Uzak Masaüstü Yazıcısı Silik Yazıyor ?

MetallicA1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.. Şirketimize yeni yazıcı aldık. EPSON LX-350 nokta vuruşlu yazıcı ... Yazıcının türkçe karakter kodlamasını yaptım.

Şirketin stok programı ve fatura programı server üzerinden işlem görüyor.
Kullandığım işletim sistemi Windows 7 Home Premium
Uzak masaüstü ise Windows Server 2008 Fundation

Kendi bilgisayarımdan sınama sayfası yazdırdığımda sınama sayfası düzgün.
Uzak masaüstünden yazdırdığımda silik olarak çıkıyor. Yani harfler üzerindeki noktaların bazıları eksik.
Dolayısıyla faturadada kötü çıkıyor. :(

Bana yardımcı olunuz :(

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Uzak masaüstü ile bağlandıktan sonra, yazıcı ayarlarından baskı kalitesi ile ilgili ayarı yapınız. Yazıcı ayarları kullanıcı bazında tutulduğundan bu şekilde farklı sonuç alıyorsunuz.

MetallicA1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır.. Local bilgisayarda yani , bağlı olan bilgisayardaki ayarlar neyse. Server'a da o ayarlar geçiyor ... Kontrol ettim... Sanki başka birşey var :( Bir türlü işin içinden çıkamadım.

Acaba kendi işletim sistemim Windows 7 dolayısıyla sürücüm buna göre. Uzak masaüstündeki Windows Server 2008 ... Bundan mı farklılık oluyor ?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sürücü veya ECO mod gibi bir ayardan olacağını tahmin ediyorum.

MetallicA1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski yazıcınında öyle bir sorunu vardı... Fakat bi basit bi ayardan sonra düzeltmiştik ama bir türlü hatırlayamıyorum nasıl bi müdahalede bulunduğumuzu... Bilen fikri olan varsa paylaşsın rica ediyorum :(

MetallicA1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani tam sorunu şöyle tanımlayabiliriz.

Yazıcının USB kablo ile bağlı olduğu PC den "Sınama Sayfası" yazdırdığınızda çok güzel yazıyor. Fakat ;
Yazıcıya uzak masaüstünden "Sınama Sayfası" yazdırdığınızda silik olarak yazıyor.