etkinliğinde, hakkında küçük tüyolar verilen yazılım, daha fazla performans ve daha az enerji sarfiyatı gibi nitelikler taşıyor.
Bilinen birçok hatayı da gideren güncelleme, Ovi Maps, Nokia Messaging, Ovi Contacts, Ovi Store uygulamalarının yeni sürümlerinin yanı sıra, widget güncellemeleri de içeriyor. Firmware'ın en çok dikkat çeken özelliği ise Kinetic Scrolling fonksiyonu. Uzunca bir süredir beklenen bu özellik artık N97 ile de kullanılabiliyor.
Nokia N97_v20_firmware_uodate_haber1256660534.png
Ram kullanımını da fazlasıyla rahatlattığı gözlenen firmware, C sürücünün boş hafızasının da 46 MB'a ulaşmasını sağlıyor. Bunların yanı sıra artan fotoğraf ve video kalitesi, N-Gage istemcisi, çevrim dışı ana ekran düzeltmeleri dikkat çeken diğer özellikler. UDP fonksiyonuyla kullanıcı verilerini korumayı sağlayana güncellemeye Nokia Software Updater veya FOTA yolu ile sahip olabilirsiniz.
:: Fark ettiğiniz değişiklikleri SDN üyeleri ile paylaşın.
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bunu güncellediğimizde dil konusunda bir problem oluyor mu. ingilizceye dönüyormu yoksa türkçe dili destekliyor mu?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
bunu güncellediğimizde dil konusunda bir problem oluyor mu. ingilizceye dönüyormu yoksa türkçe dili destekliyor mu?

Tüm güncellemeler ülke koduna göre yapıldığından, herhangi bir dil karışıklığı da söz konusu olmayacaktır.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tüm güncellemeler ülke koduna göre yapıldığından, herhangi bir dil karışıklığı da söz konusu olmayacaktır.
başımdan öyle bir olay geçti onun için sordum. 6300 vardı güncelleştirme yaptım sonra telefon ingilizce oldu

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
başımdan öyle bir olay geçti onun için sordum. 6300 vardı güncelleştirme yaptım sonra telefon ingilizce oldu

Anladım. Symbian işletim sistemine sahip olmayan S40 Nokialarda firmware komple indirip cihazı flashlayınca bu tür durumlar olabiliyor. :)

metalbatuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkdaşlar bende nedense güncelleme gözükmüyor bunun nedeni nedir acaba

Tunatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun diyorum.
N97 güncellemesini yüklemek için bilgisayarda kurulu olması gereken ovi suite 2.0.10 dışında başka ne gerekiyor lütfen yazar mısınız? Güncelleme yaparken telefonu usb ile bilgisayar bağlantı kopuyor ve windowsta usb takıp çıkartma sesi geliyor. Aygıt yöneticisine baktığımda Generic Flash Phone Parent ve tam adı aklına gelmediğim birşey daha gözüküyor ama tabi ikide bir gözüküp kayboluyor. Bu gece telefonu güncellesem iyi olacak lütfen yardımcı olun. Başarılı şekilde telefonu güncellemiş olanlardan yorumlar bekliyorum. Virtualbox ile ikinci bir XP kurup oradan yüklemiştim bir önceki versiyonu ama bu sefer olmuyor. Ovi suite 2.0 içine NSU programını entegre etmişler gliba ama neden olmuyor çözemedim.

amazoom

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
güncelledik telefon ingilizce oldu ne yapacağız böylemi kullanacağız,keşke yapmasaydım diyorum dil değişince.....

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Arkdaşlar bende nedense güncelleme gözükmüyor bunun nedeni nedir acaba
Şu an için Türkiye ülke koduna sahip cihazlarda güncelleme görünüyor. Lakin FOTA ile güncellemede bir sıkıntı var. Ovi Suite üzerinden güncelleyebilirsiniz.

Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun diyorum.
N97 güncellemesini yüklemek için bilgisayarda kurulu olması gereken ovi suite 2.0.10 dışında başka ne gerekiyor lütfen yazar mısınız? Güncelleme yaparken telefonu usb ile bilgisayar bağlantı kopuyor ve windowsta usb takıp çıkartma sesi geliyor. Aygıt yöneticisine baktığımda Generic Flash Phone Parent ve tam adı aklına gelmediğim birşey daha gözüküyor ama tabi ikide bir gözüküp kayboluyor. Bu gece telefonu güncellesem iyi olacak lütfen yardımcı olun. Başarılı şekilde telefonu güncellemiş olanlardan yorumlar bekliyorum. Virtualbox ile ikinci bir XP kurup oradan yüklemiştim bir önceki versiyonu ama bu sefer olmuyor. Ovi suite 2.0 içine NSU programını entegre etmişler gliba ama neden olmuyor çözemedim.
Bilgisayarınıza önceden farklı bir bağlantı sağlamaya yönelik yazılım kurmuşsunuz. Muhtemelen Phoenix türevi yazılımların telefonunuzu tanımaya yönelik yüklediği üçüncü şahıs uygulamalar buna sebep oluyor. Bu programların tüm kalıntılarını temizlemeniz gerekiyor. Format atmanız en temiz çözüm olacaktır.

güncelledik telefon ingilizce oldu ne yapacağız böylemi kullanacağız,keşke yapmasaydım diyorum dil değişince.....
Güncellemeler product code baz alınarak yapıldığı için güncellemeden önceki dil Türkçe ise güncelleme sonrasında da cihazın İngilizce olması olanaksız. Lütfen kontrol edip tekrar deneyin.

metalbatuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
programı yükledim hala cihazım için bir güncelleme bulunamıyor acaba benim cihazımda bir sorunmu war