vBulletin 4.0 Yakında

Zaman Efendisi

Asistan
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
198
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Uzun zamandır belkide hemen hemen tüm forumların beklediği vBulletin'in yeni versiyonu 4.0 yayınlanacak. Bob Brisco yaptığı açıklamada hedeflerinin daha büyük olduğunu açıklasada birçok vbulletin kullanıcısının aklına takılan konular bulunmakta. Nedense tüm vbulletin takımı bunu saklamaya büyük özen gösteriyor. Bunlar nedir diyecek olursak, bunların başında yenilenen sistem ile kendi forumlarının uyumluluğu olacağı gibi. Sanki açıklanmayan birşeyler var. Elbette var. Bunların başında vBulletin'in bir çok çalışma prensibini değiştirmesi. Değiştirdiği şeylerin en başında template sistemi gelmekte. Bu şu anlama geliyor. Eskisinden daha farklı bir sistem ile karşılaşacaksınız. Eski sisteme alışmış bizler yeniden bu sisteme alışmaya çalışacağız. Ayrıca eskiden hazırlanmış hiç bir eklenti yeni sistem ile uyum sağlamayacak. Eklentilerin hemen hemen hepsi sil baştan tekrardan yazılmak zorunda kalacak. Bu elbetdeki hem eklenti yazarları hemde vbulletin kullanıcılarını zorlayacak. Bu yeni sisteme alışması için hemen hemen hiçbir eklenti geliştiricisinin alpha sürümlerde bulundurmaması çok kötü. Yani herkes gibi eklenti geliştiricileride son kullanıcılar gibi kullanmaya başlayacaklar. Üzülerek söylüyeyimki bir çok eklenti yazarı en az 3-4 ay eklenti yayınlamayacaklardır. Ayrıca sistem tam oturmadığı için bu forumlarda çok kötü sonuçlar doğuracağından dolayı şimdilik kimseye kullanmalarını önermiyorum. Yenilenmiş vBulletin yepyeni sorunları çıkartacağı kesin. Yeni vBulletin seo çalışmalarını yapsada yinede bizler vbseo kullanacağız gibi gözüküyor.

Ayrıca şunuda belirtmek gerekiyorki yenilenen fiyat sistemlerinden dolayı artık eskisi gibi kimse vbulletin'i lisanslı kullanmayacak gibi görünüyor. Yeni bir vBulletin almak 195$ çıkartıldı. Ve birde vBulletin Suite karmaşası var. vBulletin Suite satış fiyatı şuan indirimde olmasına rağmen ilerleyen günlerde satış fiyatı 485$ gibi bir rakam olacak. Eski fiyatlar zaten Türkiyedeki bir çok kullanıcıyı zorlarken, yeni fiyatlar inanılmaz derecede can sıkacak gibi. vBulletin'in fiyat politikasıda tamamen başarısız oldu gibi.

Bir çok eklenti geliştiricisi ve forum yöneticisi ile görüşmelerimde vBulletin'i bırakmayı düşündüklerini ifade etdiler. Aslında birçok forum hemen vbulletin 4.0'a geçmeyecek gibi görünüyor. Geçenlerinde hemen geri döneceğini sanıyorum. Yeni vbulletin görsel olarak iyi görünüyor ama sistem olarak bir çok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış gibi.

ve bize sadece "HOŞ GELDİN HAYAL KIRIKLILIĞI" demek kalıyor.
 

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Katılım
20 Eylül 2008
Mesajlar
1,042
Reaksiyon puanı
11
Puanları
218
Yaş
34
Ve burdan anlıyoruzki vb 4.0 sdn'ye uzunca bir süre uğramıcak :)

Teşekkür ederiz bilgiler ve açıklamalar için
 

HapS

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,346
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
sdn kendi forum script ini yazsın
 

sdelta

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,234
Reaksiyon puanı
145
Puanları
243
4.0 ı beğenmedim zaten, forum olmaktan çıkmış. Yazık etmişler, populerliği dusucek vbulletinin.

Fiyatı artmış ama artık yıllık değil sanırım ?
 

Zaman Efendisi

Asistan
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
198
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
vBulletin 4.0'a zamanı geldiğinde geçilecek. Ama hemen değil. Hatalar ve buglar ayıklandıkdan sonra.
 

watchers

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
806
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
vbulletin'de yapılan bu hata microsoft un vistada yaptığı hataya benziyor ama bu hatasını windows7 de giderdi belki yakın bir zamanda yeni bir versiyonuyla karşılaşabiliriz ve şimdi yapıldığı gibi değil çıkacak bu versiyonda bolbol betalar dğıtılarak denenir ozaman daha iyi sonuçlar alınır .
 

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Hayırlısı olsun bakalım..:)
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,938
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
walla şiddetle bekliyoruz CMS ve Blog olayını
 

Starcrossed

Asistan
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
SMF'ye dönün!!!!??? Tek ve son isteğim yöneticilerden..
 

calvaria

Profesör
Katılım
25 Mart 2008
Mesajlar
1,616
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
"Powered by vBulletin® Version 3.8.4"

AZ daha zorlansa zaten 4 olurmuş :)

Şaka bi yana güzel olur değişim.
 

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,938
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Vbulletin 4.0.0 sürümü dün yayınlandı...
SDN ne zaman geçecek?

4.0.1 sürümü Ocak 7 de yayınlanacak...
4.0.2 sürümü Ocak 21 de...
 
Üst