VB.NET'de bir yöntemim var ama çalışmıyor hata nerde

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir projem var burda formun ortasına bir panel1 içinede progressbar1 ekledim bunlar gizli bir kod gurubunu çalıştırmak için butona basınca önce bunları görünür yapan kodlarım çalışıyor ardından diğer kodlar çalışıyor işlem tamamlanıncada panel1 gizleniyor işte burda sorun panelin içindeki progressbar birtürlü görünmüyor neden sorunu nasıl çözücem projemide ekliyorum kodumuda
Proje
http://www.divshare.com/download/13814832-0e4

Kod:
Imports System.Net.Mail

Public Class Form1
    Function mailgonder(ByVal kimden, ByVal kime, ByVal konu, ByVal mesaj, ByVal smtpserver, ByVal kulladi, ByVal parolam) As String
        '  MsgBox("Mail gönderme Başladı")
        Try
            Dim mail As New MailMessage()
            mail.From = New MailAddress(kimden)
            mail.To.Add(kime)
            mail.Subject = konu
            mail.Body = mesaj
            mail.Priority = MailPriority.High
            Dim smtp As New SmtpClient(smtpserver)
            smtp.Credentials = New Net.NetworkCredential(kulladi, parolam)
            smtp.Send(mail)

Panel1.Enabled = False
            Panel1.Visible = False
            ProgressBar1.Enabled = False
            ProgressBar1.Visible = False
            MsgBox("Girilen bilgileri kontrol edin")
            Return "Girilen bilgileri kontrol edin mesaj2"
        Catch ex As Exception

Panel1.Enabled = False
            Panel1.Visible = False
            MsgBox("Girilen bilgileri kontrol edin")
            Return ex.Message.ToString
        End Try
    End Function
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        Panel1.Enabled = False
        Panel1.Visible = False

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Panel1.Enabled = True
        Panel1.Visible = True
        ProgressBar1.Enabled = True
        ProgressBar1.Visible = True
        mailgonder(TextBox4.Text, TextBox3.Text, TextBox2.Text, TextBox1.Text, "smtp.x.com", "[EMAIL="xXx@x.com"]xXx@x.com[/EMAIL]", "xXx")

End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Panel1.Enabled = False
        Panel1.Visible = False
    End Sub
End Class

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bende şu an studio yok ama şunu sormak istiyorum sen progressarı panel'e atmadın mı? eğer attyısan neden button1_click de progressbar'ın visible ve enable taraflarlarınıa true dedin? bunu yapmana gerek yok çünkü panel1 üzerinde button1 basılana kadar gizli kalacak.

ikinici sen görsne bile progress bar ilerleme olayını bu şekilde göremezsin. hatırladığım kadarıyla progressbar'ın min ve max value degerli vardır bunlara 0 ve 100 atayıp sonra bunun value degerine bir sayı verilir atıyorum 50 gibi, 50 degeri ile progress barın %50'si dolu gözükür.

Reaksiyon puanı
189
SMTP ile mail gönderirken objeler kilitleniyor maalesef. .net'in rastladığım bir dandikliğidir bu. mail'i ayrı bir thread ile göndermenizi tavsiye ederim...

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yanlız dikkat ettiyseniz iptal ettiğim bir mesajbox var onu aktif ettiğimde çalışıyor işte öyle çalışsın istiyorum ama mesajbox istemiyorum ne denediysem başarılı olamadım. benim progresbar zatem göstermelik ama sonuçta işlem başlangıcında çalışıp bitiminde kapanıcak şekilde yapmaya çalıştım SMTP Mail Sender diye bir program var internetten buldum bu programda bazı durumlarda hata veriyor verdiği hataya bakınca hemen anladımki visual studio ile hazırlanmış bunu bir inceleyin isterseniz ondaki şeyin aynısını yapmak istiyorum
linki aşağıda
http://w3.haztek-software.com/files/SMTPMailSender.zip

Bu arada bilgisayarında visual studio kurulu olmayan arkadaşlar Sharp Develop'u indirebilir boyutu çok küçük ücretsiz ve türkçedir visual studio dahil birçok kodu açıp çalıştırabiliyor linki aşağıda
http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/Download/#SharpDevelop4x

TeaserSharpDevelop2OnVista.png