Soru Uzay Montaj Sistem kullanılır mı?

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 yıl önce aldığım pc kasasından şikayetçi olduğum için sistemi uzay montaja çevirmeyi düşünüyorum. Tozlanma ve darbelere dayanıksız olduğunu duydum. Aklımdaki şey ya duvara asmak ya da aşağıya bıraktığım gibi bir şey yapmak. Duvara asılı sistem güzel durur fakat toz alması çok zahmetli olur diye düşünüyorum. Alta bıraktığım resimdeki gibi yapıp yan boşluklara fan eklemeyi düşünüyorum. Sizce uzun süreli kullanımda sorun çıkarır mı? Bir de ikinci resimdeki gibi bir soğutuca sahibim. Duvara montajda anakartın taşıyamacağını düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 5753cf6224d29360f2a0bc5d494d10b5.jpeg
    5753cf6224d29360f2a0bc5d494d10b5.jpeg
    127.9 KB · Görüntüleme: 621
  • IMG_20221108_193614.jpg
    IMG_20221108_193614.jpg
    147.5 KB · Görüntüleme: 168

interintro

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 yıl önce aldığım pc kasasından şikayetçi olduğum için sistemi uzay montaja çevirmeyi düşünüyorum. Tozlanma ve darbelere dayanıksız olduğunu duydum. Aklımdaki şey ya duvara asmak ya da aşağıya bıraktığım gibi bir şey yapmak. Duvara asılı sistem güzel durur fakat toz alması çok zahmetli olur diye düşünüyorum. Alta bıraktığım resimdeki gibi yapıp yan boşluklara fan eklemeyi düşünüyorum. Sizce uzun süreli kullanımda sorun çıkarır mı? Bir de ikinci resimdeki gibi bir soğutuca sahibim. Duvara montajda anakartın taşıyamacağını düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
duvara asma yatay dursun. :)

Uzay montaj korunaklı bir alan ister. çarpıp düşürmemelisin ve kablolarına takılmamalısın. üzerine su filan dökülmemeli.

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
duvara asma yatay dursun. :)

Uzay montaj korunaklı bir alan ister. çarpıp düşürmemelisin ve kablolarına takılmamalısın. üzerine su filan dökülmemeli.
İlk resimdeki gibi yapacağım zaten büyük ihtimal ile. O yüzden üstünde cam da olur. Hafif eğimi sayesinde su dökülmelerine karşı biraz daha korunaklı olur. El çarpmasına karşı tekrar aç kapa yapabileceğim bir kilit sistemi ile sabitleyebilirim. Toz alma için sistemi balkona çıkarmam gerekecek çünkü. Bir şey daha sormak istiyorum. İlk resimdeki kabloların olduğu yerde kauçuk gibi bişey var. Oradan kablolar arkaya doğru gidiyor. O kauçuk malzemeyi nereden bulabilirim?

interintro

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Binbircilere gidip plastik, kauçuk bulabilirsen uygun ve de biraz işçilik yaparsan benzetebilirsin galiba. :)