VDSL2 ve Fiber'in Farkı Ne?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KTMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Öncelikle konuya girip baktığınız için teşekkür ederim.

Uzun süre Türk Telekom kullanıyordum ancak artık değişmek istiyorum. Kaç yıllık kullanıcısına bu kadar ilgisiz davranılmaz. Turkcell Superonline'a geçiş yapmak istiyorum. Cayma bedeli pekte önemli değil. Benim altyapım VDSL2 destekliyor ve modemimde VDSL2 300Mbps destekli. Turkcell'e başvuru yaparak fiber alırsam VDSL2'de herhangi bir sorun çıkar mı? Yoksa fiber altyapı çok daha farklı bir durum mu?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
VDSL2 bağlantıda internet bağlantısı fiber optik kablo ile sokağa kadar veya en yakın bölgeye kadar gelir bu noktadan sizin eve ise bakır kablo ile gelir. Sadece fiber bağlantıda evinize kadar internet bağlantısı fiber optik kablo ile sağlanır.

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
@Mustafa.Demiral ’in dediklerine ek olarak;

Santralden uzaklığa göre de 100 ile 50 mbps hızdan yararlanırsınız.
Benim en yakın santrale olan uzaklığım 67km.
Mesaj otomatik birleştirildi:

VDSL2 bağlantıda internet bağlantısı fiber optik kablo ile sokağa kadar veya en yakın bölgeye kadar gelir bu noktadan sizin eve ise bakır kablo ile gelir. Sadece fiber bağlantıda evinize kadar internet bağlantısı fiber optik kablo ile sağlanır.
Hocam peki fiber internet alırsam herhangi bir problem olur mu? Yoksa VDSL paket mi almalıyım? Birde VDSL2 olmasına rağmen altyapım 50Mbps destekliyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Benim en yakın santrale olan uzaklığım 67km.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam peki fiber internet alırsam herhangi bir problem olur mu? Yoksa VDSL paket mi almalıyım? Birde VDSL2 olmasına rağmen altyapım 50Mbps destekliyor.

VDSL2'nin kaç Mbps desteklediği fiber bağlantıya uzaklığa ve yoğunluğa göre sağlayıcının sınırlandırmasına göre değişiyor. Eğer Fiber altyapı varsa geçebilirsin çok daha kaliteli ve stabil bağlantıdır sorun olmaz.

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
VDSL2'nin kaç Mbps desteklediği fiber bağlantıya uzaklığa ve yoğunluğa göre sağlayıcının sınırlandırmasına göre değişiyor. Eğer Fiber altyapı varsa geçebilirsin çok daha kaliteli ve stabil bağlantıdır sorun olmaz.
Tamamdır hocam. Kolay gelsin.