Vatansever Asker Kaçağı

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
22276.jpg

133 sanıklı çürük raporu davasındaki sanıklardan birinin Ergenekon soruşturmasının ilk ayağı olarak gösterilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği davasından tutuklu Salih Zeki Balaban olduğu ortaya çıktı.

Askeri savcı Erhan Ermişoğlu’nun hazırladığı 279 sayfalık iddianamede 4 albay, 5 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 5 teğmen ve 5 astsubay sanık olarak yer alıyor.

İddianamede, Ergenekon soruşturmasının ilk ayağı olarak gösterilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği davasının tutuklu sanığı Salih Zeki Balaban’ın, Akın Aydın adlı sanığın 2 kez 1.5 ay hava değişimi raporu almasına aracılık ettiği anlatılıyor. Akın Aydın’ın kırık raporu için GATA’da 4 bin dolar verdiği belirtiliyor. İddianamede, çürük raporu almak için hastaneye başvuranların ilginç bahaneleri de yer alıyor.

İddianamede banka hesapları üzerinden izlenen para trafiği de yer alıyor. GATA’da görevli tutuklu sanıklar Uğur Taylan ile Hakan Doruk’un, askerlikten kurtulmak isteyen erler ile rütbeli personel arasında menfaat karşılığı ilişki kurduğu bilgisine yer veriliyor.

İddianameye göre sahte rapor işlemleri doktor imzaları taklit edilerek ve başkalarına ait röntgen filmleri kullanılarak hazırlanmış.

Savcılık iddianamesinde, hava değişimi ve çürük raporları için hastaneye başvuranların ilginç bahaneleri de yer alıyor. Tamamının uydurma olduğu öne sürülen bahaneler arasında merdivenden düşme, maç yaparken düşme, sedye çarpması sonucu kırık, cankurtaran gözetleme kulesinden düşme, kaldırımda yürürken düşüp elini kırma gibi gerekçeler görülüyor.

Rüşvetle çürük raporu alanların askerliklerini yapmaları, hava değişimi için alınan paraların geri ödenmesi istenen iddianamede, 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 5 astsubayın ordudan ihraç edilmesi de isteniyor.

www.iyibilgi.com

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Haberin yorumunda bir okuyucunun yazdığı şiiri yayınlıyorum..

DARBECİ ŞARKISI(Mucizeden remix)
DARBECİLERİN ŞARKISI
Demet Akalından

Ne olduda biz bu duruma geldik
Bir darbeyi beceremedik
yüze göze bulaştırdık
düşünüyorum bulamıyorum
işin içinden çıkamıyorum
şimdi gördüm
Seçim de gitti
halk şaşırdı ben şaşırdım
ümitliydim oysa