Uzaktan Modeme Nasıl Bağlanabilirim

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Evimde TP-LINK TD-W9970v3 Modemim var. Evdeyken 192.168.1.1 adresinden modeme bağlanabiliyorum. Peki uzaktayken nasıl bağlanabilirim? Mesela iş yerinde iken işyerinin internetinden veya cep telefonumun mobil internetimden evimde ki modeme nasıl giriş yapabilirim?

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
wow.. daha önce hiç düşünmemiştim bunun çokta kolay bir yolu olduğunu sanmıyorum ancak birşey sormam lazım işyeriniz evinizden ne kadar uzak?

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Merhaba;

Modem sizlere http portu olarak isterseniz 80 portunu açmanıza izin veriyor, ancak sizler Ip adresinizi bilmek zorundasınız bilmez iseniz maalesef ki erişim sağlayamazsınız.

öncelikle sabit bir ip adresi almanız ve sonrasında 80 portunu yada size uygun boşta olan portu açmanız gerekmektedir.

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
wow.. daha önce hiç düşünmemiştim bunun çokta kolay bir yolu olduğunu sanmıyorum ancak birşey sormam lazım işyeriniz evinizden ne kadar uzak?
20 km vardır
--- Gönderi Güncellendi ---
Merhaba;

Modem sizlere http portu olarak isterseniz 80 portunu açmanıza izin veriyor, ancak sizler Ip adresinizi bilmek zorundasınız bilmez iseniz maalesef ki erişim sağlayamazsınız.

öncelikle sabit bir ip adresi almanız ve sonrasında 80 portunu yada size uygun boşta olan portu açmanız gerekmektedir.
Peki bu sabit ip adresini nasıl alabilirim? Ve daha sonrasında port nasıl açılıyor açıklayabilir misiniz

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
20 km vardır
--- Gönderi Güncellendi ---

Peki bu sabit ip adresini nasıl alabilirim? Ve daha sonrasında port nasıl açılıyor açıklayabilir misiniz
Abonesi olduğunuz firmadan talep edebilirsiniz bu sabit ip adresinizi.

Modem paneli üzerinde yönetim kısmına girerek port ayarlamalarını görebilirsiniz yada erişim sekmesinden. direkt kendi port açıyor ekstra işlem yapmanıza gerek kalmadan