Uzayda hayat var mı?

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sizce uzayda hayat varmıdır? Yani en azından zeki yaşam biçimi. Bakteri, tenya vs. harici demek istiyorum. B)

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
olmamı yav :) bu evren bize biraz fazla büyük değil mi sizcede

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben en son gittiğimde yoktu. :) Şimdi durum nedir bilmiyorum :)

TayFun KesKin

zokey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence muhakak var cünkü... dünya gibi bir yaşam ortamı oluşmuş ve milyonlarca canlı türemiş bir birinden o koskacaman sınırsız uzayda neden tek olsun ki... bunun diğer bir şekilde benzeri eminim ki çoktur...uzayda hayat olmaması icin hiç bir sebeb yok!!!

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zokey dedi ki:
bence muhakak var cünkü... dünya gibi bir yaşam ortamı oluşmuş ve milyonlarca canlı türemiş bir birinden o koskacaman sınırsız uzayda neden tek olsun ki... bunun diğer bir şekilde benzeri eminim ki çoktur...uzayda hayat olmaması icin hiç bir sebeb yok!!!

Ama görülen çok somut bir canlı örneğide yok !

TayFun KesKin

emre329

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
olmamı yaw kesin var da biz bilemiyoruz suan

Tanrının arabaları diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bencede var ama bizden bilmem kaç ışık yılı uzakta olduğu için oralara gidemiyoruz belki sadece onların kaç yıl önceki hallerini görmekle yetiniyoruz ... yapacak bişey yok...

jZCaglar

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Sana cevap G.O.R.A dan :D

-Bide uzayda hayat yok diyolardı all :}

ahmetweli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evreni düşündüğümüzde bizim için azımsanmayacak ama uzay için küçük olan uzaklıkları gözlemleyebiliyorlar.
Belki vardır ve onlarda bizim onları göremedimiz gibi onlarda bizi gözlemlemiyorlardır,belkide şu bilim kurgu filimlerinden aşina olduğumuz uçuk kaçık aletlerle bir gün istilaya gelirier:D

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
bence var sonuçta orda başka gezegenler var dünyadaki canlılar gibi oradada canlılar vardır.. tabi bu benim fikrim..:)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bencede hayat var ama biz bulamayacağız :(

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aaa lütfen yapmayalım böyle Mustafa TOPALOĞLU nereden geldi zannediyorsunuz :D

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Milyarlarca yıldız var bunların etrafında trilyonlarca gezegen yaşam olması için Dünya gibi bir gezegen olamazmı? olmama olasılığı çok az diye düşünüyorum güneşine bizim gibi aynı mesafede on binlerce vardır kesin... uzay herzaman ilgimi çekmiştir

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
emre329 dedi ki:
olmamı yaw kesin var da biz bilemiyoruz suan

Tanrının arabaları diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim

Eric Van Doniken in kitabı idi. :)
guzel kitaptır. Aynı yazarın Kiribatiye Yolculuk adlı romanını da onerırım ..:)

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
en güzel kanıtıda G.O.R.A cem yılmaz gitti gördü :D bak uzayda hayat var :D

akrep81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her şeyi boş verin ben dediğin kitabı okudum sonuçta onu da bir inssan yazı ; bakın kuran da ne yazıyor

Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.
(İSRÂ suresi 70. ayet)

anlamadığım bir çoğundan deniyor?demekki üstü var.. ;)

Sansal80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
akrep81 dedi ki:
her şeyi boş verin ben dediğin kitabı okudum sonuçta onu da bir inssan yazı ; bakın kuran da ne yazıyor

Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.
(İSRÂ suresi 70. ayet)

anlamadığım bir çoğundan deniyor?demekki üstü var.. ;)

Buradan kasıt şu da olabilir. Kuran a gore çeşitli almeler mevcuttur. Ama bu alemler aynı boyutta ve zamanda yaşamaz. Örneğin; Cinler veya melekler alemi.. Acaba bahsedilen bu olabilirmi? Şu açıkça belirtiliyorki insan, yani nam-ı değer eşrefi mahlukat, cinlerden de meleklerdende üstündür. Eğer bizden de üstün var ise ki bunun yanında bizden üstün olmayanlar da mevcut. Bana göre asıl soru; diğer alemlerden bizimle aynı zamanda ve boyutta yaşayan var mı acaba? işte burada insan kitleniyor..

akrep81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak istersen bi tefsirde ne buldum (risale-i nur)

Hem küre-i arzımıza(dünyamıza) benzeyen yedi küre-i uhrâ (diğer küreler) dahi bulunmasına, zîhayata(hayat sahiplerine) makarr ve mesken olmasına işareten yedi tabaka, yani, yedi küre-i arziye bulunmasına işareten küre-i arz(dünya) dahi, yedi tabaka, âyât-ı Kur'âniyeden fehmedilmiştir..

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Var. Hatta bazı uyelerden suphelenıyorun farklı nıcklerde (tamam gelmeyın ustume acıklamıyacagım) :L ;( :O :O

akrep81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sansal80 dedi ki:
Yanii.. var demek mi istiyor?
aslını söylemek gerekirse bizim düşündüğümüz gibi değiliş. bi cümle antılmak gerekirse..herşey maddeden ibaret değil!!yani kısa bir konu değil..ama tabiki en üsütn varlık ama cin tahifesini biraz araştırdım olay çok daha derinleşti oldukça derin bir mevzu..

uzayda hayat varmıdır sorusuna gelirsek..bizim yaşaya bileceğimiz bir hayat uzayda yokkk
daha doğrusu uzaylı da ama şu gerçekki bunlar ifrit tahifeleri olabilir.(tabi en iyisini Allah bilir)

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
daha yeni izmirdeydim hayat vardı zeki di de canlılar baya birbirlerini bile dolandırıyorlardı tabi dolandıran zeki digeri ni boşver neyse hayat olmasa biz şuan burda ne yapıyoruz biz tenya bakteri degiliz sanırım çogunluk ta zeki o zaman var[move][/move]xeus[/move][move]xeus[/move]xeus[/move]

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
aynı anda uzayın derinliklerinde bir forumda:

-uzayda hayat var mı?
+...
-... :)

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0