Vatoz Balığı

Bu konuyu okuyanlar

garb02

Doçent
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
563
Reaksiyon puanı
123
Puanları
43
Yaş
43
Gerçek ismi Batoid

Vatoz a, superorder ait kıkırdak balıklar yaygın olarak bilinen ışınlar . Onlar ve yakın akrabaları olan köpekbalıkları , Elasmobranchii alt sınıfını oluştururlar . Işınlar, 26 ailede 600'den fazla türe sahip en büyük kıkırdaklı balık grubudur. Işınlar düzleştirilmiş gövdeleri, başa kaynaşmış genişlemiş göğüs yüzgeçleri ve ventral yüzeylerine yerleştirilen solungaç yarıkları ile ayırt edilir .

Batoidler düz gövdelidir ve köpekbalıkları gibi kıkırdaklı deniz balıklarıdır , yani sert, elastik bir kıkırdaktan yapılmış kemiksiz bir iskelete sahiptirler . Çoğu batoid , solungaçlardan çıkan solungaç yarıkları adı verilen beş ventral yuva benzeri vücut açıklığına sahiptir , ancak Hexatrygonidae altıya sahiptir. [2] Batoid solungaç yarıkları , alt taraftaki göğüs yüzgeçlerinin altında bulunurken, köpekbalığı başın kenarlarındadır. Çoğu batoid , gitar balıkları ve testere balıkları hariç düz, disk benzeri bir gövdeye sahiptir.Çoğu köpekbalığı iğ şeklinde bir gövdeye sahipken. Birçok batoid türü göğüs yüzgeçlerini geniş düz kanat benzeri uzantılara dönüştürmüştür. Anal yüzgeç yoktur. Gözler ve spiracles başın üstünde bulunur. Batoidlerin ventral olarak yerleştirilmiş bir ağzı vardır ve avı yakalamak için üst çenelerini (palatokakrat kıkırdak) kafatasından önemli ölçüde dışarı çıkarabilir. [3] çeneler destek hyomandibular kıkırdaklar güvenir euhyostylic tip süspansiyon vardır. [4] Altta yaşayan batoidler, çoğu balıkta olduğu gibi ağızdan değil de spiracles içinden su alarak ve solungaçlardan dışarı doğru geçirerek nefes alır.

Batoidler çeşitli şekillerde çoğalırlar. Elasmobranchların özelliği olarak, batoidler iç gübrelemeye tabi tutulur . Dahili döllenme, spermi koruduğu, yumurtaları yırtıcılar tarafından tüketime maruz bırakmadığı ve üremeye dahil olan tüm enerjinin korunmasını ve çevreye kaybolmamasını sağladığı için batoidlere avantajlıdır. [5] Tüm paten ve bazı ışınlar vardır yumurtlayan diğer ışınlar ise (yumurtlama) ovoviviparous bir rahimde ancak plasenta katılımı olmadan geliştirmek hangi doğurduğu yavruları yani. [6]

Yumurtlayan paten yumurtaları, yaygın olarak deniz kızı cüzdanları olarak bilinen ve genellikle patenlerin yaygın olduğu bölgelerde plajlarda boş yıkanan kösele yumurta kasalarına serilir .

Yakalama kaynaklı erken doğum ve kürtaj (topluca yakalama kaynaklı doğum), balık avlandığında köpekbalıkları ve ışınlarda sıklıkla görülür. [6] Yakalama kaynaklı doğum, canlı yatak köpekbalıklarının ve ışınlarının (bugüne kadar 88 tür) en az% 12'sinde görülmesine rağmen , balıkçılık yönetiminde nadiren düşünülmektedir .

Kaynak Wikipedia

 

Son mesajlar

Üst