Ve Mesut Real Madrid'de

emreiii

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Real mutlu 'Mesut'!

Avrupa devlerini peşinden koşturan Mesut Özil'i Real Madrid kaptı !.. Mesut artık Real forması giyecek!

news_manset_resim_ui_mesutozil001s.jpg

Kaka'nın yaşadığı şok sakatlık sonrası Brezilyalı'ya alternatif arayışlarını giren Real Madrid, 2010 Dünya Kupası'nda yıldızını parlatan Mesut Özil'i kadrosuna kattı!.. Transfer İspanyol ekibinin resmi internet sitesinden "Mesut Real için oynayacak" başlığıyla duyuruldu!

İspanyol basını Werder Bremen ile Real Madrid'in bu sabah anlaşmaya vardığını ileri sürerken, İspanyol devinin Mesut ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı iddia etti.

Bu arada Real Madrid'in Türk kökenli yıldız için 15 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği belirtiliyor.

Kaynak

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
uygun bir fiyata gitmiş hayırlısı olsun

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben Hürriyet'te gördüğüm başlığı beğenmedim. "R.Madrid'teki ilk Türk!"

Alman milli takımını seçmiş bir Alman nasıl Türk olarak lanse edilebilir ki!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43

Adam Almanya'da doğmuş, büyümüş, orada futbol oynamış, orada eğitim görmüş. Alman Milli Takımı'nı tercih etmesi çok normal.

Dünya kupası zamanında forumda bir yazı yayınlanmıştı Mesut Özil hakkında yanlış hatırlamıyorsam, orada çok güzel özetlemişti.

Mesut, Türkiye'de doğup büyüseydi belki bugün geldiği yerde olamayacaktı. Kendisi Türk olsa da bugün geldiği noktada Almanya'nın büyük payı vardır ve Mesut da borcunu ödemiştir.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49

eksik yorum!

Arkadaşlar Mesut hakkında alman basınında çıkan haberleri bilmiyorsunuz sanırım.

Mesut Özil daha kaliteli gördüğü alman milli takımında oynamak istediğini belirtti.

Almanya marşlarını söylemiyor diye adamın üzerine gittiler. O da "Türk milli takımında oynamamak bana Türklüğümden birşey kayıp ettirmiyor. Almanya milli marşını söylemem" dedi.

Maç görüntülerini izleyin ağzı kıpırdıyor mu ?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Alman vatandaşı ve Alman milli takımının bir oyuncusu olarak Alman milli marşını okumaması zaten saygısızlıktır.

Ekmeğini yediğin vatanınsa orası bileceksin oraya uygun yaşamayı :)

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Burada olsaydı 1. ligden öteye gidemezdi...Şimdi de aklını kullanır yeteneklerini geliştirir ve performansını arttırırsa çıkamayacağı yer yok...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Of powder sen de bir karar ver şimdi :D :flowers:

Ben aynı yorumu Nuri Şahin içinde yaptım. Bizim milli takıma geldi de ne oldu. Yıldıray Baştürk geldi de ne oldu. Birşey olmadı, olamaz da. Abicim adamlar oranın ekolünü almışlar. Futbol seyretme kültürü de farklı, oynama kültürü de.

Bence Nuri Şahin tekrar alman milli takımına gitmeli kendi iyiliği için. Oyun anlayışına uymuyor, uyamıyor. Yetenek değil abicim futbol; uyumlu bir takım oyunu. Benim düşüncem bu.

Dışarıda yaşayan soydaşlarımız tabii ki ayak uyduramıyor. Kimse birbirinin oyununu okuyamıyor ki sahada.

Bence yurt dışında yaşayan sporcuların oralardan gelip, takım oyunlarına katılmalarını istemek etik değil. Bireysel anlamda başarı geliyor. Elvan Abelygse yabancı olmasına rağmen en büyük örneği bunun. Lakin takım oyunları için Türkiyeyi bilmeyen oyuncuların gelmesini etik bulmuyorum.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Mesut Ozil to play for Real Madrid

Satellite

Mesut Ozil (15-10-88, Gelsenkirchen, West Germany) lands at Real Madrid after a standout performance at the 2010 World Cup in South Africa. The midfielder earned a permanent spot on Germany's senior side by the age of 21 after winning the 2009 Under-21 European Championship. His unique touch, unmatched individual technique, excellent ball control and deadly last pass make the German midfielder one of the brightest up-and-coming stars in European football.
A constant work in progress, Mesut Ozil has quickly earned a reputation as an elegant and versatile midfielder. His knack for the final pass, his free-flowing movement on every third of the pitch and his exquisite left foot earned Ozil a spot in Shalke 04's academy in 2005. It only took one season for the midfielder to earn his promotion to the first team and he made his Bundesliga debut at the age of 17.

During the winter transfer window 0f 2008, Ozil completed a switch to Werder Bremen, where he played over 60 matches and scored 13 goals. With Werder, the midfielder went on to win the 2009 DFB Cup and the 2009 DFL Supercup. On an individual level, Ozil was rewarded for his outstanding Bundesliga play by being named the best player of the first leg of the 2009 season.

Ozil is paving the way for the German national team's new generation of players. Although of Turkish decent, his entire life has been committed to Germany. He played for the Under-17 side and moved his way up to the Under-21 side, which won the 2009 European Championship. Ozil provided two assists and scored a goal in the final against England.

His debut with the senior side dates back to 12 August 2009, when Germany defeated Azerbaijan. Ozil continued to impress in World Cup qualifiers and by the end of the 2010 World Cup was among the ten finalists for the Golden Boot.

http://www.realmadrid.com/cs/Satell...oticia/Mesut_Ozil_to_play_for_Real_Madrid.htm

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
mourinho'nun ellerinde çok daha iyiye gidecektir

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
O kadroda kendisine nasıl yer bulacak bu da soru işareti. Geleceği açısından hayırlı olsun ne diyelim.

walcott39026

Asistan
Reaksiyon puanı
16
O kadroda kendisine nasıl yer bulacak bu da soru işareti. Geleceği açısından hayırlı olsun ne diyelim.

Mesut gibi adamı klübede oturtmak çok ayıp olur bence alman milli takımına yaptığı katkıları gözönüne alırsak kaka ve cr nin işi zor hayırlısı yi ne de:thumbup1::thumbup1::thumbup1:

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66

Türkiye'yi seçseydi şimdi Real de olmayacaktı.Kariyerini düşünerek hareket etti sonuçta,ben olsam edermiydim?Kesinlikle etmezdim.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37

arkadaşım saçmalıdığın farkında değilsin sen millet ile uyruğu karıştırıyorsun
mehmet aurolio
mert nobre
gökçek vederson
vs vs...
bunları Türk diye lanse ettik mi? hayır
sadece adamlar Türk vatandaşlığına geçti adam milletini satıpta gelmedi buraya
Mesutun durumda aynı