• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

V3.5 Killer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eypp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eypp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu sistemi almayı düşünüyorum. Birkaç sorum var. Anakartı çok ısınıyor gibi şeyler gördüm,sıkıntı olurmu? Yoksa anakartı yeterli ve iyimi? PSU kronik sorunlu ve sürekli bozuluyor gibi şeyler gördüm sıkıntı çıkartır mı? Kasa kötü mü değiştirsem mi? Isınıyor ve hava akışı kötü gibi şeyler gördüm,sıkıntı çıkartır mı değiştirsem mi? Hangisini tavsiye edersiniz? Son olarak yılbaşına kadar piyasadan kalkar mı? Fiyatı artar mı? Farklı tavsiyelere açığım.

safex

Asistan
Reaksiyon puanı
229
çok fazla soru var buda tamamen kafa karışıklığı demek çok uğraşmadan kasayı ücretsiz şekilde n4 yapıp alabilirsin

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Geliştirme için maksimum bütçe nedir ?
PSU nun 500W olanını kullanıyorum hiç bir sorunu yok.
Kasayı değiştirmeni öneririm,geliştirme kısmındaki geliştirmeler çok maaliyetli değil zaten,Dark N10 Pro ya da Dark Sentinel Pro yapabilirsin çok ta kötü kasalar değillerdir kendileri,en azından önde 1 den fazla fan bulunduruyorlar.

Eypp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasayı değiştirmeni öneririm,geliştirme kısmındaki geliştirmeler çok maaliyetli değil zaten,Dark N10 Pro ya da Dark Sentinel Pro yapabilirsin çok ta kötü kasalar değillerdir kendileri,en azından önde 1 den fazla fan bulunduruyorlar.
Maksimum bütçem 3100 tl. Arttırma şansım var. Ama babama bağlı kabul ederse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son sorum o iki kasa arasından hangisini seçmeliyim? Hangisini önerirsiniz? Pek bilgim yok .

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Kasa şuan değişmiş,yeni koydukları kasa ile alabilirsin bir sorun olmaz.
Sistemdeki anakart pek iyi değil,sana şuanlık bir sıkıntı yaşatmaz ama ileride 2 tane ram slotu sana küçük gelebilir,ayrıca işlemciye overclock yapmak istersen bu anakartla iyi bir overclock performansı alamazsın.

Eypp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa şuan değişmiş,yeni koydukları kasa ile alabilirsin bir sorun olmaz.
Sistemdeki anakart pek iyi değil,sana şuanlık bir sıkıntı yaşatmaz ama ileride 2 tane ram slotu sana küçük gelebilir,ayrıca işlemciye overclock yapmak istersen bu anakartla iyi bir overclock performansı alamazsın.
Peki rami 1x16 yapsam nasıl olur? İlerde 4gb daha ekleme yapsam?

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Peki rami 1x16 yapsam nasıl olur? İlerde 4gb daha ekleme yapsam?
16GB ram daha ileriye dönük olur,2x8 alırsan sistemin performansı artar fakat tüm ram slotları dolar,eğer ileride eklerim diyorsan 1x16 alabilirsin.

Eypp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16GB ram daha ileriye dönük olur,2x8 alırsan sistemin performansı artar fakat tüm ram slotları dolar,eğer ileride eklerim diyorsan 1x16 alabilirsin.
Peki anakartı 4 slotlu alsam ilerde 8gb eklesem nasıl olur? 16 gb uzun bir süre götürür mü beni kararsız kaldım.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Peki anakartı 4 slotlu alsam ilerde 8gb eklesem nasıl olur? 16 gb uzun bir süre götürür mü beni kararsız kaldım.
Anakartı 4 slotlu alırsan 2x8 ram öneririm 1x16 değil çünkü zaten fazladan slotların da olacak onlar yeterli olur.
Şimdi 4 slotlu anakart alayım ve 8GB ram alayım ileride 8GB daha eklerim diyorsun sanırım,bir sıkıntı olmaz daha ileri dönük olur 8GB ile şu anda idare edebilirsin.
16GB ram az değil seni götürür,şuan oyunlar 8-10GB arası ram isteyebiliyor,ileri ki oyunlar için tam bir şey söylemek mümkün değil maalesef.

Eypp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartı 4 slotlu alırsan 2x8 ram öneririm 1x16 değil çünkü zaten fazladan slotların da olacak onlar yeterli olur.
Şimdi 4 slotlu anakart alayım ve 8GB ram alayım ileride 8GB daha eklerim diyorsun sanırım,bir sıkıntı olmaz daha ileri dönük olur 8GB ile şu anda idare edebilirsin.
16GB ram az değil seni götürür,şuan oyunlar 8-10GB arası ram isteyebiliyor,ileri ki oyunlar için tam bir şey söylemek mümkün değil maalesef.
Teşekkürler. Yılbaşına doğru almayı planlıyorum,fiyatı düşerse 4 slotlu anakartla 2x8 ram yaparım.