Uzay'dan Soçi Kış Olimpiyatları Parkı

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan keşif ekibi, 400 km yükselikten Soçi Kış Olimpiyatları Parkı'nı görüntüledi. Gece çekilen görüntüde yanmakta olan olimpiyat meşalesi de göze çarpıyor.

141302_sochii.jpg

UUİ'de 38'inci Keşif Görevi'ni sürdüren astronotlar, Şubat ayı boyunca sürecek kış sporlarına ev sahipliği yapan Soçi Kış Olimpiyatları Parkı'nı görüntüledi.

50 milyar dolarlık maliyetiyle tarihin en pahalı olimpiyatları olan Soçi, Uzay'dan rengarenk görünümüyle yapılan çalışmaların karşılığının alındığını bir nevi ortaya koydu.

Kış Olimpiyatları için, yaklaşık 350 bin nüfusu Soçi'nin elektrik tüketimi 3 katına çıkarken, en az 3 yeni elektrik santrali inşa edildi.

10 Şubat'ta çekilen fotoğrafta, olimpiyat meşalaesinin aydınlığını Uzay'a ulaştığı görüldü.

UUİ'de süren 38'inci Keşif Görevi'nde bir Japon ve iki ABD'li astronot ile 3 Rus kozmonot görev yapıyor.

ntvmsnbc

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
proje 12 milyar dolar hedflenmiş ancak adamlar iyi yedikleri için 50 milyar dolara çıkmış. sadece atlama kulelerine 8 milyar dolar harcamışlar. tabi putin duyduktan sonra kuleleri yapan yüklenici firmanın sahibinden haber alınamamış. nerden mi biliyorum. iki ay orada çalıştım..

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
proje 12 milyar dolar hedflenmiş ancak adamlar iyi yedikleri için 50 milyar dolara çıkmış. sadece atlama kulelerine 8 milyar dolar harcamışlar. tabi putin duyduktan sonra kuleleri yapan yüklenici firmanın sahibinden haber alınamamış. nerden mi biliyorum. iki ay orada çalıştım..

Putin bilir işini koymuştur postayı :D :D

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13