Ve Kewell İstanbul'da!..

ridvan1452

Profesör
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,594
Reaksiyon puanı
24
Puanları
218
B_1392_070401b.jpg


G.Saray'ın yeni transferi ünlü Avustralyalı golcü Harry Kewell İstanbul'a geldi. Yönetici Haldun Üstünel ile İstanbul havaalanına inen golcü futbolcuyu çok sayıda taraftar karşıladı.
İner inmez açıklamalarda bulunan Kewell Türk Futbolu'nun ve Turkcell Süper Lig'in yükselişte olduğunu belirtirken Türkiye'yi yakından tanıdığını söyledi. Kewell takım arkadaşlarıyla tanışmak için sabırsızlandığını ve ifade etti ve "Futbol yaşantımda bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Ali Sami Yen'de oynayacak olmamdan dolayı heyecanlanıyorum" dedi.

"İKİ TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"
Galatasaray AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin de havaalanında yaptığı açıklamada Harry Kewell'a övgüler yağdırırken iki transfer daha yapmak istediklerini söyledi. Kewell'n G.Saray'a çok yararlı olacağına inandıklarını kaydeden Sezgin "Bu transferler kolay olmuyor. Transferlerimiz Kewell'la bitmeyecek" dedi. Öte yandan Sezgin Kewell'ın Arda'nın yerine transfer edildiği dedikodularını da yalanladı.
KEWELL KİMDİR?
Harold (Harry) Kewell, 22 Eylül 1978 Sidney, Avustralya doğumlu. Futbola okula takımlarında adım atan Harry Kewell, lise yıllarında hem okul takımında futbol oynarken, aynı zamanda Marconi Socer takımı ile bölgesel ligde oynadı.

15 yaşında denenmek için gittiği İngitere’de Leeds United takımına transfer olan Harry Kewell, Mart 1996’da 17 yaşındayken Middlesbrough karşısında Premier Lig’deki ilk maçına çıktı. Nisan 1996’da ise Şili karşısında ilk kez Avustralya Milli Takımı’nın formasını giydi.

1999-2002 yılları arasında İngiltere Premier Lig’inde David Oleary’nin teknik direktörlüğünü yaptığı genç Leeds United kadrosunda göze batan isimlerden biri oldu. Leeds United’ta oynadığı 8 sezon boyunca 181 maçta forma giyen Kewell 45 gol attı.

Harry Kewell’in 2003-2004 sezonuda Liverpool’a transfer oldu. Liverpool ile 2005 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan oyuncu, Liverpool oynadığı 5 sezon boyunca 93 resmi maçta forma giydi ve 16 gol attı. 1996 yılında bu yana Avustralya Milli Takımı’nın formasını 36 kez giyen Kewell, milli forma altında ise 11 golü bulunuyor.

Harry Kewell, son olarak geçtiğimiz ay Avustralya Milli Takımı ile 4 maça çıktı. Avustralya Milli Takımı'nın Irak'a karşı oynadığı 2 maç ile Katar ve Çin'e karşı oynadığı maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan Kewell, bu maçlarda toplam 322 dakika sahada kaldı ve 2 gol attı.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=40889
 

Be5tE

Dekan
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,346
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Yahuuu rüyamda bu adamla birlikte gs işte maça hazırlanıyordu meğersem hiç oynayamıyormuş bu adam sırf bu adam yüzünden maçı alamadık yaa :D rüyalarıma girdi ii mii :D
 
Üst